perjantai 13. helmikuuta 2009

Vieraita Venetsiassa - menu

Pastapään isä avovaimonsa kanssa saapui meille vierailulle eräänä sateisena päivänä. Toivotimme tutut vieraat tervetulleiksi aurinkoisilla bellineillä. Toivoimme drinkin lievittävän hiukan tuhruisen kelin muodostamaa tylsää alkua tässä upean lumoavassa ”kelluvassa kaupungissa”. Tuliaisiksi he toivat mm. lasten huippuherkkua maksalaatikkoa – oi nam! Aikuisia ilahdutti paitsi vieraiden seura, myös lapsenvahtipalvelut.
Nälkäiset lentomatkalaiset ravittiin seuraavanlaisella menulla suomalaisittain tarjottuna eli risotto ja liha samalta lautaselta.

Alkuun

Pääruuaksi
prosecco-parmesaanirisottoa
saltimbocca

Jälkiruuaksi

lähileipomon leivonnaisia kahvin kanssa

Ruuansulatukseen
grappaa

Sadetuhruinen, mutta kaunis ”koti”katumme täällä, Via Garibaldi

10 kommenttia:

  1. Oh. Saltimbocca on niin hyvää kyllä.

    Nyt on simpukat siiderissä esillä. Huomaa lapsen ruokailuopastus! ;) Vähänkö oli innoissaan kun pääsi osallistumaan blogiin!

    VastaaPoista
  2. Ihanat tarjoilut! Salaatti näyttää ihan huippuhyvälle.

    VastaaPoista
  3. Varmaankin oli vieraat tyytyväisiä tuohon menuun....

    VastaaPoista
  4. Nelle: oi! tulenkin heti kurkkimaan!

    S I: thänks

    Yaelian: olivat kyllä :). tavallamme hekin innostuivat vasikanlihasta. kiittelivät myös alkusalaatin ulkonäköä. kiva kun panostaa vähän vieraiden tuloon niin saa nautiskella itsekin ;)

    VastaaPoista
  5. Hei vaan ja terveisiä sinne ihanaan Venetsiaan, asuimme siellä hetken 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa...Castello tai jotain??..muistankohan ihan oikein.
    tv.nonna

    VastaaPoista
  6. Nonna: kiitos terveisistä!muistatpa hyvinkin. Castellossa mekin nyt majailemme.
    täällä vietetään nyt karnevaaleja - aika hauskaa aikaa!

    VastaaPoista
  7. Nyt ihan uteliaisuudesta kysyn, kun huomasin jostain vanhasta ohjeestasi.. Kylmäsavustettu kalkkuna, mistä sellaista saa? Ikinä kaupan hyllyssä nähnyt tai missään. Vai tarkoitettiinko ohjeessa ihan palvikalkkunaa tms?

    VastaaPoista
  8. Ja ah, tarkoitin siis tietysti ILMAKUIVATTUA kalkkunaa. Näin sitä menee sekaisin.

    VastaaPoista
  9. Anonyymi: tarkoitat varmana tuota meidän tapas-postausta, jossa ilmakuivattua kalkkunaa käytettiin: http://sillasipuli.blogspot.com/2008/06/tytetyt-kirsikkatomaatit.html

    Me löydettiin ilmakuivattua kalkkunaa viime kesänä Espoon Tapiolan Stockmannilta vakuumipakkauksesta.

    VastaaPoista
  10. Jopas, kiitos kaunis. Eiköhän sitä löydy keskustastakin. Pitää käydä kysymässä, sopisi hienosti viikonlopun kinkereihin patongin päälle aseteltuna. :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin