Jos olet aina hakenut ylihelppoa, huippu nopeaa ja tosi maukasta jälkiruokaa, täältä pesee. Esteettisyydellä tämä simppeli annos ei hetkauta, mutta ehkäpä värikkäältä lautaselta tarjottuna ulkonäköönkin saisi houkuttelevuutta. Tai jos edes asettelisi palat jotenkin hiukan luovemmin kuin tässä ;).
Locatelli kehuu kirjassaan Made in Italy niin runsaasti päärynän, ja parmesaani- tai pecorinojuuston yhdistelmää, että testattavahan se oli. Toimi, hienostikin, joskin päärynän kypsyysasteen kanssa saa olla tarkka. Suomessa suoraan kaupasta kotiin tuotuna päärynät ovat usein vielä liian kovia. Pari päivää huoneenlämmössä tekee tälle Barbababan malliselle hedelmälle ihmeitä!
Tämä jälkiruoka sopisi raskaan aterian loppuun tai vaikkapa arkisenkin aterian sulostuttajaksi.
Kuori ja paloittele päärynä.
Vuole parmesaanista lastuja.
Laita tarjolle.
Syö.
Venetsian karnevaalit vielä jatkuvat mutta laitetaan vaihteeksi kuvia Venetsiasta lintuperspektiivistä. Kävimme San Marcon aukiolla sijaitsevassa Campanile:ssa eli kellotornissa.
Locatelli kehuu kirjassaan Made in Italy niin runsaasti päärynän, ja parmesaani- tai pecorinojuuston yhdistelmää, että testattavahan se oli. Toimi, hienostikin, joskin päärynän kypsyysasteen kanssa saa olla tarkka. Suomessa suoraan kaupasta kotiin tuotuna päärynät ovat usein vielä liian kovia. Pari päivää huoneenlämmössä tekee tälle Barbababan malliselle hedelmälle ihmeitä!
Tämä jälkiruoka sopisi raskaan aterian loppuun tai vaikkapa arkisenkin aterian sulostuttajaksi.
Kuori ja paloittele päärynä.
Vuole parmesaanista lastuja.
Laita tarjolle.
Syö.
Venetsian karnevaalit vielä jatkuvat mutta laitetaan vaihteeksi kuvia Venetsiasta lintuperspektiivistä. Kävimme San Marcon aukiolla sijaitsevassa Campanile:ssa eli kellotornissa.
Mielenkiintoinen yhdistelmä;Pecorinoa löytyy jääkaapista muttei päärynöitä:-(
VastaaPoistaUpeita nuo kuvat Venetsiasta!
Olen hyödyntänyt yhdistelmää salaateissa mutta tätä en ole keksinyt! Vesi tuli heti kielelle :-P
VastaaPoistaYaelian: meillä taas löytyy melkein aina parmesaaania, kotonakin, mutta päärynöitä vain erikseen ostettaessa. ei kun hedelmäkaupoille :)
VastaaPoistatuolta campanilesta oli kyllä upeat maisemat!
ylimuuli: mitäs muuta olet silloin salaattiin laittanut?
veden tuo yhdistelmä saakin kielelle. kerrankin meillä syötiin vähän kevyempi jälkkäri...vaikka harvoinpa meillä jälkkäreitä syödään ollenkaan.
Hui, olen unohtanut vastata! Killerisalaatti tulee ainakin, kun yhdistelee erilaisia salaatteja, rucolaa, päärynää, parmesaania ja pinjansiemeniä :-P Drooool.
VastaaPoistaylimuuli: no kieltämättä kuulostaa hyvältä! oi nam!
VastaaPoista