perjantai 13. helmikuuta 2009

Saltimbocca

Olemme kovasti ihastuneet vasikanlihan pehmeään rakenteeseen ja hienostuneeseen makuun. Ostamme sitä silloin tällöin läheiseltä lihakauppiaalta kun haluamme herkutella oikein kunnolla.
Laadukas liha ei kauheasti ylimääräisyyksiä kaipaa, siksi samtimbocca on oiva ruoka vasikanlihasta.

ohuita vasikanpaistin paloja (pyydä lihakauppiasta leikkaamaan valmiiksi ohuita paloja sanomalla vaikkapa todella taidokkaasti italiaksi ”Vitello. Saltimbocca. Prego.” tai nuiji paloja noin puolen sentin ohuiksi)
tuoreita, tai liotettuja kuivia salvianlehtiä
ilmakuivattua kinkkua 1 per leike
voita
valkoviiniä
suolaa
mustapippuria

Laita kuivat salvianlehdet ajoissa likoamaan veteen pehmittymistä varten, jos et todella löydä etsimisistä ja kyselemisistä huolimatta tuoreita (mrrrrrr!).

Ota leikkeet ajoissa pois kylmästä, jotta ne ehtivät lämmetä huoneenlämpöisiksi.
Mausta vasikanleikkeet kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
Laita vasikanleikkeen päälle muutama salvianlehti kauniisti, sillä ne tulevat näkymään kinkun alta paistamisen jälkeen. Laita salvioiden päälle ilmakuivattu kinkku.
Paista leikkeet juuri ennen tarjoilua voissa paistinpannulla. Aloita paistaminen kinkkupuolesta. Lihojen ei ohuutensa vuoksi tarvitse kauan pannulla viipyä.

Laita kypsät leikkeet syrjään, lorauta pannulle paistonesteisen sekaan viiniä ja anna höyrystyä hetken. Laita sitten leikkeet takaisin pannulle ja anna maustua vielä hetki nesteissä.

Aseta tarjolle ja valuta pannun ”kastike” lihojen päälle.

Ihmettele miten hyvin kuivatut, liotetut salvianlehdet toimivat tuoreiden korvaajina. Mieti kuitenkin, miten ihana on kun ollaan taas menossa kohti kesää ja pihalta poimittuja yrttejä.

Saltimboccasta kun puhutaan, en malta olla mainostamatta kuhasaltimboccaa, jota kokeilimme Prinsessa Veeran esiteltyä sen meille telkussa. Oih ja voih miten hyvää! Sekin!

Pätkä Canal Grandea

2 kommenttia:

  1. Olette jo palanneet koto_Suomeen. Nostalgista katsoa näitä kuvia,
    kaipaan edelleenkin sinne Venetsiaan
    Terveisin Nonna

    VastaaPoista
  2. Nonna: juu, eilen tultiin. Varmaan mekin tulemme kaipaamaan, mutta nyt on ihana olla kotona. Ja pääseehän sitä aina takaisin käymään jos kaipaus kasvaa tarpeeksi suureksi :). varsinkin nyt "off-seasonina" lentoliput saa aika edeullisestikin kun on ajoissa liikkeellä.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin