lauantai 12. joulukuuta 2009

Kanarian tuliaiset ja messuvinkki

Olemme perinteisesti esitelleet blogissa tuliaisemmekin, joten täältä pesee Gran Kanarialta tuomamme jutut. (Jos ei muuten niin muistoksi itselle). Ihastuin kovasti kuivattujen paprikoiden ryppyiseen ulkonäköön ja upean syvään punaiseen. Nyt ne majailevat kotonamme lasipurkissa odottaen pataan tai muuhun pääsyä.
Paikallisten maustesekoituksien lisäksi satsasimme öljyä vailla valmiiseen Mojo Rojoon. Kyseistä soossia varten saimme jo ystävälliseltä Yaelianiltakin reseptin edellisen postauksen kommenteissa. Kolmen suklaan herkku naposteltiin viraiden kanssa glögin kera. Kaktusmarmeladia emme ole vielä ehtineet testaamaan.
Espanjalaisia punkkuja, valkkaria ja paikallista kuohujuomaa Cavaakin tuli ostettua. Kuten myös kanarialaista hunajarommia. Etikeetitön pullo on paikalliselta rouvalta tienvarresta ostettua bueno-bueno-viiniä.
Messuvinkkinä samaan syssyyn mainittakoon, että Nummelassa, uimahallin viereisellä Nummelanharjun koulukeskuksella on tänä viikonloppuna Naistenmessut. Tapahtuma oli ensivisiteeraajan mielestä yllättävän laaja, tarjontaa lähinnä erilaisista käsitöistä leivonnaisiin. Tein mm. upeita hopeakorulöytöjä! Ruokablogin ollessa kyseessä lienee sopivinta esitellä "leivonnaiset", jotka houkuttelevasta ulkonäöstään huolimatta ovat styroksia ja akryylimaalia. Toivottavasti joku pikkutyttö ja -poika joulunalla ilahtuvat moisista.

Paperinarusta virkatut lautasliinarenkaat tulevat takuulla kuulumaan Joulupöytäämme tänä vuonna. Ne oli tehnyt espoolainen Nina Oksa.

Messut ovat auki huomennakin, joten sinne siis, vaikka vain haistelemaan joulu"myyjäis"tunnelmaa tai vaikka syömään ja kaffettelemaan.

8 kommenttia:

 1. Onpa mukavia tuliaisia.Tuollaisia paprikoita kuivattelin itsekin auringonlämmössä kun asuin pohjoisempana,mutta täällä rannikon alueella on kosteampaa,joten en ole vielä kokeillut,tosin mullahan on kuivurikin...
  Kaktusmarmeladi kuulostaa hyvältä;varmaankin tehty kaktushedelmistä,joita täälläkin kasvaa.Nuo lautasliinarenkaat ovat viehättäviä!

  VastaaPoista
 2. Ai niin ja piti vielä sanoa,että siihen reseptiin tuli valkoviinietikkaa;olin kirjoittanut sinne pelkästään viinietikkaa....

  VastaaPoista
 3. Ompa kauniit lautasliinarenkaat joulupöytään!

  Oliko NUO kuvasi kakkupalat leikkikakkupaloja? Oih..miten suloisia. Ei olisi minultakaan jäänyt ostamatta! :)

  VastaaPoista
 4. Yaelian: en olekaan ennen maistanut kaktushedelmän makua, joten mielenkiintoiseksi menee.

  laitoinkin lisäyksen vielä kommentteihin tuosta valkoviinietikasta. kiitos vielä ohjeesta!

  Risulinna: juu, NUO juuri ovat styroksisia. aivan ihania. etumaisessä on savesta muotoillut mansikat, jälkimmäisessä mustikat. ne voisi melkein syödä :)

  VastaaPoista
 5. Wau, aivan mahtavat nuo kakkupalat!
  Mä olen käynyt tuolla Naistenmessuilla pienestä pitäen ja samaa mieltä, yllättävän hyvä ja monipuolinen tarjonta. Ihan viime vuosina on tosin jäänyt väliin mutta kiva kuulla että messut on voimissaan!

  VastaaPoista
 6. Jytis: oli juu. taiteilija taisi olla Riihimäkeläinen jos oikein muistan. tietoja ei tullut mukana.

  juu, sinulle Jytis kuuluu iso kiitos että raahauduin paikalle - joten KIITOS suosituksesta! kyllä kannatti mennä, jo vaikka ihailemaan! (luvattoman paljon kyllä meni rahaa, mutta tulipahan ihania lahjoja(kin))

  VastaaPoista
 7. No eipä kestä, ens vuonna määki tuun! Joulumyyjäissesonki on kyllä lompakolle petollista aikaa.. mutta mieluusti tuollaista käsityöläisyyttä tukeekin.

  VastaaPoista
 8. Jytis: mennään Jytis vaikka yhdessä!

  juu, kyllä sillä rahalla sitten vastinettakin sai! ja ostan vallan mieluusti suomalaista käsityötä lahjaksi. minusta on niiiiiin hienoa kun joku osaa/viitsii tehdä omin käsin asioita ja jakaa sitä taitoa vielä muillekin.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin