lauantai 26. joulukuuta 2009

Tosi herkku lanttulaatikko

Jukka teki elämänsä ensimmäisen lanttulaatikon ja heti nappiin. "Kun pyrkii tekemään hyvää niin tuppaa tulemaan priimaa".

LANTTULAATIKKO

n. 1 kg lanttua
2 rkl suolaa lanttujen keitin veteen

reilu 1 dl siirappia
2 dl kermaa
1 muna (haarukalla rakenne rikki)
2 rkl vehnäjauhoja
½ tl valkopippuria
½ tl kanelia
1/4 tl muskottipähkinää
korppujauhoja
voita

Kuori lantut ja pilko ne. Keitä lantut pehmeäksi suolatussa vedessä. Kaada vesi pois ja soseuta muusinuijalla.

Lisää muut aineet. Suolaa ei tosiaan tarvitse enää lisätä. Valkopippurin määrä voi raa'assa seoksessa maistua liialta, mutta valmis maistuu juuri oikealta! Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja tee pintaan aaltokuvioita. Ripottele päälle korppujauhot ja voinokareita. Paista kiertoilmauunissa 150 asteessa noin 2 h. Jos uunissasi ei ole kiertoilmatoimintoa, nosta hiukan kypsennyslämpötilaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin