maanantai 14. joulukuuta 2009

Metsän antimia lautasella

...eli palvattua peuraa ja sieniä pastan seassa.

Homman ideointi lähti kun ostin Kivikylän palvaamon kiertävästä autosta maistiaisiksi upean punertavaa, palvauksella ihanan makuiseksi kypsennettyä peuraa.

Tähän simppeliin, mutta ah niin herkulliseen pastaan voi käyttää myös katajaöljyä. Minä en ollut moista vielä pistänyt maustumaan kun tätä pastaa tein, mutta nyt houkuttaisi kokeilla uudestaan senkin takia.

PALVIPEURAPASTA


(kataja)öljyä
2 sipulia lohkoina
150 g peuraa palvattuna
1,5-2 dl metsäsieniä, meillä vaaleaa orakasta pakkasesta paloina
½ tl timjamia
mustapippuria
suolaa
kermaa pieni loraus

Sulata pakastetut sienet.
Paista lohkottuja sipuleja öljyssä pannulla, kunnes ovat haluamasi pehmyitä. Pyöräytä sekaan palvipeuranpalat ja kertaalleen ennen pakastusta paistetut sienet. Mausta. Kermalisä paiston lopussa tuo hommaan lisää mehevyyttä. Anna kerman lämmetä ja valmista tuli.
Pyöräytä peurapalat seuralaisineen keitetyn pastan sekaan ja nauti!

7 kommenttia:

 1. Kuulostaa ja näyttää herkulliselta! Meillä fanitetaan tuon Kivikylän palvikinkkua, jota sai ihan tavan marketista paketissakin. Jos ei siis aina osu palviauton kanssa samoille tanhuville.

  VastaaPoista
 2. Tusla: oli kyllä namia! sienet meni palvatun peuran seurana hienosti!

  juu, joitain tuotteita saa kaupastakin, mutta jos autolle eksyy, se on pienimuotoinen palvilihanpopsijan taivas!

  VastaaPoista
 3. Simppeliä, mutta varmasti hyvää, voin kuvitella! Palvattu peura kuulostaa herkulle, pitänee alkaa bongailla tuota autoa. Me ollaan tehty samantyyppistä savuporosta ja mukaan on heitetty vielä leipäjuustoa. Aika herkkua oli sekin :)

  Tavasin tuota ohjetta aikani, ja ihmettelin montako kertaa ne sienet sinne laitetaan... Ensin varmaan paistetaan lohkottuja sipuleita?

  VastaaPoista
 4. Frouva: leipäjuustoa - mielenkiintoista! annatteko te sen sulaa joukkoon vai palasteletteko lopuksi vai...? varmaan kyllä hyvä lisä!

  kiitos sieni/sipulitarkennuksesta! korjasin jo tekstiinkin.

  VastaaPoista
 5. Me on laitettu pienehköt juustonpalat ihan lopussa mukaan. Niin että ne ovat läpikotaisin lämpimiä, mutta eivät vielä sulaneet. Siihen narina-asteelle, paitsi kun palat on pieniä, ne ei paljon narise vaan sulavat vain suuhun :)

  VastaaPoista
 6. kuulostaapa ylihyvältä ja ihan uudenlaiselta! taidanpa pistää seuraavaksi sekä katajaöljyä ETTÄ leipäjuustokuutioita. pitäiskö heti huomenna...! vaan kun ei oo sitä palvattua peuraa :(.

  VastaaPoista
 7. Oi apua mitä herkkua!! Tuota mulle!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin