sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Joulukinkku luomupossusta erilaisella hunnutuksella

Haimme joulupöydän kunkkumme Karkkilan Kinkkuhotellista viisi päivää ennen uuniin työntöä. Siellä hän oli majaillut muiden kohtalotovereidensa kanssa viimeisenä palana possun puolikastamme. Luomutilan emäntä Reetta Kivi oli ystävällisesti ottanut possunpalan jo edellisenä iltana jääkaappiin pakkasesta, kun oli huolestunut ehdimmekö sulattamaan sen kunnolla. Se on sitä asiakaspalvelua se!

Kinkun paistosta Jukka jutteli viime vuonna jo täällä. Samoilla ohjeilla edettiin tänänkin vuonna mehevään lopputulokseen. Luomukinkussa ei meidän suussamme ollut juurikaan makueroa luomuttomaan kaveriinsa, mutta eettisyysero löytyy. Ja sekin ratkaisee, tottakai!

Aikaisemmin joulukinkkumme on hunnutettu ihan simppelisti sinapilla ja korppujauhoilla, nyt Jukka halusi kokeilla jotain uutta. Ohjeistus on taas siitä Hannu Sarenströmin kirjasta "Talven juhlat". Jukka tykkäsi tästä kuorrutteesta enemmän, minä (moukka!) en juuri huomannut eroa. Hyvä kuorrute joka tapauksessa.

KUORRUTE KINKULLE
joka painaa 8 kiloa

1 keltuainen
1 dl sinappia
3 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 dl korppujauhoja

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita keltuaisen joukkoon ainekset korppujauhoja lukuunottamatta. Levitä sinappiseos kinkun päälle ja ripottele pintaan korppujauhot. Paista kinkkua noin 10 minuuttia huolellisesti vahtien. Laita foliota suojeksi jos tuntuu tummuvan liikaa. Anna jäähtyä uunista ottamisen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin