torstai 24. joulukuuta 2009

Joulumenu 2009

Vietimme tänäkin Jouluna aaton ihan oman perheen kesken. Pukki kävi meillä ison lahjasäkin kanssa - saimme kuulla useita riemunkiljauksia lasten taholta kun papereita revittiin auki. Ehkä hämmentävintä omiin lapsuusmuistoihin peilaten oli se, että myös pehmeät paketit olivat lapsille suuri ilonaihe.

Meille perheen aikuisille Joulun tuovat lasten ilon seuraamisen lisäksi ne huolella valmistetut ruuat. Kaikki onnistuivatkin tänä vuonna todella hyvin! Ostettu Kokkikartanon porkkanalaatikko oli suuri pettymys. Se oli ihan vetinen ja mitäänsanomattoman makuinen. Olemme aiemmin olleet tyytyväisiä puljun muihin tuotteisiin, mutta nyt kyllä kokemus oli todella huono. Pitänee pistää låda kiertoon uudessa muodossa. Yllättävänä lisänä lautasellemme päätyi myös riihessä savustettua lohta, jonka saimme aatonaattona lahjaksi naapureilta mateen ja kuhafileiden lisäksi - ihan huippua! Reseptejä linkityksineen seuraa taas jahka löhöilyltä kerkeämme.

Joulumenu 2009

Riihessä savustettu lohi
Lipstikkapiimäjuusto
Mustaherukkasilakka(Camillan Kalaherkku)

Porkkanalaatikko (Kokkikartano)
Pontikkasinappi (Ruoveden Herkku oy)

Suklaata

Aterian päälle oli nautinnollista seurata poikamme juontamaa ja taskulampulla tunnelmoittamaa Dinoesitystä, jossa uudet lelut HotWheels-rataa myöten pääsivät oikeuksiinsa. Sisko vaaleanpunaisine kruunuineen ja taikasauvoineen oli omien sanojensa mukaan hammaskeiju ja olisi myös halunnut heilua valomiehenä.

Mukavaa Joulunaikaa! Villasukat ja suklaa on nyt kova juttu!

11 kommenttia:

 1. Joulumenyynne kuulostaa ihanalta, perinteistä ja modernia hienosti yhdessä! :)

  Meilläkin oli tänä vuonna Kokkikartanolta perunalaatikkoa, joka tosiaan oli vähän vetistä! Onneksi itsetehty bataattilaatikko paikkasi tilanteen mainiosti.

  Rauhallista joulua teille kaikille! :)

  VastaaPoista
 2. Herkulliselta kuulostava joulumenu! Tuo riihessä savustettu lohi kuulostaa ihan taivaallisen hyvältä!
  Hyvää Joulua teille!

  VastaaPoista
 3. Janna: tulee vaan mutistua että kun kaikki pitäis tehdä itte...;)

  Rauhallista meillä on ollutkin, tänään ajateltiin ottaa hiukan äksöniä pulkkamäen muodossa.

  Yaelian: Oli herkkua kyllä! ja herkuttelu jatkuu muutaman päivän vaikka kuinka koitettiin tehdä kaikkea aika vähän.

  Riihessä savustettu lohi oli ihanan pehmeän makuista! Juuri makuuni suolattuakin. Saimme naapureilta tosiaan myös mateen, jonka nylkemistä opettelin aaton aattona. Ne ja kuhat pakastimme, sekä mateesta löytyneet mädit. Nyt on sitten herkkua pakkasessa vaikka kuinka! Kiitos vielä kerran naapurin poppoolle. Aivan ihana yllätys!

  VastaaPoista
 4. Oi, ihana menu, erityisesti tuo omenaraaste kuulostaa jännältä!

  Ja jos en ehdi vierailulle tai ei törmätä pulkkamäessä/kylän raitilla niin toivotan täällä nyt herkkua ja leppoisaa joulunjatkoa!!

  VastaaPoista
 5. Vai semmoinen oli kokemus kokkikartanon porkkanalaatikosta. :/ Meillä vastaava pötköttää vielä pakastimessa - alkujaan oli tarkoitus syödä tänään mutta pienten suunnitteluvirheiden takia sai jäädä sinne pakkaseen.

  Herkulliselta ja perinteikkäältä kuulostaa teidän joulumenu. Ginimarinoitu lohi eritoten kiinnostaa.Piimäjuustoa olen itsekin tehnyt monena jouluna ja suunnittelin jossain välissä myös tekeväni jotain yrttimaustettua versiota siitä, mutta tänä vuonna ei jotenkin aika riittänyt mihinkään.

  VastaaPoista
 6. tuliko sunniitteluvirhe ruokien määrässä ;). meillä kumminkin on vielä tuskaisen paljon lihaa ja laatikoita, joten pakastimelle tullee käyttöä possun osalta.

  juu, kovinkin perinteikäs - ainakin teidän ja Patalintulaisten pöytään verrattuna.

  VastaaPoista
 7. Merituuli, olemme lähdössä uudenvuoden viettoon vanhempieni luokse ja tällä kertaa arvio meni alakanttiin - en halunnut että ruokaa jää viereksimään ja menee hukkaan, kun lähdemme joulun jälkeen reissuun. Olin vähän laskenut että saisimme kinkkua Karhuherran vanhemmilta, mutta kun emme saaneetkaan (koska hekin olivat päättäneet rikkoa perinteitä), jäivät laatikot pakkaseen ja tänään syötiin spagettia. :D No, olipahan enemmän aikaa olla pulkkamäessä.

  VastaaPoista
 8. Ketturouva: että legendaarinen Joulu siinäkin mielessä :D.

  VastaaPoista
 9. Kokkikartano lähetti pahoittelukirjeen annettuani palautetta myös heidän nettisivuillaan. Porkkanan laatu on ollut kuulemma aiempia vuosia vetisempää. Kirje sisälsi myös 10 euron lahjakortin käytettäväksi Kokkikartanon tuotteisiin.

  VastaaPoista
 10. Te ja teidän made tuli mieleen kun löysin kaapinpohjaa penkoessani yllättäin pari vanhaa Glorian Ruoka&Viiniä. 8/2005 sisältää peräti 3 aukeamallista erilaisia madeherkkuja. Ihan vain vinkiksi jos teiltäkin sattuisi tuo vanha nro löytymään, ettekä ole vielä madetta perinteiseen soppaan heittäneet ;)

  VastaaPoista
 11. iso kiitos vinkistä. emme ole madetta tehneet aiemmin kuin paistettuna , näin: http://sillasipuli.blogspot.com/2008/10/paistettu-made-lehikisen.html .

  hiukan jo katselin muitakin ohjeita, mutta tuonne en vielä ehtinyt. kiitos vielä!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin