sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Pontikkasinappimajoneesilla maustettu omenalisäke

Omenaraaste, -salaatti,-lisäke...nimeä miten vaan mutta kovasti oli raikas lisuke Joulun alkupaloihin. Tämäkin ohje löytyi Hannu Sarenströmin Talven juhlat kirjasta. Siellä omenaherkku oli yhdistetty ginigraavatun kalan ja loistavan tilliöljyn kanssa Loppiaismenyyn alkuun. Voimme kyllä lämpimästi suositella kokonaisuutta! Muokkasimme aika paljon salaatin ohjetta, jossa alunperin oli lisätty myös piparjuurta ja omenaviinietikkaa.

Majoneesin ohjeistus löytyi Uneliaan Kokin Annan keittiöstä. Majoneesi on helppo valmistaa ja siitä onkin tullut luotto-ohjeemme joka vatkataan aina kun tuota "kastiketta" kaivataan. Luonnollisesti voit maustaa majoneesisi muillakin makusinapeilla tai sitten ihan perusversiolla vaan. Meillä majoneesia lisättiin salaattiin hiukan, ei niin että ompunpalat peittyisivät siihen.

PONTIKKASINAPPIMAJONEESINEN OMENASALAATTI

Majoneesi:

1 munankeltuainen
2 tl pontikkasinappia
1 rkl vaaleaa balsamico-etikkaa
1,5 dl rypsiöljyä
hyppysellinen suolaa

Sekoita korkeassa, kapeassa kulhossa munankeltuaiset, sinappi ja etikka. Vaahdota seosta sähkövatkaimella ja lisää laitteen käydessä joukkoon öljy ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana. Valmis majoneesi on vaaleaa ja kuohkeaa.Mausta suolalla. Voit halutessasi vielä sekoittaa joukkoon myös etikkaa tai sinappia.

Lisäksi:
8 kotimaista luomuomenaa
mustapippuria
suolaa

Huuhtele omenat, älä kuori. Kuoren punaisuus tuo kaunista väriä kokonaisuuteen. Poista siemenet ja leikkaa omppu uhuiksi suikaleiksi. Sekoita majoneesia omppujen joukkoon maun mukaan. Meillä meni neljään omppuun noin puolet majoneesista, joten tällä ohjeistuksella kaikki majoneesi menisi kahdeksaan omppuun. Mausta seos vielä rouhaisuilla mustapippuria. Tarkista myös suola.

2 kommenttia:

  1. Laitanpa muistiin tuon graaviohjeen. Kuulostaa reilulta ja sopivanmakuiselta.

    VastaaPoista
  2. Arleena: suosittelemme kyllä lämpimästi!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin