torstai 17. joulukuuta 2009

Viehättäviä blogiuutuuksia

Minulla on huono tapa netissä ollessani hiihdellä aina samoja latuja. Tämä koskee myös ruokablogihiihtoja. Ilokseni blogien pitäjät ovat kuitenkin monesti linkanneet muille mielenkiintoisille sivuille ja sattumanvaraisesti linkkien taa tulee klikattuakin. Siinä naputellessa sitä sitten miettii kuinka paljon on blogeja joista ei tiedä mitään, vain siksi ettei ymmärrä poiketa muille laduille vaan lykkii aina niitä samoja.

Tämä ei sitten todellakaan ole kritiikkiä teille tutuille jotka siitä ladun varrelta onneksemme löydytte. Te olette parempaa virkistystä kuin kuuminkaan mehu, vaikka sitä olisi terästettykin. Tarkoitan että sen LISÄKSI sopisi ottaa vaikka rusinoita tai peräti pähkinöitäkin. Tai piparia. Oikeasti voisin helposti hiihdellessä mussuttaa piparia, sellainen minä olen.

Lähiaikoina on löytynyt kaksi ihanaa, minulle uutta blogia jotka haluan erikseen mainita. Toinen on tänään huomioni kiinnittänyt Chez Jasu , jonka parmesaanikeksit menevät varmasti kokeiluun. Tarkkailun alle tuolta blogista joutuvat myös monet tänne asti tuoksuvat lammasohjeet. Harmilloista sivulla on se, ettei sieltä löydy minkäänlaista hakemistoa esimerkiksi niille lammasruuille. Miten Jasukokin luo löysin, on minulle itsellenikin mysteeri. Toinen meille uudehko blogi on kauniisti kuvitettu Ruokahommia, jonne löysin muistaakseni Kurpitsamoskan kautta. Jannan Limejuustokakku on yksi raikkaimpia näkemiäni kakkuja ja Liekkikakkua on ihan pakko kokeilla kun leivinuunin äärelle taas pääsee.

Täytyy muuten huomauttaa, että seuraamme toki muitakin blogeja kuin sivupalkissamme näkyviä.

Olisi mielenkiintoista kuulla miten te löydätte uusia, kiinnostavia blogeja. Jos haluat vinkata meille jotain suosikkiasi tai ehkä omaakin blogiasi, kurkkisimme mielellämme mitä linkin takaa löytyy. Joululahjaksi uusi blogituttavuus <3

14 kommenttia:

 1. Omat "uudet" blogini bongaan joko muiden blogeista, niiden kommenteista ja oman blogini kommenteista.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :)

  Ruokablogimaailma on tosiaan ihmeellinen - tuntuu, että joka päivä tulee jostain eteen uusi ruokablogi. Ongelma on tietysti se, että jos uusia blogilöytöjä ei heti muista laittaa kirjanmerkkeihin tai blogilistan suosikkeihin, se katoaa varmasti blogiavaruuteen ja tulee vastaan taas joskus puolen vuoden päästä. :D

  Kiitti vinkistä Chez Jasun blogiin, vaikuttaa kerrassaan mainiolta!

  VastaaPoista
 3. Hei toi Chez Jasu oli minullekin uusi - kiitos vinkistä :) Minä olen löytänyt niitä selailemalla vaan päättömästi blogista toiseen, blogilistalta ja makuhausta. Nyt on vaan ehtinyt selaamaan ihan liian vähän - muttei näemmä tarttekaan kun olet kunnostautunut ja selannut meidän puolesta! ;) No ei, eiköhän tämä hässäkkä tammikuun puolella viimein helpota :)

  VastaaPoista
 4. Minä myös löydän uusia blogeja toisten linkkauksista ja kommenttien kautta, mutta mielenkiintoisia tuttavuuksia on tullut vastaan myös, kun on etsinyt ruokaohjeita ylipäätään ja päätynyt etsiessään johonkin itselle aiemmin tuntemattomaan blogiin. Ruokahommia oli minunkin uusin löytöni ja meni lukulistalle heti :) Jasua pitää minunkin käydä vilkaisemassa, koska on minulle uusi juttu, eli kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 5. Itse kans tutustun uusiin blogeihin muiden blogien linkkien kautta. Ihan alussa (eli viime keväänä kun tämän maailman löysin) taisin vaan googlailla ja ensimmäisiksi suosikeiksi valikoitui silloin pastanjauhantaa ja limepippuri. Siitäpä sitten pikkuhiljaa eteenpäin! :) Myös ruokaohjeita googlaillesani tai makuhausta etsiessäni olen törmännyt mukaviin blogeihin.

  VastaaPoista
 6. ari: noistahan minäkin! netissä on kiva kun nimimerkit useimmiten johtavat jonnekin, josta kohdetta voi tutkailla tarkemmin.

  Janna: jos ei muista (tai ne ovat toisella koneella) harmittaa kyllä tuhottomasti!

  Nelle: vähemmämpä minäkin selailen, joskus eteen vain "pompsahtaa" ihanuuksia.

  Virpi: totta että reseptejä hakemallakin voi törmätä uusiin. Tastespotting on muuten ihana kanava ulkomaalaisblogien bongailuun.

  Anzku: bloggaamisen alussa käytin Makuhakua tosi paljon ja varsinkin kommenttilinkkien kautta löysin paljon kivaa.

  Aika samat metodit meillä kaikilla näyttää olevan uutuuksien löytämiseen :).

  VastaaPoista
 7. Tämän blogin löysin etsimällä kirjoitettuna eilen tekemääni kurpitsarisoton reseptiä jo valmiiksi ajastettuihin ensi viikon bloggauksiini, en jaksanut kiireessä kirjoittaa kokonaan uudestaan, joten muokkasin reseptinne tekemäni kaltaiseksi (kiitos/anteeksi lainasta...).

  Useinmiten löydän surffaamalla blogista toiseen linkkien kautta mitä mielenkiintoisimpia blogeja ympäri maailmaa.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Merituuli noteerauksesta! Itsekin olen miettinyt miten hyviä ruokablogeja löytää tai mistä lukijoita löytäisi omalleen.

  Kyllä itse parhaat olen löytänyt juuri tsekkailemalla muiden kommentoijien blogeja.

  VastaaPoista
 9. Lumo: ollos hyvä vaan! millä tavalla sinun reseptisi poikkesi omastamme? hyödynnettiinkö sinunkin reseptissäsi kurpitsan siemenet? mielenkiintoista tulla kurkkimaan ensi viikolla :).

  Chez Jasu: ei mitään kiittämistä! minusta on kivaa esitellä uusia, hienoja tuttavuuksia muille :).

  minusta tuntuu -näiden kommenttienkin perusteella- että hyvä keino tehdä blogiaan tunnetuksi on kommentoida muiden blogeja ja osallistua vaikkapa kuukauden ruokahaasteeseen. nyt se on muuten Melukylässä aiheella alkoholi.http://krisuh.wordpress.com/2009/12/02/joulukuun-ruokahaaste/

  sisältö tietysti ratkaisee sitten kun on saanut ihmisiä piipahtamaan. sinulla on ainakin kovasti hyvin tiivitettyä tekstiä ja mielenkiintoisia aiheita.

  VastaaPoista
 10. Blogeja alkaa olla jo niin mahdottomasti, ettei enää aika riitä kaikkien säännölliseen seuraamiseen ja kommentoimiseen. Valitettavasti varmasti paljon hyviä ja mielenkiintoisia blogeja jää täysin huomaamattakin. Itse nykyään poikkean blogeihin suurimmaksi osaksi ruokala.netin blogipäivitysten kautta, mutta täytyisi ottaa itseään niskasta kiinni ja hakea blogeja jotain muutakin kautta, koska eihän tuolla ole mukana kuin pieni osa blogeista.

  VastaaPoista
 11. Olin melko uskollinen Jamien reseptille, mascarponen sijaan käytin maustamatonta Philadephiaa ja parmesanin sijaan pecorinoa, jota tarttui mukaan Milanosta pari viikkoa sitten.

  Kurpitsan siemenetkin olivat kaupasta erikseen hankittuja (löytyy paikallisesta K-kaupasta siemenien, pähkinöiden yms. luota), en ruvennut enää erikseen pesemään ja paahtamaan kurpitsan omia siemeniä. Kurpitsa oli siivu isosta kurpitsasta, eikä Stockmannilta ostamassani siivussa ollut edes montaa siementä mukana.

  VastaaPoista
 12. Kmsu: se on totta. toisaalta valitettavaa ettei kaikkia huippujakaan ehdi seuraamaan, mutta toisaalta hienoa että on runsaudenpula.

  nuo koontisivut ovat kyllä hyviä paikkoja bongata uutuuksia.

  Lumo: kiitos tästä!

  VastaaPoista
 13. Hauska lukea tällainen juttu juuri kun tulin tutustumaan uuteen blogiin. Niinpä!

  VastaaPoista
 14. Minnuli: tervetuloa vaan tutustumaan!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin