keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Tallinna lasten kanssa 2/2

Sunnuntaiaamu meni Tallinnan vanhassa kaupungissa tallustellessa.
Värikylläinen hotellihuoneemme piti luovuttaa puoliltapäivin, jonka jälkeen suuntasimme satamaan Lootsi-kadulle. Olimme tehneet tuttavan suosituksesta lounasvarauksen Neh-nimiseen ravintolaan, joka kutsuu itseään foodieiden kodiksi.
Ravintola oli oikein miellyttävästi sisustettu; sliippaamattomasti, mutta ajatuksella. Kolmen ruokalajin lounasmenu oli etukäteen mietitty ja se passasi meille vallan mainiosti. Lapsille otimme tarjoilijan suosituksesta pääruuan puoliksi. Pyynnöstä saimme myös menun viinivalintoinemme kirjoitettuna, kokkien allekirjoituksella - arvostettava ele!

Alkuun pöytäämme tuotiin leipiä, joista pidimme kovasti. Vaalea oli leivottu speltistä ja tummempi sisälsi pähkinää ja rusinoita. Vadelmaviinietikka-rypsiöljy oli ihana yhdistelmä dipata leipiä. Tätä tulemme nauttimaan kotonakin!
Alkuun tarjottiin "Pannileib", pannuleipää suolasienisalaatilla. Annoksessa maistui savustettu kinkkukin. Kokonaisuus oli herkullinen ja kaunis!
Pääruoka tarjottiin houkuttelevasti puualustalla pikkupadoista. Valitettavasti skottilainen lihapata perunamuussilla ja keitetyillä herneillä oli kovin jauheliha-perunasoselaatikkomainen. Liha oli kyllä hyvin muhitettu ja maut olivat mukavia, mutta ravintolalounaaksi kaipaisimme kyllä jotain hiukan enemmän.
Jälkiruuan omenacrumblessa oli mukavaa hapokkuutta ja jäätelö oli samettisen pehmeää.

Pidimme tarjoilijan viinisuosituksista, joskaan punaviini ei ollut omaan makuuni kovin kummoista. Lapset nauttivat lounaalla vastapuristettua appelsiinimehua ja itsetehtyä omenamehua.
Pääruokanurinoista huolimatta harkitsemme vakavasti paluuta Neh:iin ilta-aikaan ilman lapsia. Tunnelma oli rauhallisen kaunis ja henkilökunta erittäin ystävällistä. Kokeilla oli aikaa vaihtaa kanssamme sananen ja kuvankin sain napattua. Kesäisin nämä kokit muuten työskentelevät viiden tähden hotellissa, Pädaste Manorissa Muhun saarella.

Ravintolassa järjestetään erittäin kiinnostavia teemailtoja, jolloin yläkertaan katetaan kahdenkymmenen hengen pöytä kahdeksalta, "20 by 8 event". Teemoina on mm. "ruoka ja taide", "unohdetut maut" (jolloin herkutellaan kuulemma mm. villiyrteillä), "raaka-ruoka" ja "fear factor". Illat alkavat 21. marraskuuta teemalla "meren aarteet", jolloin pääsee tutustumaan Itämeren tarjoamiin herkkuihin.

Neh tarjoaa myös "Kokin pöytä" vaihtoehtoa illallisen nauttimiseen. Pöydästä voi katsella kokkien häärimistä keittiössä, kun he valmistavat neljän ruokalajin illallisen keittiöntervehdyksineen.

Tuliaisina Tallinnasta toimme paitsi mustaa leipää ja viiniä, myös piparkakkumuotit järjestysnumeroltaan 71-75. Ruuvimeisselimuotin kavereineen hamstrasimme matkaan keittiötarvikeliike KiikaKöökistä Uus-kadulta. Törmäsimme myös onneksemme zizi-kauppaan vanhassa kaupungissa, jossa myytiin aivan ihania, yksinkertaisen kauniita ja herkullisenkin värisiä kodin tekstiileitä. Me ostimme raikkaan reippaan värisiä, pinkkejä kaitaliinoja ja lautasliinanpidikkeitä. Ajattelin niiden käyvän hyvin sekä mustien että valkoisten astioiden kanssa. Näin marraskuussa zizi oli täynnä harmaata ja punaista, mutta myös poltettua oranssia, ruskeaa ja erilaisia sinisen- ja vihreänsävyjä löytyi.

Tallinna oli pitkän tauon jälkeen oikein positiivinen kokemus ja aikuisten kurmeereissu on tosiaan vakavassa harkinnassa.

5 kommenttia:

  1. Ihana tuo ensimmäinen kuva! Viime kesänä oli tarkoitus mennä Tallinnaan,muttei siitä tullutkaan mitään;ehkä sitten ensi kesänä.Pitää pitää tuo ravintola mielessä...

    VastaaPoista
  2. Tosi hyvät taas nämäkin molemmat matkapostaukset. Kiitos neh vinkistä.

    Ja Zizi on aivan ihana liike. Aikanaan kuun kävin tallinnassa jokatoinen päivä 2 viikkoa kuukaudesta, juoksin aina hakemaan mitä milloinkin tyynyliinaa ja servettiä. Mä niin rakastan pellavaa. Sieltä ostamani tummanruskea parivuoteen pussilakana on mun"aarteeni", niin ihanan tuntuinen ja viileä...

    Ja meillä on myös suunnitteilla aikuisten kurmeematka. Täältä pohjanmaalta vaan kun tulee niin paljon pitempi matka kun siitä äärestä.

    VastaaPoista
  3. Meiltä täältä keskeltä maata ei myöskään tule käytyä Tallinnassa, mutta kun suorat lennot pitäisi alkaa ensi vuoden puolelta, niin josko sitten? Tosin lentomatkailu rajoittaa ruokatuliaisten tuomista jonkun verran.

    VastaaPoista
  4. Kiitos ihanista fiiliskuvista. Oulusta lennetään tätä nykyä suoraan Tallinnaan, jee! Sinne on yhtäkkiä ihan pikkumatka :)

    VastaaPoista
  5. Kiva että osasitte suodattaa Neh-jutussa olennaisen ja piditte pääruokanurinoistani huolimatta paikkaa kiintoisana :).

    Itse en tykkää YH-TÄÄN laivamatkailusta, mutta täältä Nummelasta se tuntuu ainoalta järkevältä ratkaisulta. Helikupterikin olis varmaan kiva, mutta turhan tyyris ratkaisu.

    Ehkä mekin ostamme Zizistä ensi kerralla lakanan. Kiitos ideasta! Nyt ei tullut ajateltua muita kuin pöytäasioita.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin