maanantai 14. toukokuuta 2012

Äitienpäiväbrunssi oli nautinto

"Vain parasta äidille!" totesi Jukka ja vei koko perheen Kämpin Brasserien brunssille. Parhaasta en osaa mielipidettä lausua, sillä brunssikokemukseni ovat (vielä) olemattomat, mutta hyvää ja kaunista ainakin oli. Paikka oli Jukan mukaan valikoitunut brunssin alkamisajankohdan ja menun herkullisuusvaikutteisuuden vuoksi. Kaikki ravintolat eivät kuulemma olleet kertoneet äitienpäiväbrunssin sisältöä, mikä muodostui liian suureksi riskiksi miehelleni.

Meidät ohjattiin Brasserien terassille, mistä olin kovasti iloinen. Lasi-ikkunoista oli kiva katsella kadun vilinää ja auringosta nauttivia ihmisiä. Kovin kuuma terassilla vain oli, mutta tarjoilija kertoi lämpötilan tasoittuvan jahka terassi saadaan lopullisesti kesäkuntoon. Ainakin näin äitienpäivänä paikalla oli paljon lapsiakin, mikä toi mukavaa eläväisyyttä paikkaan. Meidänkin muksumme osasivat käyttäytyä oikein hienosti, väsyneen tytön loppuhuutoa lukuunottamatta.
Alkuruoka buffet oli  todella monipuolinen ja maukas. Neljäntoista eri ruokalajin joukosta nautinnollisimmiksi nousivat parsakeitto, viherpippurilla maustettu maksapatée, savusiika sinappidressingillä ja katkaravut skagen. Tarjolla oli myös erilaisia ruokaisia salaatteja, marinoitua mozzarellaa, leipiä ja sämpylöitä, muitakin kaloja sekä tuoreita hedelmiä.
 
Kaikesta tästä yltäkylläisyydestä lapsemme saivat koottua itselleen tällaiset lautaset. Huoh! Tuli väkisinkin mieleeni isäni lausahdus omasta lapsuudestani, kun kävimme ruotsinlaivan buffetissa: "Perunaa ei sitten mukulat otetta. Sitä saa kotonakin." Kannustimme toki lapsiamme ottamaan muutakin, mutta turhan hävikin nimissä emme tuputtaneet.

Pääruuaksi valitsimme kaikki juottovasikan rintaa, joka tarjottiin rilleten muodossa. Pöytään tarjoillulta lautaselta löytyi myös grillattua parsaa ja korvasieniä. Uusista perunoista tehty kakkunen oli hauska, meille uusi tapa tarjota kauden tulokkaat. Pidimme kaikki kovasti lihasta ja poitsu tilasi sitä kotonakin tehtäväksi. Muina annosvaihtoehtoina olisi ollut paahdettua nieriää ja kukkakaalia tai parsaa Hollandaise.

Jälkiruoka tarjoiltiin taas buffet-tyyliin. Pöydiltä löytyi juustoja, suklaa-aprikoosikakkua, mansikka-pistaasikakkua, macaroneja, vuokaleivoksia ja pikkuleipiä sekä passion mehustettua hedelmäsalaattia. Niin paljon herkkuja, niin vähän tilaa mahassa!


Tytsymme jatkoi alkupalalautasen viitoittamaa tietä jälkiruokalautasellaankin. Pikkuneidin puolustukseksi kuitenkin sanottakoon, että hän oli toipilaana kovan yskän ja kuumeilun jälkeen.
Itse pystyin herkuttelemaan kaiken päälle melkein tämän koko lautasen.

Lähtiessä kaikki äidit saivat vielä pitkävartisen, punaisen ruusun. Pieni, mutta hieno ele ravintolalta! Kokonaisuus maksoi noin 150 euroa kahdella kuohuviinilasilla ja oli joka euron arvoinen (ehkä tyttäremme satsausta lukuunottamatta).

Äitienpäiväni oli muutenkin täynnä herkkuja sänkyyntarjotusta aamupalasta lähtien. Sain lapsilta lahjaksi itsetehdyn rannekorun ja pikkukätösin askarrellun huovutetun jääkaappimagneettikukan. Ja paljon pusuja ja haleja! Iltakävelyllä lapset poimivat minulle jo toisen kimpun valkovuokkoja.

Päivä päättyi Jukan lujaan rutistukseen: "Kiitos että olet äiti!" Minä puolestani kiitin miestäni, että hän on tehnyt minusta äidin. Minulla on kaikki.

2 kommenttia:

  1. Kirjoittelet tosi mukavasti. Olen aivan juuri löytänyt blogisi ja minusta tuli heti fani. Tämän postauksen kruunaa sen viimeinen lause; ihanaa että joku uskaltaa sanoa arvostavansa perhettään yli kaiken.


    -Minni-

    VastaaPoista
  2. Kiitos Minni sanoistasi. Lämmittävät kovasti mieltä!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin