sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Ihan kiinalainen meininki

Eräänä keväisenä lauantaipäivänä tallustelimme Jukan kanssa Kulinaarimurulan Jaanan luo hiukan syömään ja hiukan juomaan. Ovesta sisään astuttuamme saimme käsiimme hetsillään tujakat Ginitonicit. Pöytään  tuoksurikkaassa kodissa katettiin...
...pilvenkorvasieniä ja nuudelia...
...ja mm. osterikastikkeella maustettuja kukkakaaleja. Siinäpä oivaa settiä! Jukka ihastui hurjasti possuun, mutta itse en osaa nostaa mitään ruokaa yli muiden. Kaikki oli todella hyvää!

Jälkiruuaksi lusikoimme Isotuvan appelsiinijäätelöä, josta tykkäsimme kovasti. Kylmä herkku maistui hirmu hyvin yhteen makean seljankukkaliköörin kanssa.
Taisi siinä mennä hiukan muutakin kuin seljankukkalikööriä.
Niinkuin esimerkiksi Jaanan omaa salmiakkivodkasekoitetta Tabascolla. Niinku.
Illan aikana korjattiin Jaanan Sybaritiin muutama vastaus.
Ja maisteltiin Nyyjoorkin tuliaissukliita. Oli mielenkiintoisia.

Ilta oli yllättäen vaihtunut yöksi hauskassa seurassa. Onneksi ne taksit kulkee pilkkopimeälläkin. Kiitos Jaana vielä kaikesta ja tervetuloa meillepäin! Meillä ei (valitettavasti) ole samanlaisia hissejä kuin TYKS:ssä.

9 kommenttia:

 1. Ooh,olipa Jaana laittanut teille ihanan aterian!

  VastaaPoista
 2. Jaana, reseptit jakoon välittömästi! Kuola valuu!

  VastaaPoista
 3. Yaelian: No oli. Olimme enemmän kuin tyytyväisiä!

  statisti: Possuun ja mustekalaan löytyy reseptit kuvien alla olevista linkeistä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynnistä, oli kyllä lystiä! Noiden lasien määrä kuvissa on kyllä hiukan hämmentävä, eihän me nyt niin _kauheesti_ juotu...

  VastaaPoista
 5. Kiitos itsellesi, lystiäpä hyvinnii!

  Jos ei hiukan niin ei kauheestikaan. Ehkä homman ydin on laadukkaiden juomien maistelu juuri passelista lasista? Oli miten oli, mutta kyllä maistelusta väsymyksen ja lievän huonovointisuuden sai.

  VastaaPoista
 6. Kertokaapa nyt että mikä ihme on pilvenkorvasieni? Onko se sama kuin puukorvasieni vai siitake?

  VastaaPoista
 7. En osaa verrata mihinkään kun en ole itse kokannut, oltiin tosiaan kaverilla syömässä näitä aikoinaan. Nopea googletus kertoo sen olevan aasiassa käytettyä sientä, jota saa ostaa etnisistä kuivattuna.

  VastaaPoista
 8. Pilvenkorvasientä ei löydy mistään etnisistä kaupoista ja epäilen sen olevan "puukorvasieni" jota taas löytyy. taitaa olla jokin outo suomennos koska siitä nimestä ei juurikaan löydy mitään infoa.

  VastaaPoista
 9. Kysäisin Jaanalta asiaa ja näin fiksusti hän vastasi: Pilvenkorvasieni ja puunkorvasieni kuuluvat samaan sieniperheeseen. Pilvenkorvat ovat ohuempia ja niitä pidetään maukkaampina kuin paksumpia ja kooltaan suurempia puunkorvia. Sekä pilvenkorvaa (Auricularia auricula) että puunkorvaa (Auricularia polytricha) kutsutaan myös juudaksenkorvasieniksi. Lähdeteoksena on kirja nimeltä Klassinen kiinalainen keittiö, jonka tekijä on Yan-kit So. Jaana muisteli ostaneensa sientä Vii-Voanista, muttei kyllä ole varma.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin