keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Ravintola Palacen maisemoitu brunssi

Viime viikonloppumme alkoi mukavasti, kun siivousurakan päälle suhautimme Helsingin kattojen ylle nauttimaan Ravintola Palacen lauantaibrunssista. Meidät toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi pianon soittajan loihtiessa kauniita säveliä ilmoille. Auringon helottaessa kysyimme terassipöytää, mutta saimme kuulla että brunssi katetaan sisätiloihin. Kattauksen olisi toki saanut siirrettyä uloskin, mutta ikkunapöytä passasi meille oikein mainiosti sekin. Olimme liikkeellä nyt aikuisten kesken, mutta lapsetkin näyttivät olevan tervetulleita. 
Ravintola Palacen lauantaibrunssimenu oli sopivan laaja. Kaikkea pystyi maistamaan kunnolla saamatta silti aikaan ähkyä. Palkittu keittiöpäällikkö Lasse Koistinen on onnistunut saamaan aikaan raikkaan, kesäisen brunssin, jossa on myös yllättäviä makuja.

Jukalle menusta maistui parhaiten tillisipulisilakka ja coleslaw. Jälkimmäisessä kaali oli ihanan rapeaa ja majoneesi voista olematta silti liian paksua tai raskasta. Tähän coleslawhon kun saisi reseptin tai vinkit. Pidimme molemmat myös kovasti ilmakuivatusta kinkusta, jossa oli mukavasti savun makua.
Minulle maistui parhaiten kauniin värinen fenkolisuolattu lohi tillikurkuilla.

Lämpimistä ruuista 32 tuntia haudutettu possu rapeine nahkoineen maistui meille molemmille, varsinkin kun sen kera oli laitettu sipulia.
Makeat palat siirryimme nauttimaan kahvin kanssa terassille. Sieltä oli mukava seurata kauppahallin ja -torin ympäristön hyörinää, sekä auringossa kylpevää merta veneineen.
Jälkiruokapöydän ehdoton kruunu oli luomujogurttimousse. Se oli niin uskomattoman hienon makuista, että sitä olisi voinut lusikoida loputtomiin!

32 euroa per nenu tästä elämyksestä kokonaisuudessaan on oikein passeli hinta. Jotain Maukasta-blogissa näyttää parhaillaan olevan käynnissä arvonta, jossa voi voittaa brunssin kahdelle hengelle Ravintola Palaceen. Samanmoista arvontaa kaavaillaan kuulemma Palacen facebook-sivuillekin.
Palace on tänä vuonna auki koko kesän. Heinäkuussa maistellaan terassimenua, jossa itseäni kiinnostaa suuresti ainakin koivujäätelö ja alati muuttuvat maisemat.

Lämmin kiitos Ravintola Palacelle brunssin tarjoamisesta.  

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa herkulliselta brunssilta!Ja vielä noissa näkymissä! Hienot kuvat!

    VastaaPoista
  2. Jos on yhtään joulubuffetin tasoinen niin ai jai... voi että pitäis joskus koittaa.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin