tiistai 8. toukokuuta 2012

Merellistä herkuttelua

Vietin eilen merellisen alkuillan Kämp Groupin saariravintoloissa Helsingissä. Täytyy todeta, että hyvä ruoka, raikkaat viinit, auringonpaiste sekä mukava seura (joka koostui sekä bloggaajista että ravintolakonsernin henkilökunnasta), sai epäilemään ettei kyse ollut maanantaipäivästä ollenkaan.  

Kierros alkoi Ravintola Palacesta, josta on huikean hienot näkymät Helsingin ylle. Saimme maistella keittiöpäällikkö Lasse Koistisen loihtimia pikkupaloja, joista yllä oleva vei kyllä kauneudellaan sydämeni.  
Makuhermoni sen sijaan kiittelivät eniten "Vitello tonnatoa", joka tulee löytymään kuulemma tulevan kesän terassilistaltakin. Ravintolan menussa on hyödynnetty Suomen luonnonantimiakin, joista itseäni kiinnostaa erityisesti mäntyjäätelö mustaherukkalehtiliemellä.
Seuraavaksi siirryimme paatin puksuttelun tahtiin Ravintola Särkänlinnaan, joka hurmasi minut linnamaisella, mutta kodikkaalla tunnelmallaan. Särkän saaren linnake on rakennettu 1700-luvulla puolustamaan Helsinkiä. 1924 paikka muutettiin ravintolaksi.

 Alkupalalankun parasta antia oli ehdottomasti lohi!
Savustettu lohi ja korvasienimuhennos oli hienon makuinen. Meidän annoksemme olivat pieniä maistelupaloja, joten oikeat annokset eivät ole ihan näin pieniä.
Ravintola Särkänlinnan lattia on kalteva, sillä se on toiminut entisinä päivinään tykkisalina. Vinopohjaiset lasit olivat hauska yksityiskohta kattauksessa ja toimivat ravintolan kaltevuuden kanssa täydellisesti.

 Viimeisenä etappina kierroksellamme vierailimme pyöreäsalisessa Ravintola Boathousessa aivan Cafe Carusellin edustalla.
 Ei uskoisi että olemme Helsingin keskustan tuntumassa.

 Kuha-annos oli erinomainen!
 Samaa ei voi sanoa marmoroituneesta härästä, sillä se oli rehellisesti sanottuna purkkaa. Kastike oli kuitenkin hienon makuinen.
 Jälkiruokana toiminut sitruunaposset oli itselleni uusi tuttavuus, jota tulen varmasti kokeilemaan kotonakin.

Boathousen terassi oli tuulinen, mutta kaunis ja levollinen paikka. Koko á la carte listan antimet voi tilata myös terassille.
Saariravintolat olivat yllättävän pienen venematkan päässä. Ravintoloiden kotisivuilta saa kätevästi tarkastettua lautta-aikataulut. Luulenpa että vien Jukan nauttimaan Särkänlinnan tunnelmasta kesällä, kun lapset kirmaavat kesälomaansa mummulassa.

4 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat! Sain kutsun tuohon samaan ihanaan tilaisuuteen;arvaa harmittiko!

  VastaaPoista
 2. Ei todellakaan maanantai-illalta tuntunut eilinen. Ruoka oli hyvää ja seura mitä mainiointa, oli hauska tutustua. Tänään harjoiteltiin lasten kanssa lautasen kallistusta oikeaan suuntaan siskonmakkarasopalla :).

  VastaaPoista
 3. Tunnelmallisia kuvia! Helsingissä on paljon ravintoloita joita ei jotenkin tule edes ajatelleeksi. Särkänlinna kuulosti siltä että sinne olisi kiva viedä myös ulkomaisia vieraita. :)

  VastaaPoista
 4. Uskon että harmitti Yaelian. Kierros oli kyllä kiva!

  Marja: Kiitos samoin, oli tosi kiva tutustua! Mites kallistelu onnistui?

  Ketturouva: Mietin kuule ihan samaa. Välillä ihan harmittaa tuo periferiassa asuminen, kun hienot paikat ovat kuitenkin matkan päässä. Vaatii pientä suunnittelua päästä nautiskelemaan, mutta onneksi se onnistuu kohtuuhelposti.
  Särkänlinna on ehdottomasti hieno paikka viedä ulkomaisia vieraita. Menu on sesonkinen ja hyödyntää suomalaisiakin raaka-aineita.

  Ravintolasta saa ostaa myös piknikkorin viineineenja nauttia sen antimia ulkona ruohikolla. Hauska idea!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin