tiistai 15. toukokuuta 2012

Villikasveja perunasalaatissa

Kauden ensimmäinen villikasvisalaatti tehtiin perunapitoisena. Siitä tuli niin maistuva kokonaisuus, että varmasti tehdään toistekin!
Tarkkaa reseptiä ei ole, eikä salaatti sitä niin kaipaakaan. Koivunlehtiä kokonaisuudessa on vain pari ruokalusikallista, mutta maku oli silti selkeän koivuinen.

Meillä salaatti tarjottiin tällä kertaa grillattujen kukonpoikien koipireisien kanssa.

PERUNAINEN VILLISALAATTI
3-4:lle lisukkeena

½ kiloa uusia perunoita
125 g retiisejä
pari kourallista vuohenputken alkuja
pari kourallista maksaruohoa
3 ilmasipulin versoa
2 rkl pienen pieniä koivunlehtiä

oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria

Pese ja keitä uuden perunat. Pilko retiisit kiekoiksi. Riivi maksaruohon lehdet varresta. Pilko sipulinversot ja vuohenputket. Riivi pienet koivunlehdet oksasta (maanomistajan luvalla).

Kun perunat ovat kypsiä, anna niiden jäähtyä vain hetki. Pilko ne höyryävän lämpiminä ja sekoita muiden ainesten kanssa. Vielä lämpiminä perunat vastaanottavat itseensä enemmän makua ja koko salaatista tulee näin maistuvampi. Opin tämän kikan vastikään Camilla Plumin ohjelmasta.

5 kommenttia:

 1. Minä jo odotin teidän vihervillipäivitystä! :) Kävin isomaksaruohoa eräältä kalliolta viikonloppuna omaan pihaani siirtämässä ja pohdin eikös se olisi jo aika Sillä Sipulinkin herätä :D

  VastaaPoista
 2. Hyvä muistutus, että luonnosta alkaa taas saada syötävää! Jospa tänä keväänä ehtisin tähänkin asiaan vähän paneutua:)

  VastaaPoista
 3. Teillä alkoi villikasvien aika just kun meilläpäin se oli täysin loppu...Minä voin sellaisista nauttia sitten ensi vuonna taas;D Kiva salaatti ja villivihannekset ovat ihania!

  VastaaPoista
 4. Kuvaa kun katselin, niin mietin että mitä on nuo kivan näköiset vihreät. Ne olikin koivunlehtiä:) Ihanat värit olette saaneet perunasalaattiin.

  VastaaPoista
 5. Piia: Ihan mahtavaa että joku jo odottaa meidän heräämistä talviteloilta :D.

  Campis: Pari kasvia kerrallaan niin hyvin edistyy.

  Yaelian: No sittenhän sinun täytyy tulla visiteeraamaan Suomeen taas!

  AV: Minustakin perunasalaatti on perusversiota kivamman värinen. Retiisitkin tuovat oman osansa.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin