torstai 17. toukokuuta 2012

Kesäinen ruokafestari kutkuttaa nyt jo

Kun minulle tulee kutkutusjännitys, tuntuu rinnassa sellainen outo olo, vähän kuin pakahtuisi. Ruokabloggaajana olen tuntenut tuollaisia oloja usein, kun olen saanut kutsuja mielenkiintoisiin tilaisuuksiin tai käynyt enemmän tai vähemmän yleviä keskusteluja ruuan ympäriltä. Kutkutusfiilis tuli minulle taas, kun sain käsiini Taste of Helsingin esittelymateriaalia.

Taste of Helsinki on Barry MacNamaran Helsinkiin tuoma ravintolafestivaali, joka on maailmalla kerännyt ihmisiä yhteen jo useana vuonna esimerkiksi Lontoossa, Sydneyssä ja Dubaissa. 14.-17. kesäkuuta järjestettävään Suomen ja samalla Pohjoismaiden ensimmäiseen Taste of Helsinki tapahtumaan osallistuu monia huippuravintoloita, esimerkiksi Farang, Muru, Demo ja Juuri. Ilokseni myös Helsingin ulkopuolelta on tulossa todella kiinnostavia ravintoloita, mm. tamperelainen C ja turkulainen Smör. Tapahtuman puuhamies Barry MacNamara kertookin, että ravintoloiden mukaankutsussa tähdättiin alusta asti huippuihin. Ulkopuolelle jäi vielä monta kiinnostunutta, jotka toivottavasti saadaan mukaan tulevina vuosina kun asiakasmäärät kasvavat.

Minulle tapahtumassa iso ilo on se, että sinne on toivotettu tervetulleeksi koko perhe. Alle 12-vuotiaat pääsevät tutustumaan tapahtumaan ilmaiseksi. Muuten sisäänpääsy maksaa paketista riippuen 19-26 euroa. Huomionarvoista on, että alle 18-vuotiaat pääsevät alueelle vain aikuisen seurassa. Niille, jotka jännittävät hienoihin ravintoloihin menoa lasten kanssa, tarjotaan nyt ehdottoman hyvä tapa tutustua fiiniin ruokaan rennosti.

Ideana Musiikkitalon takaisella alueella pidettävässä Taste of Helsingissä on se, että ravintolat ovat tehneet tarjolle kolmen ruokalajin menuita maisteluannoskokoisina. Jokainen voi sitten koota mieleisensä kokonaisuuden näistä. Alkupalaksi voisi nauttia vaikkapa ravintola Toscaninin Vitello Tonnatoa, pääruuaksi C.n hevosenfileetä raparperin kera ja jälkiruuaksi Bistro O mat:n marenkia ja mansikoita. Lasten kannalta on kivaa, että maltillisesti 4-6 euron arvoisiksi hinnoitellut annokset ovat pieniä. Loistavaa se on aikuistenkin kannalta - tällöin voi maistella monia erilaisia kokonaisuuksia. Taste of Helsingin myötä pääsee helposti ja edullisesti tutustumaan itselle uusiin ravintoloihin ja arvioimaan niissä vierailemisen kannattavuutta.  Kaikki menut löytyvät tapahtuman facebook-sivulta.

Tapahtuman aikana paikalla vierailee mukanaolevien ravintoloiden cheffien lisäksi myös muita alan huippuja esittelyissä- ja kilpailuissa. Voin jo mielessäni kuvitella minkä supinan muksumme saavat aikaan kun näkevät Top Cheffistä tutun Teemu Laurelin ja Hans Välimäen. Kyllä, olemme ehdottomasti menossa paikalle maistamaan ja aistimaan tunnelmaa, jonka uskon olevan rento ja iloinen.

Lisää Taste of Helsinki-tapahtumasta myöhemmin tässäkin blogissa, myös kilpailun muodossa. Katso tapahtuman yleisesittelyä myös Kulinaarimurulasta, jossa on esimerkiksi tehty hyvä laskelma pääsymaksusta nurisijoille.

3 kommenttia:

 1. Meilläkin on ollut Tel Avivissa jo 16 vuotta tuollainen tapahtuma,joka juuri oli tällä viikolla(ettei vaan alkuperäinen idea olisi täältä viety kun on ollut jo näin kauan,,,) Vika postaukseni käsittelikin juuri sitä.

  VastaaPoista
 2. Kävinkin katsomassa postausta - kiva oloinen tapahtuma. Liika väentungos on minullekin kyllä hiukan ahdistava - on tylsä jos ei pysty kunnolla liikkumaan ja vaikkapa pysähtyä tutkimaan ja jutustelemaan.

  Jännä nähdä millainen ensikerta Suomessa on!

  VastaaPoista
 3. Väentungos tosiaankin häiritsi,ja oli ihan uskomatonta,että joka kojun edessä oli jonot! Drinksun onneksi sain nopeasti ja se oli hyvää:) Pääsylippusysteemi voisi täälläkin olla hyvä juttu..

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin