perjantai 18. toukokuuta 2012

Intialainen yllätys Nummelassa

Yllätyimme positiivisesti helatorstaina, kun keilaamisen päälle kävimme syöpöttelemässä Nummelan keskustassa San Pietrossa. Olin kuullut muutamastakin lähteestä hyvää paikan intialaisesta ruuasta, joten pakkohan tämä paikallinenkin oli testata.

Emme ole millään muotoa intialaisen ruuan asiantuntijoita. Jukka on käynyt kerran nauttimassa autenttista ruokaa ja ahdistumassa Mumbaissa. Mies lupasi kotiintullessa että perheen kesken emme sinne ainakaan hetkeen mene. Hyvän ruuan toki tunnistamme ja sellaista saimme San Pietrossa.
Lapset pysyivät taas aisoissa paperin ja kynän avulla. Tässä tyttäremme piirrosta.
Paikan sisustus oli odotetunlainen.
Takaseinän hieno, Anu ja Katja Niemisen maalaama Trevin suihkulähdettä esittävä maalaus oli hämmentävä intialais-suomalaiseksi itseään kutsuvaan ravintolaan. Se on kulkenut kuitenkin kokonaisuuden mukana ex-ex-italialaisravintolan ajoista asti .
Lapset ottivat melko sekalaiselta listalta pizzat, jotka paljastuivat suuriksi. Kinkku-ananaspizzasta pitivät molemmat, mutta jauhelihaversio maistui lasten mielestä kummalta, omasta mielestäni ei juuri miltään.
Me aikuiset tilasimme tietysti sitä kehuttua intialaista. Itse otin alkuun kasvis pakoran joka meinasi uppopaistettua, maustetussa papujauhossa paneroitua kukkakaalia ja sipulia. Kasvikset olivat ihan ok, mutta tuo punainen tamarind-kastike oli aivan loistavaa.
Tilaamamme liha-annokset oli katettu kauniisiin astioihin. Jukan mutton dahi wala eli jugurttilammas tomaatti-sipulikastikkeessa oli maukas. Minä valitsin pinaattia sisältävän lammassetin, mutton palak:n. Pidin kovasti! Annokset olivat yllättävänkin mausteisia, olematta kuitenkaan tulisia.
Listalla oli myös intialaista viiniä, Sula Red Zhinfandelia. Tykkäsin ideasta, vaikkei punaviini makuuni ollutkaan. Tyttäremme ihastui riisin makuun ja toivoi samanlaista tehtävän kotonakin. Mietin mitä kummaa riisissä oikein on, kunnes maistoin sitä ilman kastikkeita. Riisin seasta löytyi karmemummanpalko siemenineen, joten sen lisäämisestä riisin sekaan on hyvä aloittaa saman makumaailman etsiminen. Kasvisruokiin kuuluu lisänä myös naan-leipää, me tilasimme sitä erikseen. Hyvää oli sekin, kuumana tarjoiltuna. Leivän avulla sai hyvin kaavittua talteen koko herkullisen kastikkeen.

Kokonaisuus kahdella viinilasilla ja lasten mehuilla kustansi 65 euroa. Kokemus intialaistarjoilijoineen ja intialaisine musiikkeineen maistuvan ruuan lisäksi oli hinta-laatusuhteeltaan oikein hyvä. Menemme varmasti uudestaan!

San Pietron terassilta voi nähdä ison palan Nummelan keskustaa, joka helatorstaina 2012 oli näin kovin vilkas.

6 kommenttia:

 1. Mekin olemme tykänneet san Piedrosta, ja äitienpäivälounas siellä on jo perinne. Paitsi nyt viimeisin jäi välistä, kun ei nyt asuta siellä. Intialaista olen vain tilannut, ja mielestäni hyvää! Itse olisin ehkä kaivannut pientä viilausta lasten kanssa, esim. pyytämättä pienemmät aterimet, tai että lasten annos tulisi mahdollisimman pian. p.s. Mangolassi on ihanaa, maistoitteko?. Elina R.

  VastaaPoista
 2. Jälkiruokaa ei enää mahtunut, mutta kiitos suosituksesta. Josko ensi kerralla.

  Lasten kanssa voisi tietysti pyytää vaikka aterian heti, niin tarjoilijakin tietää mitä toivoo. Asikkaiden toiveet ovat niin kovin erilaiset.

  Pientä kielimuuria oli havaittavissa tarjoilijamme kanssa, mutta se teki kokemuksesta jotenkin vielä intialaisemman ;).

  VastaaPoista
 3. Täytyy ehdottomasti testata. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 4. Kauniit ruokakuvat kaappaavat huomioni samantien, niin kävi nytkin. upeita kuvia!
  Ensimmäisen kommentoijan mainitsemaa mangolassia olen kuullut kehuttavan muidenkin intialaisten ravintoloiden tekemänä. Sitä täytyy siis ehdottomasti kokeilla, jahka joku päivä intialaiseen eksyy.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanat baltit, todentotta. Aivan kuin omani!

  VastaaPoista
 6. Anna kiva jos on vinkiksi. Aukioloajatkin ovat hyvin laveat, joten osutte varmasti.

  Pikku Leijonan Emäntä: Ompas kiva että sanot noin, kiitos!
  Kyllä minäkin rupean kallistumaan mangolassin maistamiseen - pitänee seuraavalla kerralla jättää tilaa sille.

  Nanna: Sivistit minua juuri yhden baltin verran, kiitos :). Löysinkin vertailun vuoksi sinun astiasi ja kieltämättä aika samalta näytti. Ovatko astiat tuollasuunnalla usein tämänlaisia? http://kaikkiaitinireseptit.blogspot.com/2012/03/chana-dal-keittoa-pakistanilaisittain.html

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin