keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Aasialaiset munakoisot

 
Munakoisoruuat. Niitä jäin todella kaipaamaan Shanghain keikaukselta. Jokaisella ravintolakäynnillä tuli tilattua jotain munakoisopitoista ja aina oli erinomaista! 

Innostuin kovasti kun näin Appelsiineja ja hunajaa-blogissa aasialaisviritteiset munakoisot. Soija, kalakastike ja seesamiöljy ovat takuuaasiavirittäjiä korianterin kruunatessa koko komeuden. Ensimmäisellä kerralla tein Jaeliin luottaen tupla-annoksen, nyt toisella kertaa triplasin tässäkin ohjeistetun määrän. 
Tätä munakoisoruokaa on syöty hyvällä ruokahalulla lämpimänä, haaleana ja kylmänä itsekseen, leivän kanssa ja brisketin kera. Kaikki tavat ovat toimineet ihan loistavasti. Munakoisot ovat myös loistava brunssi- tai lounastarjottava, sillä ne voi hyvin laittaa maustumaan edellisenä päivänä. 
AASIALAISET MUNAKOISOT 
kahdelle 

1 munakoiso
(suolaa)
pintaan ennen uunia:
2 rkl soijakastiketta
2 rkl kalakastiketta
3 rkl oliiviöljyä
1 tl chilijauhetta
marinointiin: 
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1,5 rkl oliiviöljyä
1 tl seesamiöljyä
1,5 rkl  limen mehua
1,5 tl (ruoko)sokeria
tarjolle laittaessa:
paahdettuja seesaminsiemeniä
korianterin lehtiä

Leikkaa munakoiso veitsellä pituussuuntaan noin ½ cm paksuisiksi siivuiksi. (Halutessasi itketä munakoisot ripsimällä niiden päälle suolaa. Puolen tunnin jälkeen pyyhi munakoison "itkemät kyyneleet" talouspaperilla.) 
Sekoita keskenään soija- ja kalakastike sekä oliiviöljy ja chilijauhe. Sivele tätä seosta munakoisoviipaleiden pintaan molemmille puolille. Laita grillivastuksen alle 225 asteiseen uuniin kunnes munakoisot ovat kunnolla kypsyneet ja saaneet väriä. 
Munakoisojen ollessa uunissa tee marinadi. Pilko pieneksi valkosipulinkynnet ja chili. Laita pieneen kattilaan oliiviöljyä ja pehmennä chiliä sekä valkosipulinkynsiä siinä hetki. Ota pois liedeltä. Lisää seesamiöljy, limetin mehu ja sokeri. Sekoita hyvin. (Voit myös kaataa pintasivelystä jääneen soija-kalakastikkeen marinadin joukkoon. Kastikkeesta tulee tällöin tummempi.) Lisää tämä kastike uunista tulleiden munakoisojen päälle. 
Tarjolle laittaessa ripsi munakoisosiivujen päälle seesaminsiemeniä ja korianterin lehtiä. 

4 kommenttia:

  1. Minäkin olen tätä tehnyt jo useamman kerran:) Munakoiso rocks:)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana ohje. Helppo, nopea ja todella hienon makuinen! Kiitos Jael! Niin rokkaakii!

    VastaaPoista
  3. Ihana ohje! Minullakin on munakoiso jääkaapissa odottamassa, mielessä oli jotain aasialaista, joten tämä tuli todella sopivasti vastaan. Nyt vain mietityttää, onkohan ostamassani yhdessä munakoisossa tarpeeksi syötävää ;)

    VastaaPoista
  4. Heidi: Voin jo nyt sanoe että ei ole. Tähän tulee himo! :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin