keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Herkullinen, joskin Murhaava illallinen

Saadessani kutsun Gourmet Teatterin Murhaavalle illalliselle kiinnostukseni heräsi heti. Samalle viikolle oli kuitenkin menoa jo niin monelle illalle, että ajattelin josko tämä pitäisi jättää väliin. Kutsua eteenpäin lukiessa minulle kuitenkin kasvoi pakko päästä paikalle - ruuat eteemme tulisi loihtimaan Bocuse d'Or kilpailussakin ansioitunut Matti Jämsen
Jos huippukeittäjän paikallaolo oli yllätys, sitä oli myös teatterin pystyttäminen Rautatientorille, telttaan. Mietin miten siihen ikinä saadaan rakennettua sopivanmoinen tunnelma, mutta pohdintani oli poispyyhkäisty kun astuin teltan eteisestä sisään. 
Gourmet teatterin ruoka- ja esitystilaa hallitsivat upeat, mielikuvitukselliset lamput. Mietin heti liittyisivätkö ne esityksen juoneen ja jos niin millä tavalla. Lamput oli suunnitellut latvialainen lavastaja Aigars Ozoliņš
Ruoka Gourmet Teatterissa oli erittäin onnistunutta, varsinkin siihen nähden että se tarjoiltiin samanaikaisesti isolle teltalliselle ihmisiä. Alkuun nautimme kylmäsavulohta, osteria ja pähkinävoita. 
Pääruuaksi oli ylikypsää possunkylkeä, joka oli niin trendikkään nyhtämisen sijaan prässätty tiiviiksi jolloin rakenne oli mehevä ja mielenkiintoinen. Possun kanssa tarjottiin selleripyrettä ja pitkään haudutettua selleriä. Varsinkin viimeksimainittu teki säväyksen kokonaisuuteen ikäänkuin raikastaen sitä. 

Jälkiruuaksi nautiskelimme uuniomenamoussea, vaniljajäätelöä joka oli kuorrutettu suolaisella pähkinäseoksella ja puolukkavaahtoa. Viinit ja juomat - joita sai ostaa lisää niin halutessaan - oli hinnoiteltu maltillisesti. Esimerkiksi kotimaisesta Napue Ginistä tehty GT maksoi 10 euroa. 
Diana Leesalun kirjoittamasta ja Seppo Honkosen ohjaamasta esityksestä en viitsi suuremmin kertoa, jotten paljasta liikaa. Sen kuitenkin totean, että show oli viihdyttävä ja näyttelijäsuoritukset paikoin ihan loistavia. Minua nauratti välillä ääneen, mikä on melko harvinaista minulle teatterissa. (Toisaalta, olisiko sillä jotain tekemistä asian kanssa että menen monesti katsomaan ennalta-ajatellen järkyttäviä ja itkettäviä näytelmiä?)

Ruuan tarjoilu esityksen lomassa oli rytmitetty erittäin hienosti niin ettei odotusta tai toisaalta kiirettä tullut lainkaan. 

Esitykset Rautatientorilla ovat päättyneet, mutta show jatkuu Suvilahdessa reilun viikon ajan marraskuun lopulla. Tuolloin ruuasta vastaa toinen huippukokki Jouni Toivanen, joka tullee tarjoamaan myös mielenkiintoisia makuja. Varauksia on jo sen verran sisässä, että sinuna pitäisin kiirettä. 

***
Illallisen tarjosi Gourmet-teatteri

2 kommenttia:

  1. olipahan viihdyttävä ilta - edes se kameran akun kotiinjääminen ei pidemmän päälle harmittanut... :-)

    VastaaPoista
  2. Tuo kamera-asia on kyllä ärsyttävä, mutta joskus niitä sattuu ihan kaikille. Viihdyttävää oli kyllä!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin