Pasta joka ei näytä miltään, mutta jonka tuoksua työkaverini nuuskutti ihaillen lounastaessamme. Sellainen on Kulinaarimuruja-blogin Jaanan omassa Instassaan päähäni istuttama palsternakkapasta. Valju ulkonäkö ja syksyisen juureva, tuhti maku eivät kohtaa ollenkaan.
Kaupan hyllyllä kannattaa olla tarkkana. Jos kiiruussa nappaat vaalean pötkylän matkaasi, se voi kuoriessa paljastua tähän tarkoitukseen varten turhan ärhäkäksi piparjuureksi. Kuvan juurekset ovat ehtaa palsternakkaa.
Vastaavanmoinen pasta kurpitsasta löytyy muuten täältä.
Vastaavanmoinen pasta kurpitsasta löytyy muuten täältä.
PALSTERNAKKAPASTA
kuudelle
400 g palsternakkaa
20 g voita
2 dl kermaa
1,5 dl parmesaaniraastetta + 0,5 dl pastan päälle
suolaa
mustapippuria
pastaa
Kuori ja pilko palsternakat. Laita kiehuvaan veteen kypsymään.
Laita pastavesi kiehumaan ja keitä myöhemmin pastat napakan kypsiksi.
Kun palstenakat ovat hieman pehmenneet, valuta vesi pois. Soseuta palsternakat sauvasekoittimella.
Lisää joukkoon voi pieninä paloina sekä kerma. Sekoita hyvin. Lisää myös parmesaaniraaste.
Mausta suolalla ja pippurilla, lämmitä tarpeen tullen varovasti, koko ajan sekoittaen uudestaan liedellä.
Valuta pasta siivilässä ja palauta takaisin kattilaan.
Lisää palstenakkaseos pastan joukkoon ja sekoita hyvin.
Raasta parmesaania pastan pinnalle ja tarjoile heti.
Palsternakankuoret kannattaa nakata leivinpaperin päällä kuumaan uuniin ja kypsentää öljyn sekä mausteiden kanssa sipsiksi. Hävikistä sipsiksi.
Eipä olisi tullut jotenkin mieleenkään laittaa palsternakkaa pastaan. Joten ehkä pakko testata lähiaikoina! :)
VastaaPoistaNo jotenkin ei munkaan. Mutta tää on hurrrjan hyvää!
VastaaPoistaOo, vaikuttaa innovatiiviselta! Täytyy kokeilla kaupan sadolla, sillä omat palstenakat kasvoivat pienemmäksi kuin pikkurilli.
VastaaPoistaJee kiva palsternakkaa! Yksinkertaisuus pastassa on vaan parasta :)
VastaaPoista