tiistai 27. lokakuuta 2015

Köttkontrollen ja Linnanvouti moottoripyöräreissulla

Ravintolakäynneistä tulisi kertoa aina heti, kun asiat ja maut ovat tuoreessa muistissa. Niin ei taaskaan käynyt. 
Minulla oli männäkesänä muutamana iltana aikaa ihan itselle, kun Jukka ja muksut lomailivat poissa kotoa minun tehdessä töitä. Näinä iltoina lähdin usein työpäivän päälle moottoripyöräilemään kohti jotain kiinnostavaa kohdetta, joka minun kyseessäollessa on hyvinkin usein ruokaa. 
Yksi tällaisista reissuista kohdistui Karjaan Köttkontrolleniin, joka on sekä palveleva lihakauppa että gastropubi. Ravintolassa minua viehätti "nose-to-tail" ajattelu, jonka mukaan kaikki osat teurastetun eläimen ruhosta syödään. Ihastusta aiheutti myös tapetti ravintolasalissa.
Tilasin hyvin ronskin liha-annoksen. Se sisälsi marinoitua naudan potkaa viski-bbqkastikkeella, frittipurjoa ja aiolia sekä saksanpähkinäpestoa ja perunasalaattia. Maut olivat luvatunlaisia. Pidin kovasti! Olin hyvin valmis tilaamaan jälkiruokaa, vaikkapa Sjundbyn jäätelöä, mutta salin hitaus sai minut tuskastumaan ja hyppäämään kipuamaan moottoripyörän selkään. Mietin silti että Köttkontrolleniin voisi palata joskus hyvinkin koko perheen kanssa.
Päätin hurauttaa lähelle Raaseporin linnanraunioille, jossa nautin sitten jälkiruokakahvit Linnanvoudin terassilla. Myöhemmin kuulin että sekä Köttkontrollen että Linnanvouti ovat saman omistajan kaksi eri toimipaikkaa. Sekös nauratti!
Ensi kertaa Raaseporin linnanraunioilla vieraillessa piti tietysti kierrellä myös itse linnaa. Linnassa toimii mielenkiintoinen mobiguide. Se meinaa että tiettyyn numeroon soittamalla saa normaalilla puhelinmaksulla nauhoitetun opastuksen linnan historiaan, asukkaisiin tai nykytilaan liittyen. Minulla oli tietysti akku niin finaalissa etten rohjennut mahdollisuutta käyttää. Ainoa karttani oli meinaten puhelimessa. 
  
Moottoripyöräilin kotiin Nummelaan mutkaisen kaunista pikkutietä (1050) pitkin. Matkan varrelle osui myös Fagervikin kartano, jonne olisi mukava mennä tutustumaan joskus. Ehkä ensi kesänä?

2 kommenttia:

  1. Taannoisella Raaseporin ruokakierroksella pääsin tutustumaan nopeasti myös Köttkontrolleniin muutaman bloggarin kanssa. Paikka ja sen idea sytytti heti, tänne on palattava uudestaan. Ja täällä tarjoillaan myös brunssia. :)

    VastaaPoista
  2. Minäkin mietin joskus brunssia, mutta se on samanmoisesti annostarjoiluna toteutettu joten ei poikkea hirmuisesti normiravintolameiningistä. Ehkä annokset ovat erilaiset?

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin