sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Le Vieux Jean, Delft, Hollanti

Syksyinen työmatka vei Hollantiin ja reilun puolen tunnin junamatkan päähän Amsterdamin Schipholin kentältä Delftiin. Delft on noin sadantuhannen asukkaan yliopistokaupunki. Aikoinaan bakteerit löytänyt tiedemies Antoni van Leeuwenhoek syntyi Delftissä, samoin kuin mm. Tyttö ja helmikorvakoru maalauksen loihtinut Jan Vermeer van Delft.

Päivän päätteeksi piti mennä illalliselle ja päätin kollegan kanssa mennä Le Vieux Jean nimiseen ravintolaan, joka löytyy Michelin Guidesta Bib Gourmand suosituksella. Netistä löytyi varsin maltillisesti hinnoitellut menuvaihtoehdot ja päädyin neljän ruokalajin nimikkomenuseen. Annokset löytyvät suomennettuna jutusta.

MENU ""LE VIEUX JEAN"

***
Crispy pastry layers filles with smoked goose breast, goose leg rillettes, green asparagus, leeks and a fresh fig compote

***

Pan fried Haddock with green lentils, mushrooms, crispy salsify and red butter sauce

***

Gascon pig "tasting" with a variety of onions, its "own" sauce and a parsnips gnocchi

***

Dessert "Le Vieux Jean"

€ 45,00

Menun kanssa sai viiniparituksen 6,5 euroa per 12 cl kaato, eli ei paha hinta sekään. 

Ensin kuitenkin keittiöntervehdys, ennen varsinaisen menun alkua. Pieni merilevään kääritty kasvis ja perunapyree paahdetulla sipulilla. Makunystyrät auki!
Ensimmäisenä tarjoiltiin rapeiden maissilastujen väliin kuin lasagneksi koottua savustettua hanhenrintaa, hanhen jalasta tehtyä rilletteä, vihreää parsaa, purjoa ja viikunahilloketta. Viiniparina Riesling Grand Cru Kirchberg de Barr 2008. Varsin mukava annos, jossa pehmeä maukas liha sai hienon suutuntumat rapeasta maissilastusta. Tosin annoksen ulkonäkö kärsi heti ensi kosketuksesta kun ei tahtonut pysyä koossa tämä lasagne.  
Ensimmäinen pääruoka oli kalaa, vihreitä linssejä, sieniä, sekä värjättyä voikastiketta. Tälle kaverina 2012 Domaine Vaupre Macon Solutre-Pouilly Agrumes, Maconnais, France.  Kalan rapsakka paistopinta on aina mitä odottaa ja sen täällä myös sai. Kivan näköinen annos! Linssejä olisi kiva syödä useamminkin. 
Toinen pääruoka oli possua parilla tavalla sekä sipuleita eri tavoin. Menun mukaan piti olla lisäksi palsternakka gnoccheja, mutta jostain syystä tilalla oli palsternakkapyree. Ihanan läskinen ja suloisen pehmeä tuo vaalea liha ja vastapainoksi pitkään haudutettua tuhdimpaa palaa. Possulle kelpasi italialainen punkku, Fattoria Col Santo Ruris
Jälkkereiden aika, paikan nimikkoannos. No tämä oli ehkä hiukan tylsä, sorbettia, jäätelönauhaa, hedelmää. Naapuripöytään tuli menun toinen jälkkärivaihtoehto juustot. Pidän usein juustojakin tylsänä vaihtoehtona mutta nyt ne olisivat varmaan vieneet pidemmän korren. Jälkkärin kaverina Chateau des Arroucats, Sainte-Croix-du-Mont, France. Viini oli hyvää tylsähkön jälkkärin kaverina.
Ilta maksoi vesipullon kera 74,50 eur. Oli todella laatua koko rahalla ja vastinetta päivärahoille. Täydellä mahalla oli mukava hetki kävellä hiljaisia katuja kohti hotellia. Delftin, kuten monen muun hollantilaiskaupungin ilmettä piristää joet, sillat ja fillarit.  

Restaurant Le Vieux Jean
Heilige Geestkerkhof 3
2611 Delft
Hollanti

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä annoksia.Delftissä olen ollut muutaman kerran,mutta vain päiväsaikaan.

    VastaaPoista
  2. Jael, tällä kertaa Bib Gourmand piti paikkansa. Tosin hiukan parannettavaa on, jos mielivät tähtitasolle. Ainakin jälkkärin suhteen. En ehtinyt kovin paljoa tutustumaan Delftiin, mitä nyt illalla kävelin hotellilta syömään.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin