perjantai 16. lokakuuta 2015

Kreikkalainen pannujuusto


Syyslomareissu mökillä alkoi kreikkalaisella illallisella, jonka valmisti yksi mukana ollut Kreikka-fani. Alkupalana tarjoiltiin pannujuustoa eli Saganakia. Tämä manner-Kreikasta lähtöisin oleva alkupala on nopea ja simppeli, mutta varsin maukas. Alunperin tämä tehdään kefalograviera-juustosta, joka on kovaa lampaanmaitojuustoa. Meillä oli pitkään kypsytettyä (52 kk) Goudaa. Tärkeintä että on kova juusto ja maukas sellainen.

KREIKKALAINEN PANNUJUUSTO
neljälle

400 g kovaa juustoa
1 muna
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl oliiviöljyä paistamiseen
1 sitruuna

Leikkaa juusto noin sentin pakSuisiksi viipaleiksi. Riko muna syvälle lautaselle ja vatkaa kevyesti. Laita jauhot matalalle lautaselle tasaisesti. Kääntele juustoviipaleet ensin munassa, sitten jauhoissa. Karista pois irtonainen jauho. Paista juustoviipaleet kuumassa öljyssä molemmilta puolilta noin puoli minuuttia, kunnes ovat kullankeltaisia.
Valuta juustoja hetki talouspaperin päällä. Lohko sirtuuna annospaloiksi neljään lohkoon. Tarjoile paistetut pannujuustot sitruunapalojen kanssa. Lisäksi voit tarjoilla oliiveja ja mahdollisesti fetakuutioita. Varsin suositeltava alkupala myös muuhun kuin kreikkalaiseen iltaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin