maanantai 6. helmikuuta 2017

Nopea kuubalainen porsaanleike raikkaalla marinadilla

Jos se jollekin ei ole tullut vielä selväksi, ihastuimme viime syksynä kovasti Kuuban Havannaan. Meininki oli sellaista letkeän rentoa, jonka vietäväksi antautumalla sai hymyn kasvoilleen ja iloa elämään. 

Olin kovasti innoissani kun Nanna kirjoitti blogiinsa kuubalaisesta illallisesta. Sen hän oli toteuttanut siskonsa kanssa, joka on matkustanut useasti ja pitkään Kuubassa. Samainen sisko antoi ennen reissuamme minullekin hyviä vinkkejä.

Illallisen toteutimme melkein samanmoisesti kuin Nanna: possua, "likaista riisiä" ja ruokabanaaneja. Siitä tulikin tosi hyvä kokonaisuus! Jälkiruuaksi lämmitimme uunibanaaneja, jotka nautimme jäätelön kanssa. Tälle saatte ohjetta myöhemmin, nyt täällä

Possun leikkeille tehtiin yksinkertainen marinadi, joka ihastutti raikkaudessaan. Tämä liha jää varmasti perheemme arkiruokarepertuaariin nopeutensa ja erilaisuutensa vuoksi. Suosittelemme lämpimästi teillekin!
KUUBALAINEN PORSAANLEIKE
Bistec de cerdo
neljälle

n. 500 g possun ulkofilettä
2 limeä
4 valkosipulinkynttä
suolaa

Leikkaa liha neljään osaan ja nuiji pihvit ohuiksi leikkeiksi.
Suolaa pihvit molemmin puolin.
Hienonna valkosipulinkynnet.
Laita ne laakeaan astiaan, purista päälle limen mehut ja hienonnetut valkosipulinkynnet.
Kääntele tässä marinadissa ja anna marinoitua puoli tuntia.
Paista pihvit pannulla kypsiksi, vain pari minuuttia per puoli.


2 kommenttia:

  1. Kyllä!Nopeus ja erilaisuus on tämän ruuan valtit. Siis hyvän maun lisäksi. Teillon myös edustavat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on! Tuo lime ja valkosipuli yhdessä on kiva mauste possulle! Kiitokset kovasti jakamisesta. En pistäis pahitteeksi vaikka tulisi enemmänkin ohjetta tuolta suunnalta :)

      Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin