sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Lasten kanssa Tallinnassa, 10+ monipuolista vinkkiä

Kartingia, taidetta, nautiskelua ja iloa! Rohkeutta vaativia koetuksia, kauneutta ja rosoisuutta.

Tallinna on lasten kanssa todella kiva kaupunki, josta löytyy monenlaista puuhaa. Olen tähän koonnut useamman reissun suosituksia, jotka sopivat toki hyvin myös aikuisille. Lapsemme ovat jo vähän isompia, 10-vuoden kumpaakin puolta. Meillä on kaikilla reissuilla ollut mukana auto, mutta ilmankin kyllä pärjännee. Auton lautalle mukaanottamisen hintoja kannattaa muuten tarkkailla. Toisinaan on halvempaa ottaa auto mukaan kuin jättää se Helsinkiin rantaparkkiin. 

1. TALLINN ZOO eli ELÄINTARHA 

Tallinnan eläintarha on mielestämme käymisen arvoinen paikka, joskin eläinten olot ovat siellä hyvin eriarvoiset. Norsuilla on komea, uusi aitaus, mutta karhulla taas ankea betonilattia. 
Tyttäremme mieluisin osuus kesällä 2016 oli kärsivällisten ja kilttien kilien rapsuttelu ja hoivaaminen. 
Jos omaa autoa ei ole, satamasta lähtee kuljetuksia Rocca al Maren kauppakeskukseen, joka sijaitsee juurikin eläintarhan kohdalla Paldiski maantien toisella puolella.
Eläintarhan yhteydessä oli kivan näköinen seikkailupuisto köysiratoineen, johon oli oma maksunsa. Tätä emme kokeilleet. 

2. FK KARDIKESKUS ÕISMÄE eli ULKOKARTINGRATA

Perheen miehet ovat käyneet ajamassa täällä muutamaankiin kertaan. Olemme aina vain ilmestyneet paikalle ja pojat ovat päässeet ajamaan melkeinpä heti. Tietysti jos paikalla on meneillään vaikka porukkakarting, pitää odotella enemmän. Lasten kanssa on huomioitava ajajan pituus että ylettää polkimille.

Ajamattomat voivat nauttia virvokkeita terassilla ajoa katsellen. 
Samassa pihapiirissä on myös Paintballi Takso, joka järjestää värikuulapelejä. Tätä emme ole vielä rohjenneet kokeilla. 
Läheisen Harku-järven kaakkoisrannalla on kiva pieni hiekkaranta, jolle pysähdyimme nauttimaan auringosta lasten pulikoidessa vedessä. 

3. NÕMMEN SEIKKAILUPUISTO KÖYSIRATOINEEN

Seikkailupuistossa kävimme pari kesää sitten testaamassa rohkeuttamme. Toisilla sitä riitti aina vaan hurjemmaksi käyvällä radalla enemmän kuin toisilla. Täältä lisää tuosta seikkailusta.Taidemuseon portaat sisään laskeutuessa ovat jo elämys, mutta enpä paljasta miten jos et ole vielä käynyt. Useasta näyttelystä löytyy varmasti jotain kiinnostavaa kaikille. Meidän vieraillessa museossa mielenkiintoisia juttuja löytyi vaikka kuinka rakennuksen arkkitehtuurista lähtien. 
Tässä taidevandalistit tarkastelevat videoteosta, jonka tekijä ei ehkä ole ajatellut sitä ihan näin riemukkaaksi.

Tässä pötkötellään kuulemassa ja katsomassa Minna Hintin ja Liisi Eelmaan videoinstallaatiota nimeltä "Kuuldud jut - Heard story". 

Kumun kahvilassa voi nauttia vaikka ihanat leivokset kohtuuhintaan.

5. KADRIORU KUNSTIMUUSEUM ELI TAIDEMUSEO

Kadriorg-puiston keskeltä (jonka reunalla Kumukin sijaitsee) löytyy barokkipalatsiin rakennettu Kadriorgin taidemuseo. Esillä on vanhempaa taidetta Viron rajojen ulkopuolelta, lähinnä länsi-Euroopasta ja Venäjältä.

6. MIIA MILLA MANDA

Lasten ollessa päiväkoti-ikäisiä tykkäsimme vierailla niinikään Kadriorgin puistossa sijaitsevassa lastenmuseossa, jossa sai kokeilla, leikkiä ja askarrella. 

7. LENNUSADAM eli MERIMUSEO

Merimuseo esittelee virolaisen merenkulun historiaa varsin tuoreella tavalla. Viron suosituimmassa museossa taisi vierahtää useampikin tunti tutkiessa. Lentosataman vesitasohalli on yksistään näkemisen arvoinen. Perusnäyttelyn lisäksi merimuseossa on myös vaihtuvia näyttelyitä, joten paikassa kannattaa vierailla useammallakin reissulla. 

8. TELLISKIVEN ALUE 

Telliskiven rosoisella alueella on kiva käppäillä ihaillen ulkotaidetta ja piipahtaen syömään jonnekin lukuisista kivoista paikoista. Me olemme syöneet maukkaasti F-hoonessa, Kivi, Paper, Käärid-raflassa ja La Tablassa. 
Telliskiven alueella on myös kivoja shoppailupaikkoja design-tuotteineenkin.

 
9. STROOMIN RANTA 


Meidän kokemuksistamme on jo muutama vuosi aikaa tämän rannan osalta. Kiipeilytelineet, vuokrattavat pyörät ja muut härvelivät olivat kova juttu tuolloin. Hellesäällä hiekkaranta on varmasti mukava löhöily ja kluttaamispaikka.  


10. RUOKAILU TALLINNASSA

Hyvin käyttäytyvien lasten ja aikuisten kanssa voi mennä syömään ihan mihin vaan myös Tallinnassa. Lastemme suosikeiksi ovat nousseet Kompressor edullisine lettuineen vanhassa kaupungissa ja Nop:n ihana aamupala. Me aikuiset suosittelemme etenkin Tuljakia ja Kaks Kokkaa. Jos on aikaa ja halua ajella Tallinnan ulkopuolelle, tunnin ajomatkan päästä löytyy ihanaakin ihanampi Põhjaka


Mitä te touhuatte muksujen kanssa Tallinnassa? 
Vinkkejä otetaan mieluusti vastaan, 
sillä tuo ihana kaupunki kutsunee taas pian syömään ja nauttimaan. 


Blogin kaikki Tallinna- ja Viro-jutut löytyvät MATKAT-välilehdeltä

3 kommenttia:

 1. Ei mulla muuta kuin, että tuossa KUMUa käsittelevässä kohdassa poikasi on kuvassa niin hätkähdyttävästi sinun näköisesi, että piti palata katsomaan uudestaan ja uudestaan!

  Ja että Telliskiven alueella en ole vieläkään käynyt kertaakaan, en edes osaa paikantaa sitä kartalla. Pakko korjata tuo puute.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuaravassa vai makaavassa kuvassa? Eipä ole noinkaan kukaan ennen sanonut.

   Kannattaa kyllä suunnata Telliskiveen. Teillä olisi siellä vaikka mitä hauskaa kuvattavaa.

   Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin