perjantai 16. kesäkuuta 2017

Taste of Helsinki ei oksettanut tänä vuonna

pressiliput ja hiukan markkoja 
saatu tapahtumanjärjestäjältä
 
Oksetuksesta heti alkuun: silloin yhtenä vuotenahan lokki kakki Jukan päähän heti sisään päästyä ja oli siinä hieman kakomista ennen kuin saatiin miehen pää suht puhtaaksi. Tänä vuonna lokkeja ei edes näkynyt, mikä rentoutti tunnelmaa mukavasti. 

Taste of Helsinki on huippuravintoloiden tapahtuma Musiikkitalon takana aivan Helsingin keskustassa. Pidennetyksi viikonlopuksi pystytetyistä telttakojuista voi sisäänpääsyn maksettuaan hakea erimoisia tarkkaan harkittuja annoksia turkulaisen Ludun, kirkkonummelaisen Bistro o mat:n, tallinnalaisen NOAn ja varta vasten tätä tapahtumaa varten kootun Tuohen ravintolakojulta. Helsinkiläisistä ravintoloista mukana ovat tänä vuonna Pastor, Toca, Shelter, Grön, Savoy ja Passio. Kattaus ravintoloiden puolesta on monipuolinen ja kiinnostava. Jokainen ravintola on toteuttanut alku-, pää- ja jälkiruuan sekä hieman hinnakkaamman nimikkoannoksen. Tislaamoita, viinitaloja ja panimoita on mukana myös tänä vuonna. Jokaisen tiskiltä saa hyvät juomasuositukset ruuille. 
Etukäteen silmäiltyäni "pakko maistaa" annoksiksi nousivat mustekalaa sisältäneet lautaset ja Passion makkaraperunat paltun vuoksi. Maistettuna ne lunastivat herkullisuuslupauksensa, joskin mustekala-annos jakoi mielipiteitä: Jukka piti enemmän Tocan kauniista mustekalasta persilja ja valkosipulimajolla sekä savuperunalla (aloituskuvassa), minä herkutuin enemmän Pastorin grillatusta mustekalasta perunaterriinillä ja kylmäsavustetulla kirjolohenmädistä. Viimeksi mainitussa olisi tosin saanut olla mätiä enemmän. 
 
veripalttu ja Jussi 
Maistoimme eilisen illan aikana kaikkiaan 16 annosta, joista kauneimmaksi nousi Savoyn grillattu vuohenjuustomousse, rosmariini- ja hunajamanteleilla sekä romanescokastikkeella. Jukan makuun se oli myös illan parhaimpia annoksia, itse kallistuin Passion veripaltun puoleen. 
Paras tartar kaikista kolmesta tarjolla olleesta oli Grönin nimikkoannos, joka sisälsi raakakypsytettyä nautaa, sinapilla maustettua lehtikaalia, lipstikkaa, maksaruohoa ja aina taikansa tekevää savustettua luuydinrasvaa. 
 
Yllättävän hyvä ruoka-juomasovitus syntyi vähän kuin vahingossa Kyrö Distillery Companyn tiskiltä haetusta Koskue 75-juomasta ja Savoyn mustaherukalla maustetusta silakka Escabecheststa tillikreemillä ja perunahelmillä. 

Etukäteen hehkutetut Tocan juustotäytteiset raviolit basilikakastikkeella ja tomaattipölyllä olivat todella hyviä, joskin pastakuori aavistuksen liian paksu. 
Savoyn Vorschmack oli tuhdin hienon makuista ja nimikkoannokseksi mukavan maltillisesti hinnoiteltu muihin kojuihin nähden. 
Pidimme kovasti Grönin kananmaksakreemiäkin sisältäneestä sipulista, joskin sitä oli hieman hankala syödä. 
Pettymyksen puolelle veti Noan Sillitartar, joka oli kyllä kaunis mutta liian vähän silliltä maistuva. Paksu ruisleipäpala jyräsi maut. Samoin etukäteen herkuksi uumoiltu Tuohen Kapteeni grillisydän ja hänen Taikayrttinsä maistui meidän suuhumme oudon maksamaiselta ja jotenkin tunkkaiselta. Tykkäämme yleensä sydänruuista, mutta tämä ei nyt iskenyt. 

Jälkiruuista maistoimme vain kaksi, mutta ne olivat sitäkin herkummat. Savoyn nätti lime-basilikaposset, valkosuklaakristalli ja mansikka-sitruunamelissasorbet hurmasi klassisella tavalla. 
Grönin "VILLI" oli meille uudenmoinen tapa nauttia jälkiruoka: auringonkukansiemenistä tehtyjen keksien välissä oli kuusenkerkkäetikalla maustettua jäädykettä, maitohappoa ja ihanaa kuusenkerkkäkinuskia. Pidimme ihan hurjasti tästä kokonaisuudesta!
Kaikenkaikkiaan ilta oli aivan ihana makujen ja ilmankin puolesta! Kiitokset hauskasta seurasta Jaanalle, Teemulle, Mikolle ja Antille! Klassisesti laukun pohjalta löytyi kotiin tullessa vielä markkoja, niinkuin joka ainoa vuosi. 

Suuntaa siis ihmeessä tänä viikonloppuna Kansalaistorin puistoon nautiskelemaan!
työrauhanhäirintää Jaanan kuvaamana

Blogimme aiempien vuosien jutut Taste of Helsingistä:

8 kommenttia:

  1. Tuo vihreä annos on hurjan nätti,ja muutkin annokset nättejä.Täällä oli muutamia viikkoja sitten Taste of Tel Aviv,joka on toiminut jo yli 20 vuotta, mutta piti muutaman vuoden hiljaiseloa. Jotenkuten soisin että täälläkin olisi sisäänpääsymaksu,ja tuollanen systeemi että ostetaan etukäteen annosrahoja,jolla saa sitten annoksi. Täällä nimittäin meno on mennyt sellaiseksi että ihmisiä tulee ahdistavan paljon,juuri sen vuoksi kun sisäänpääsy on maksuton. En mennytkään tänä vuonna siihen. Hih,onneksi ei ollut lokkeja kakkimassa tänä vuonna;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen luullut että konseptiin kuuluu pääsymaksu, jännä ettei siellä ole.
      Torstaina juuri ennen poislähtöämme jonot alkoivat kasvaa melkoisesti, mutta muuten meininki oli tosi jees!
      Lokikakka on kyllä ihan per...stä.

      Poista
    2. Merituuli;mä luulen että koko konsepti on lähtöisin täältä, koska sitä oli jo 90-luvulla,paljon ennen muita,jolloin en asunut täällä,mutta kävin kerran kun olin käymässä juuri silloin. Alussa olikin Fine dining annoksia, ja konsepti ihan sama kuin esim. Helsingissä,mutta sitten se kasvoi liian suureksi,ja vaikka edelleenkin mukana on Fine dining rafloja, niin heidän annoksensa täällä Taste of -festarilla ovat enemmänkin katuruokakategoriaan sopivia,eli muuttunut siitä alkuperäisestä ,eikä edes kuulu nykyiseen Taste of-festivaalijoukkoon.

      Poista
  2. Minä kävin ekaa kertaa ikinä juurikin tänään ja totesin välittömästi, että oli virheliike mennä yksin! Kutkuttavia annoksia oli ihan mielettömästi, mutta määräänsä enempää ei napa vedä. Ensi kerralla kaverin kanssa, jotta saa jaettua annoksia.

    Noan sillitartar oli kyllä jännä. Itse tartar, sipuli ja muut tykötarpeet olivat tosi hyviä, nousi mulla kärkikahinoihin. Mutta tosiaan sitä leipää oli ihan liikaa. Leipäsiivu oli järkyn paksu ja kuminaisuudessaan tosi dominoiva, joten lopulta jätin suuren (suurimman?) osan leivästä syömättä. Vähemmällä leivällä annos maistui tosi hyvältä.

    Jälkkäreistä testasin tuon Savoyn possetin, joka ei mulle ihan ollut huippu, osittain ehkä siksikin, että palvelu oli vähän tylyä ja kysymyksiini en saanut mitään vastausta, vaikka sillä hetkellä olin lafkassa ainoana asiakkaana. Sen sijaan Shelterin raparperiannoksesta tykkäsin ihan tosi paljon. Seljankukkasherbet oli i-ha-naa maultaan ja rakenteeltaan täydellistä. Pakko tehdä jotain seljankukkajuttua kotonakin.

    Olisi varmaan mennyt tapahtuma tänäkin vuonna ohi, mutta onneksi bongasin teidän instagramista kuvan! Eli kiitos mainiosta perjantailounaasta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ompas mukava että meistä oli vinkiksi.
      Samaa mieltä Noan annoksesta että periaatteessa makuja oli, mutta juurikin leipä jyräsi ja silliä liian vähän. Annos oli kyllä tosi näyttävä.
      Shelteriltä emme lopulta maistelleet mitään, mikä ei ollut mitenkään tarkoituksenmukaista. Se Grönin jälkkäri oli ihan huippu, maistoitko sitä?
      Juu, tuolla tavalla kaksin sai puoliksi maisteltua paljon. Lisäksi jaoimme kokemuksia pöydässä joskin mielipiteet erosivat melkoisestikin.

      Poista
    2. Skippasin kaikki Grönin annokset. Olen käynyt siellä pari kertaa joten teki mieli testata muiden paikkojen antia. Sinänsä vähän tyhmä syy jättää väliin ihan mielettömän hyvältä näyttäviä ja kuulostavia annoksia, mutta kaikkea ei vain pystynyt maistamaan.

      Olin tosi positiivisesti yllättynyt siitäkin, miten avoimesti ihmiset alkoi jutella pöydissä ruuista ihan tuntemattomienkin (eli ainakin minun) kanssa. Melkeinpä epäsuomalaisen sosiaalista! Vähän pelkäsin, että yksin kun menin, niin jäisi pian ruokahuomiot jakamatta, mutta onneksi ei. :)

      Poista
    3. Olen itsekin ollut tuolla kerran yksin ja pidin siitäkin kokemuksesta. Tosin annoksia tuli maisteltua vähemmän kun niitä ei sentään tuntemattomien kanssa jakanut :).

      Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin