maanantai 5. kesäkuuta 2017

Varhaisperunan uusi elämä lytättynä

Lyttääminen harvoin on hyvää tai kivaa. Perunan lyttääminen on. Se on myös herkullinen ja erilainen tapa tarjota edelliseltä päivältä jääneet keitinperunat. 

Meillä keiteltiin eilen ensimmäistä kertaa varhaisperunoita. Kauniita pienokaisia jäi aika runsaasti. Hyödynsimme potut tänään päivällisellä nopeasti ja maukkaasti. poitsu sanoi näiden olevan hänen uusi perunaherkkunsa ranskalaisten ja lohkojen jälkeen. 

Suuremman määrän paahtaisin uunissa, mutta tämä oli sopiva setti pannulle. 

LYTTYPERUNAT PANNULLA

keitettyjä perunoita jäähtyneenä
öljyä paistamiseen
suolaa

Lyttää perunat kämmenen alla. 
Lämmitä paistinpannu ja lorauta sille reilusti öljyä.
Laita lytätyt perunat pannulle. 
Paista pottuihin kaunis pinta molemmin puolin välillä kääntäen. 
Rouhi suolaa päälle. 

Kevyemmän version saat kun ripsit päälle lehtipersiljaa ;)

6 kommenttia:

  1. Mä lyttään perunat aina kun on mahdollisuus! Herkkuva!

    VastaaPoista
  2. Ihan varmasti hyvää! Kun on hyvä peruna lajike, niin kyllä peruna maistuu hyvältä. Itse pidän erityisesti jauhoisista perunoista!
    Mukavaa kesäviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin peruna on hyvää, oikein laitettuna :).

      Mukavaa kesäviikkoa sinnekin!

      Poista
  3. Lytätyt potut ovat ihania, mutta pannulla en olekaan niitä tehnyt. On siis syytä kokeilla. Uunissa valmistettavien päälle valuttelen aina jotain dijon-sitruunamehu-yrtti-valkosipuli -tyyppistä maustesoosia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa hyvältä. Tämä mun versio on tällainen ylihelppo ja silti maistuva!

      Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin