keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Mustion linna ja fiini lounas Linnankrouvissa

Olen monesti avannut moottoripyöräkauteni päristelemällä lounaalle Mustion Linnaan Lohjan taakse, mutta tänä vuonna pääsin paikanpäälle vasta eilen. Onneksi pääsin, sillä kokemus oli taas todella mukava, niin kuin se on tuolla aina pruukannut olla
Linnankrouvin ovista sisään astuessa minut yllätti uudenmoinen, edelleen tyylikäs sisustus. Onneksi vanhasta salistakin tuttu taulu oli jätetty paikoilleen, sillä pidän sen tunnelmasta kovasti.


 
Tarjoilijan esiteltyä minulle päivän menun tartuin empimättä kolmen ruokalajin kokonaisuuteen. 
Alkuun tarjottiin gazpachokeitto. Lautasella oli valmiina makeita tomaattipaloja ja pähkinämurua, pöydässä reunoille kaadettiin itse keitto. En ole suurensuuri fani tälle kylmälle tomaattikeitolle, mutta Mustion versio kyllä maistui. Erityisesti pidin kivaa suutuntumaa tuovista pähkinöistä.
Pääruuaksi eteeni nostettiin mureaa ankkaconfita, Mustion Luomumyllyn spelttiä, porkkanaa ja ihanaa kaiken yhteen kokoavaa kastiketta. Päälle oli asetettu friteerattuja porkkananversoja sekä tuoretta saksankirveliä. Minikaadot olivat täällä mahdollisia, joten siemailin 6 cl PinotPinot Pinot Noiria josta pidin kovasti. 
Jälkiruoka oli juuri sopivan kokoinen mansikkapavlova. Herkku suorastaan huusi jotain ihanaa jälkiruokaviiniä, mutta jouduin tyytymään kahviin. Mikä oli kyllä hyvää sekin. 
Tarjoilu oli ripeää ja ystävällistä. Suurempia yllätyksiä lounas ei minulle tarjonnut, mutta hyvin valmistettua, kaunista ja maistuvaa ruokaa. Pidän kovasti siitä, että Mustion linnassa käytetään paljon lähiruokaa ja tuodaan se ylpeästi esille paitsi ruokasalin seinällä myös nettisivuilla

Kokonaisuus ruokineen ja juomineen maksoi noin 42 euroa. Hinta-laatusuhde on minusta erinomainen. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin