keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Loistava salaatti grilliruualle

Kotiinpolkiessa minut vastaanotti jo pitkältä ihana puugrillin tuoksu. Yhdistettynä kesäisen kuumaan keliin se tuo välittömästi mieleen mökkimaiseman ja leppoisan laiskat päivät. Keskellä työviikkoa tämä rauhoittava mielikuva vie ajatukset mukavasti kohti lomaa. Ja herättää ruokahalun mikäli sitä lainkaan tarvitsee herätellä. 

Grillissämme tirisi tänään sovitusti luinen nautapala, tomahawk. Pelastamme näitä ruhopaloja toisinaan 30 % alennusmerkeillä varustettuna kylmälaarista. Tuumailimme eilen lihalle lisukkeita ja päädyimme raikkaanoloiseen kesäkurpitsasuirosalaattiin. Grilliruualle kaipaa monesti uusia lisukkeita, etteivät kesäsetit ala toistaa itseään. 

Tämä houkutteleva kokonaisuus löytyi Tommy Myllymäen kirjasta "Kasvikset - lisukkeena & pääruokana". Yksinkertainen ja nopea toteutus palkitsi maukkaudellaan. Parmesaani ja kaprikset antoivat mukavaa suolaisuutta sitruunamehun kirpsakoittaessa sopivasti. Rouskutellessa mietin että salaatinkastikkeen kaprikset voisi hyvin korvata marinoiduilla voikukilla, jolloin salattiin saisi mukavan kotimaisen fiiliksen. 

Lämmin suositus tälle salaatille grillilihan kaveriksi! Salaatti toiminee hyvin myös kalan kanssa jos jättää parmesaanin pois. 

KESÄKURPITSASALAATTI 

neljälle lisukkeeksi

1 pienikokoinen kesäkurpitsa (noin 250 g)
3 rkl kapriksia (tai marinoituja voikukannuppuja) 
2 rkl sitruunamehua
4 rkl oliiviöljyä
1 dl parmesaania raastettuna
1 valkosipulinkynsi pienittynä
suolaa
mustapippuria

Leikkaa kesäkurpitsa suikaleiksi pituussuunnassa mandoliinilla tai kuorimaveitsellä. 
Sekoita muut aineet (paitsi parmesaani) keskenään kulhossa. Lisää kurpitsasuirot kulhoon ja sekoita. 
Laita tarjolle. Ripsi päälle parmesaaniraaste. 
Tarjoa heti. 

2 kommenttia:

  1. Mä olen kokannut Myllymäen Kasvikset lähes läpi. Tämä on testaamatta, mutta mukava kuulla, että sekin toimii. Vielä en ole löytänyt kirjasta yhtäkään huonoa reseptiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen onnistunut myös monella ohjeella! Hyvä kirja! Tykkään raaka-aineen mukaan jaottelusta tässä opuksessa.

      Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin