maanantai 13. lokakuuta 2008

Herkkutattirisotto

Tattirisotto on niiiiiiin hyvää, varsinkin omin käsin poimituista sienistä tehtynä.

sipuli silputtuna
reipas kourallinen herkkutatteja paloiteltuna
250g risottoriisiä
pari desiä valkoviiniä
vajaa litra kanalientä
suolaa ja pippuria myllystä
50-70g voita
100g tuoretta parmesaania raasteena

Mikäli käytät kuivattuja sieniä, laita sienet likoamaan veteen parikymmentä minuuttia ennen ruuanlaiton aloitusta. Lisää sitten pannulle pehmenneet sienet. *
Kuullota sipulit oliiviöljyssä padassa. Paista samalla myös sienenpaloja. Lisää riisi ja pyörittele, kunnes ne ovat kuullottuneet. Lisää viiniä ja anna höyrystyä. Lisää sitten kuumaa kanalientä vähän kerrallaan viereisestä kattilasta. Lisää kevyen kiehumisen edetessä edelleen lientä niin kauan että riisi on al dente. Joskus lientä jää, siksi en viitsikään laittaa ihan tarkkaa desimäärää. Lisää suolaa, pippuria, voita ja runsaasti parmesaania.

Laitoin riisin melko tiiviisti kuppiin ja kumosin lautaselle. Koska risotto oli Pastapään toiveiden mukaisesti kuivempaa kuin risottomme normaalisti, pysyi se hyvin koossa. Koristele halutessasi pannulla paistetuilla sieniviipaleilla. Tarjosimme risoton nyt osana italialaista menuta.

*Lisäys 5.10.2010
Kuivattuja tatteja ei tarvitse liottaa, vaan ne voi nakata (murustettuina) pannulle kun voi on sulanut.

3 kommenttia:

 1. Ensi syksynä on varmaan pakko tulla teille sieneen. Mitenkäs olisi sellainen ruokapolkkaajien sienestysreissu?

  VastaaPoista
 2. Siis aivan mahtava idea! Mä en tiedä sienten keräämisestä mitään ja niin haluaisin oppia.

  VastaaPoista
 3. stjr: me kävimme sieniapajilla Köyliössä asti, joten aika pitkä matka on. mutta siellä niitä olis, heti kymmenisen metriä anopin pihasta kori täyttyi herkkutatteista. sieltäpäin viedään vuosittain sieniä myös Italiaan.

  olen veeran kanssa samaa mieltä sienestysreissuideasta! minäkään kun en tunne kuin muutaman ja haluaisin kyllä kovasti oppia lisää.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin