maanantai 13. lokakuuta 2008

Munakasruukut mikrossa


En ole ikinä enkä milloinkaan aikaisemmin käyttänyt mikroa ruuanlaittoon. Meillä kolppero laatikko on lämmittämistä ja kiireessä sulattamista varten. Vaan näitäpä tehdään toistekin, niin helppoja ja maistuvia olivat! Munakasruukut valmistuivat aamukahvin tippuessa.

Ohje on bongattu Kodin Kuvalehden sisustus-numerosta 7/2008. Jätin pekonin ruskistuksen pannulla väliin ja thai-basilikan korvasin basilikalla. Muuten noudatin ohjetta prikuulleen.

Itse tein ruukut silikonisiin minimuffinivuokiin. Koska meillä ei ole erillisiä vuokia, taitoin muffinialustaa hiukan kokoon ja teippasin kiinni. Näin sain astian mahtumaan pyörivälle mikroalustalle.
11 minikokoista munakasruukkua

vajaa paketti pekonifileitä puolitettuna
4 munaa
3 rkl ruokakermaa
2 rkl vettä
½tl suolaa
rouhittua mustapippuria
½ dl silputtua (thai)basilikaa

Laita pekonisuikaleet silikonimuottien reunoille (puolikas per kuppi) ja täytä reseptin muista aineista sekoitetulla munakasmassalla. Kypsennä mikroaaltouunissa 5-8 minuuttia 600 watin teholla. Meidän mikrossamme ei watteja ole mainittu. Kypsennys tapahtui toisiksi tehokkaimmalla kohdalla 6 minuuttia. Jos olet epävarma pekonien kypsentymisestä kauttaaltaan näin, pistä ne ennen mikrotusta pannulle ruskistumaan.
Vikkinä Kodin Kuvalehdessä mainitaan, että ruukut voi kypsentää vaihtoehtoisesti uunissa keskitasolla vesihauteessa 200 asteessa. Tällä tavoin munakasmassa hyytyy puolessa tunnissa.

4 kommenttia:

  1. älytöntä :D pakko testata, kiitos :D

    VastaaPoista
  2. oleppa hyvä liina. hyviä olivat, meidän ja yövieraiden mielestä.
    (piti tehdä tämä postaus vasta luonnokseksi ja oli ihan keskeneräinenkin, mutta olinkin painanut vahingossa julkaisua tallentamisen sijaan. nooh...)

    VastaaPoista
  3. Hyvänen aika, mie jatkan väärinlukemiskokemuksiani. Luin, että olette tehneet munuaisruukkuja mikrossa, mietin, että mitä hittiä. Ensinnäkin munuaiset ovat hankalia, tosin hyviä, toiseksekseen niiden valmistaminen mikrossa olisi jo aikastas eksoottista.

    Mutta munakasruukut kuulostavat erinomaisen mukavilta daagenefter/ brunssitarjottavilta.

    VastaaPoista
  4. stjr: munuaiskokemuksemme ovat toistaiseksi nolla, mutta nämä munakkaat kyllä maistuivat ;)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin