tiistai 28. lokakuuta 2008

30v päivälliset kotonamme


Pidimme lähisuvulle päivälliset kotonamme synttäreideni kunniaksi. Meitä oli yhteensä 15 syöjää, joka aiheutti hiukan päänvaivaa amatööritajoilijoillemme - siis itsellemme ;). Tohinassa unohtui ihan perusjutut, kuten esimerkiksi se että juomat on hyvä kaataa ensin. Muutenkin häslinkiä tuntui riittävän, mutta onneksi oli tuttuja vieraita!

Kattaus toteutettiin mustavalkoisena. Kyse ei ollut ainoastaan estetiikasta, vaan myös yksinkertaisesti siitä ettei meillä ollut samanlaisia astioita niin paljon. Toimi mielestämme kivasti!

Vannon aina ennen seuraavia juhlia taittelevani lautasliinat hienosti, enkä kuitenkaan ikinä kerkiä. Nooh, jahka lapset tuosta vähän varttuvat, valjastan heidät niihin hommiin :)

Menumme oli helppo ajoittaa. Keiton teimme lämmittämistä vaille valmiiksi ja kalat kypsyivät uunissa risoton kanssa samaan aikaan. Kakku oli tehty valmiiksi jo aamupäivällä. Kyllä maistui! (linkit kunkin ruuan kohdalla)
alkuunpääruuaksi
Parmesaanirisottoa
Pannulla käytettyjä paprikalohkoja


8 kommenttia:

 1. Aikas tosi hienoa! :)
  Mitenkäs tuo tryffeliöljy, maistuuko se selkeästi tryffeleille? Mekin ollaan jotain pulloa joskus käsissä pyöritelty, mutta ei kuitenkaan päädytty ostamaan kun ei olla tryffeliä muutenkaan koskaan maistettu... Kysymyksen taustalla siis mietintä siitä, että pääseekö pelkällä öljyllä hyvin tryffelin makuun?
  Ja onko teillä muita käyttökohteita sille kuin, kuten tässä, (miedon) keiton mausteena?
  Petra

  VastaaPoista
 2. patalintu: kiitos. kuvat vähän harmittavat kun on ihan lennossa otettu, mutta kaikkea ei voi saada...

  tryffeliä emme ole maistaneet (vielä). öljyn maku on hienostunut. lisää voi lukea vaikkapa Raholalta (linkki sivupalkissa).

  me olemme laittaneet tryffeliöljyä Susan juhlavaan fondue-pataan ja parsakaalikeittoon. olen myös kuullut että viannekset ja perunamuussikin tykkäävät pinnalleen lorautetusta tryffeliöljystä.

  suosittelen kokeilemaan! aika arvokasta on, mutta myös riittoisaa. paitsi jos tekee usein tuota fondue-pataa...;)

  VastaaPoista
 3. Kiitti vinkeistä!
  Onhan tuo fondueohjekin joskus silmiin osunut, mutta jo unohtunut. Nyt pitäis siis suunnata sekä tryffeliöljy, että fonduepata ostoksille... ;) hmmm, laitetaan mietintään.

  VastaaPoista
 4. ei mitään kiittämistä. sitä vartenhan täällä heilutaan että jaetaan kokemuksia!

  fondue-pata on IHANA! niitä on muuten kirppareilla aika usein myytävänä. monesti ovat kyllä suklaafondueta varten tai sitten aika pieniä. just muutama viikko sitten ostin ystävilleni padan 4 eurolla ja on kuulemma ollut hyvä. omamme saimme joulupukilta pari vuotta sitten ;)

  sanavahvistuksena on bersest :D

  VastaaPoista
 5. Jälleen kerran, upeat juhlat. Onnittelut kolmikymppisten johdosta!
  Hauskaa, että meitä on monta samanikäistä bloggaajaa näissä ympyröissä, tai ehkä olen vain rekisteröinyt hyvin kaikki itseni ikäiset ja moninkertaistanut saadun summan, mutta siltä tuntuu.

  Itse suunnittelen omia juhlia talveksi, reissusta tuli hankittua hieman juomapuolen tykötarpeita ja kaikenlaista kivaa on suunnitelmissa.

  VastaaPoista
 6. kiitos rauna! jäämme mielenkiinnolla odottamaan postausta sinun talvijuhlistasi.

  Talvella, varsinkin tammi-maaliskuussa pidettävät juhlat ovat meistä erittäin suositeltavia. silloin tuntuu ettei tapahdu mitään kummallista...itse pidimme häämme maaliskuun 8. ja olimme erittäin tyytyväisiä.

  VastaaPoista
 7. Hienon nakoiset tarjoilut teilla! Varsinkin kattaus on tosi tyylikas ja nerokas!

  VastaaPoista
 8. kiitos anna!

  kattauksen värivalintaan vaikutti vielä sekin, että tuo pöytäliina on ainoa, joka ylettyy koko pöydän yli sen ollessa pisimmillään (2 jatkopalaa). Silloin kun olitte lettukesteillä ja halusin värikkään liinan, laitoin pöydän päihin kaitaliinat "jatkopaloiksi".

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin