Tuttavani Eveliina oli viime vuonna omissa Halloween pirskeissään tarjonnut muiden herkkujen lisäksi myös tällaisia karmaisevan upeita "calzoneita". Kun Halloween nyt lähestyy, päätimme mekin kokeilla Eveliinan reseptiä. Pastapää on taitava tällaisessa näpertelyruuanlaitossa, joten toteutusvastuu jäi luonnollisesti hänelle. Poitsumme kyllä auttoi pyörittelemällä hirviön neniä ja silmiä. HUI!
Kaulitse taikina litteäksi, tarpeeksi isoksi, taita ja leikkaa siitä kaksi kouran muotoista palaa. Laita toinen sivuun ja toisen päälle ensin "verta" ja sitten täytettä. Laita toinen pala päälle sipeltyäsi sillekin "verta" ja nypistele reunat kiinni parhaan tahtosi mukaan. Koristele koura. Juustoraasteesta saa palovammoja ja manteleista kynnet. Muotoile ja paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.
Suurkiitos Eveliinalle että saimme jakaa muillekin tämän kekseliään reseptin! Paitsi että sopi ulkonäkönsä puolesta loistavasti Halloweeniin, Vihreä Koura myös maistui hurjan hyvälle. Varsinkin tonnikalatäytteellämme. Neljävuotias ei kyllä koskenutkaan ruokaan...;)
Pizzataikina, jossa ei hiivaa, eli:
2 dl vettä
2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
loraus öljyä
5-6 dl durum- tai vehnäjauhoja
Leivinjauhe sekoitetaan ensin jauhoihin. Sitten sekoittele sopiva taikina näppituntumalla. Värjää taikina vihreäksi elintarvikevärillä laittamalla väri heti veteen.
Täytteenä alkuperäisissä oli tonnikalaa, juustoraastetta, kapriksia, chiliä ja punaista elintarvikeväriä.
Me laitoimme täytteiksi pilkottuna kypsää lohta, ilmakuivattua kinkkua ja ricottaa, sekä toiseen tonnikalaa, etikkakurkkua ja mozzarellaa. Pohjalle kumpaankin tuli makua antamaan ja verta esittämään sekoite, jossa oli tomaattipyre, ketsuppia, oliiviöljyä, oreganoa, basilikaa ja suolaa.
Kaulitse taikina litteäksi, tarpeeksi isoksi, taita ja leikkaa siitä kaksi kouran muotoista palaa. Laita toinen sivuun ja toisen päälle ensin "verta" ja sitten täytettä. Laita toinen pala päälle sipeltyäsi sillekin "verta" ja nypistele reunat kiinni parhaan tahtosi mukaan. Koristele koura. Juustoraasteesta saa palovammoja ja manteleista kynnet. Muotoile ja paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.
Nauti elintarvikevärillä värjätyn maidon kanssa. Meillä maito oli vihreää ja se oli neljävuotiaamme mukaan sekoitusta hirviön ja lohikäärmeen rä'ästä. Vaihtoehtona tarjottu punainen mehu oli kuulemma lepakon sylkeä.
Hoh, onpa hurjia - ihan mielettömän näköisiä! Ruokajuomat kuulostaa erityisen herkulliselle... ;)
VastaaPoistaAivan uskomattoman hieno idea värjätä pizzataikinaa. Mä olin aivan varma, että tuo on marsipaania niin hienolta tuo käsi näytti! Tosi moni on nyt tehnyt taidokkaita Halloweenherkkuja, että oikein itselläkin sormet syyhyää...
VastaaPoistapetra: oltiin itsekkin kovasti tyytyväisiä lopputulokseen! musta nuo mantelikynnet kruunaa kourat.
VastaaPoistarossana: eikös olekin hyvä idea. siitä saamme kiittää Eveliinaa! no nyt jäi mietityttämään mitäköhän sinä aiot ilmoille leiskauttaa...? :)
siis apua!? :) :) Aivan mieletön resepti kyllä! Minäkin luulin että varmasti on marsipaanista tuo koura. Aivan hieno lopputulos kyllä! Nyt olisi syytä näpertää kummipoikaa varten :)
VastaaPoistarisulinna: tai kummipojan kanssa ;) meillä kyllä kävi niin että vaikka pikkumiehemme näki meidän leipovan kouraa taikinasta ja täytteistä ja hääri itsekin mukana, ei poika suostunut koskemaan ruokaan lainkaan. kyseli vain että onko se oikeasti pizzaa ja onko se hirviön käsi. puolitoistavuotias veti napaansa hyvällä ruokahalulla - neidille uppoaa IHAN mikä vaan :)
VastaaPoistaJestas, kylläpä on loistava halloween-idea! Tuollaisen keksimiseen täytyy kyllä omata jo melkoista mielikuvitusta.. (olisi kyllä jotenkin kiinnostava kokeilla itsekin jotain vastaavaa..hmm..)
VastaaPoistainsanity: juu, eikös vaan Eveliina olekin kekseliäs! toteutus oli myös aika helppo tehdä. taikinaa oli ymmärtääkseni helppo leipoa ja käsitellä. kokeile ihmeessä jotain meidän muidenkin iloksi!
VastaaPoistaOih, kuinka hauskaa! Ei ensinäkemältä suolaiseksi evääksi tunnistaisi, jos ei paremmin tietäisi! :) Varsin innovatiivista.
VastaaPoistaketsuppi hauskaa se olikin. varsinkin lasten ilmeet! ja se kun suunniteltiin minne tulis juustoraastetta palovammoiksi ja tomskusosetta vereksi...erilaista koristelua ;)
VastaaPoistaIhan mahtavaa! Tästä täytyy joskus ottaa oppia :) Eipä ole tullut mieleenkään värjätä tuollaista taikinaa.
VastaaPoistaJa samoin kiitos tuosta alempana olevasta keksi-ideasta! Mainio sadepäivän puuha tosiaan, kunhan vain muistaa varata elintarvikeväriä ja tomusokeria kaappiin, muita tykötarpeita nyt useinmiten löytyykin. Tulin tosin jo luvanneeksi, että tehdään myös piparkakkutalo ennen joulua :)
Ja sanottakoon nyt vielä isot synttärionnittelut ja luotakoon kaihoisia katseita juhlapöytäänne :) herkulliselta näyttää!
emma: ei meillekään olisis tullut mutta onneksi Eveliinalle oli!
VastaaPoistapipareiden teko oli kyllä tosi hauskaa! talohan menis siinä samalla ;)
kiitos onnitteluista! hyvää kyllä olikin, mutta kuvissa olisi kyllä toivomisen varaa...
Pakkohan tätä oli kokeilla, joten eilen meilläkin tehtiin karmaisevia kouria. Toinen vihreä ja toinen keltainen. Ei niistä kyllä ihan noin hienon näköisiä tullut mutta karmaisevissa kourissa pienet pintavirheet lienevät vain plussaa ;)
VastaaPoistaJälkiviisaana voisi sanoa, että olisi kannattanut tehdä vähän isompia, niin täytettä olisi mahtunut enemmän. Mutta hyvin maistuivat, samoin vihreä jäätelö verisellä matokastikkeella (punaista soosia ja karkkeja).
emma kiva että kokeilunne onnistui ja mukavaa että tulit tänne siitä kertomaan! pintavirheet ovat todella vain plussaa ;)!
VastaaPoistameillä kourat mitoitettiin Pastapään käden mukaan jättäen reilut varat. meille se riitti kun lopusta taikinasta tehtiin käsivarsipötkylä.
yäk! veristä matokastiketta...:D
Kiitos hyvästä ohjeesta!
VastaaPoistaTein taikinan kaksinkertaisena ja sain kaksi isoa kättä ja irtosormia. Taikina on ihanan helppo työstää.
Täytteiksi tuli tonnikala ja kasvis. Näitä tarjoillaan jatkossakin...
Kiva että meistä oli vinkiksi! Ja ihanaa että palasit siitä kertomaan. Se ilahduttaa kovasti mieltä.
VastaaPoistaKiitos vinkistä. Katselimmekin tätä reseptiä jo viime vuonna Halloween -ateriaa suunnitellessamme, mutta toteutusvaiheeseen pääsimme vasta nyt.
VastaaPoistaLopputulos oli hieno, mutta ehkä olisi kannattanut tuosta taikinamäärästä tehdä yksi iso käsi, me kun teimme kaksi pientä, joihin täytettä sai sopimaan suhteellisen vähän... Ensi kerralla kunnon koura :)
Kiitos kommentista! Hienoa että intouduitte ihan tekemisen tasolle.
VastaaPoista