keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Juustoinen peruna-juuressosekeitto - huippuherkullinen tapa tuhota loppu muussi


Perunamuussia jäi pari kauhallista? Hyvä! Sillä tämä keitto on erinomaisen maukas tapa päästä siitä eroon! Voit tehdä toki myös potuista jos muussia ei ole saatuvilla. Keitä perunat silloin yhdessä muiden kasvisten kanssa ja lisää nesteeseen myös maitoa. Seuraava ohje muussintuhoamiseen on mukaeltu hyvin pienin muutoksin Eeva Salosen "Ruokatorstai"-keittokirjasta:

½ palsternakka
75 g mukulaselleriä
noin 4 dl vettä, lisää tarvittaessa
125 g voimakasta sulatejuustoa, meillä mustaa Koskenlaskija
noin kolme reilua kauhallista tähteeksi jäänyttä perunamuussia
suolaa maun mukaan
pekonia päälle
persiljaa koristeluun

Kuori ja pilko kasvikset. Laita ne kattilaan veden ja pilkotun sulatejuuston kanssa. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Soseuta vaikkapa sauvasekoittimella. Kuumenna uudestaan ja lisää kuumetessä joukkoon pari-kolme kauhallista valmista perunamuussia. Voit laittaa toki enemmänkin jos haluat sakeamman keiton. Tarkista maku suolalla.

Paista samaan aikaan pekonit. Laita pekonisiivut kylmälle pannulle. Säädä levy lämmöissä reiluun puoleenväliin ja paistele pekoni kerran kääntäen kauniin väriseksi. Siirrä hetkeksi talouspaperin päälle valuttamaan ylimääräiset rasvat ja samalla rapsakoitumaan. Pilko pekoni pieniksi paloiksi ja ripsuttele keittoannoksen päälle. Koristele vielä halutessasi persiljalla ja nauti.
Ihanaa!

Tämä keitto sopisi hyvin myös ruokahalun herättelijäksi. Ja pekonin poisjättäminen tekee ruuasta kasvis-sellaisen.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa! Juuressosekeitot ovat (lähes) aina huippuhyviä, ja vielä kun heittää pekonit päälle niin tällähän elelisi tyytyväisenä pitkän aikaa :)

    VastaaPoista
  2. petra totta puhut. kyllä tällä tyytyväisenä elelee seuraavaan ateriaan.
    minä en ole aikaisemmin pitänyt sosekeitoista. vasta viimeiset puoli vuotta olen kauhonut niitä napaani hyvällä ruokahalulla.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin