sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Siideriperunat

Idea näihin pottuihin tuli Wushkan emännöimästä My life as a picture- blogista. Lisäsin vain sipulia - kuinkas muuten. Pekonien kanssa käyttäydyin myös hiukan eri tavalla, muuten olin uskollinen alkuperäiselle ohjeistukselle.

seuraava satsi upposi kahdelle aikuiselle

4 pekonisiivua (enemmänkin olisi voinut olla)
noin 400 g pottuja kuorittuna ja pilkottuna
2 sipulia kuorittuna ja pilkottuna
kuivaa siideriä*
suolaa ja pippuria

Paista pekonit pannulla eli laita ne kylmälle pannulle. laita levy päälle, kuumuus hiukan keskivälin yläpuolelle. Paista kauniin ruskeiksi. Siirrä valmiit pekonit syrjään talouspaperin päälle valumaan. En jättänyt pekoneja pannulle, koska halusin pitää ne rapsakkoina loppuun asti. Pekonin rasvaa pannulle jäi sen verran (eli paljon) että öljyä tai muuta paistorasvaa ei tarvita.

Laita pannulle pilkotut perunat ja sipulit. Paistele muutaman minuutin jotta saavat inan verran väriä. Lorauta päälle siideriä sen verran että juuri peittyvät. Anna porista herkullisenkuuloisesti siihen asti, että siideri on haihtunut. Paloittele pekonit ja lisää ne pannulle. Rouhaise päälle mustapippuria ja hiukan suolaa.

Meillä nautittiin pelkälteen, mutta maistuisi varmaan vaikkapa leikkeenkin rinnalla.

Ronskinoloinen, maukas ruoka toi mieleeni makumuistoja viime syksyltä. Asuimme tuolloin muutaman kuukauden Saksan Bremenissä. Kaupungin vanhimmassa osassa, tunnelmallisessa Schnoorissa oli kiva ruokapaikka, jonka potut maistuivat kutakuinkin tältä...Bremenistä täytyykin jutella joskus enemmänkin, se oli mainio kaupunki.

*Saivat myytyä minulle tämän siiderin kun luin tarkemmin tölkin kyljestä: "Once upon a time in a place called Sherwood forest, three jolly fellows were sitting under the Major Oak..." Hiukanko kuulosti leppoisalta Hood-meiningiltä. Kyllä ihminen on heikko mainosmiesten kikkaillessa...

9 kommenttia:

 1. Oi nam!
  Mä en oikein välitä keitinperunoista, joten on aina kivaa löytää uusia keinoja pottujen syömiseksi. Ja pekonillahan kaikki on hyvää.
  Mulle saa kans myytyä ihan mitä vaan kunhan on tarpeeksi nokkela.

  VastaaPoista
 2. veera namia olikin!

  itselläkään ei tule kyllä mieleen yhtäkään huonoa pekoniruokaa vaikka kuinka miettisi.

  välillä oikein tupaa naurattamaan kun rupeaa tarkemmin pohtimaan millä perusteella jonkun tuotteen meni hankkimaan...

  VastaaPoista
 3. Onpa ruoka, jonka haluan kokeilla. Kuulosti niin hyvältä, siideri antanee hieman makean maun perunoille.

  VastaaPoista
 4. kiva kuulla arleena että on vinkiksi muillekin! hyvää ja aika nopeaa, suosittelemme kyllä!

  VastaaPoista
 5. Heh, pakko myöntää että olin tuossa männä viikolla itsekin ihan myytyä naista luettani tuon Sherwood-siiderin tarinanpätkän :D kaikkea sitä..

  VastaaPoista
 6. onneksi en ole tämän asian kanssa yksin :D

  VastaaPoista
 7. Siideriperunoita?!?
  Kuulostaa kyllä niin mualiman kummallisimmalta yhdistelmältä, että on pakko joskus lisukkeena kokeilla ihan tosiaan. :D Tosin pitää kyllä ehkä itellekin pari siideriä hankkia kokkailun kaveriksi, ettei mene tuo ruoan siideri parempiin suihin.

  VastaaPoista
 8. http://korspi.vuodatus.net/blog/1994884

  Niinpä niin... :)

  VastaaPoista
 9. meitä on näköjään monia jotka olemme langenneet samaan ansaan ;D

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin