sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Nautiskelumenu VII italialaisessa hengessä


Viikonloppuna saimme vieraaksi tyttäremme kummit ja heidän pikkuisensa Porista. Muksujen mentyä nukkumaan nautiskelimme aikuisten kesken ruualla ja viinillä syksyisen kattauksen äärellä, näin:

antipasti
Pane fresco con olio e aceto balsamico
Fighi con prosciutto e pecorino

primo

secondo

dolce


Tartina di cioccolato bianco ai lamponi


Emme ole ihan näin taitavia italiankielessä, Prinsessakeittiön Veera oli kiltti ja auttoi meitä käännöksessä. Suurkiitos vielä Veeralle! Alla sama suomeksi, jos jäi epäselväksi :)

antipasti (alkuun)
Leipää oliiviöljyllä ja balsamicolla
Viikunoita pecorinolla ja prosciuttolla

primo

secondo

dolce (jälkiruoka)

Valkosuklaaleivos vadelmilla

Hyvää ja nautinnollista...!

Kaikki osaset onnistuivat jälkkäriä lukuunottamatta (ja siinäkin prakasi vain ulkonäkö), ohjeita tippuu kun naputeltua saadaan. Osa linkeistä johtaa aikaisemmin tekemiimme samantapaisiin ruokiin.

4 kommenttia:

 1. Ihana menu-kokonaisuus! Kaikki huippuherkut tarjolla samalla istumalla - vaikea kuvitella parempaa :)

  VastaaPoista
 2. kiitos patalintu! tätä mieltä mekin olimme ;)

  VastaaPoista
 3. Syksyyn käy kivasti juustot. Kesällä ei niinkään tee mieli juustoja. Teidän menu vaikuttaa niiin hyvälle ja nuo ruokalistatkin oikein tehty! Bel Paese on ihan vieras juusto. Täytyy laittaa ylös, jotta muistan ensi kerran hallista ostaa maistiaisia. Kirsikkahillokin sopii varmasti mainiosti juustoille. Täytyy vielä sanoa noista tuoreista viikunoista, että nyt kannattaa hamstrata niitä, koska satoaika on parhaimmillaan. Vuohenjuusto ja tuoreet viikunat ovat muuten hyvettä.

  VastaaPoista
 4. sohvi : niin sopii! kiitos menukehuista. Bel Paese oli meillekin uusi tuttavuus, mutta oi miten ihana! pehmeän samettinen...mmm...! ja kirsikkahillo oli hyvää molempien juustojen kanssa. en kyllä yhtään epäile teidän käyttämäänne viikunahilloakaan. sitä löytyy meilläkin kaapista!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin