maanantai 20. lokakuuta 2008

Rapeat vohvelit

älä tarjoa vohveleita näin, vaan kiikuta raudasta heti syöjän lautaselle :) Lettukestien aikan tarjoiltiin muitakin esityksiä aiheesta älä toimi näin, pyrotekniikkaakin hyödyntäen... :D


Ihanat kaloripommivohvelit herkutteluhetkiin. Ohje Britt Sanqvist-Bolinin kirjasta "Kodin keittokirja".

8 vohvelia

2 ½ dl jääkylmää vettä
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
4 dl kuohukermaa kermavaahdoksi vatkattuna
voita "paistamiseen"

Vatkaa vesi, jauhot ja suola tasaiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon varovasti kovaksi vatkattu kermavaahto.
Kuumenna vohvelirauta. Sivele se vaikkapa pullasudin avulla voilla. Kaada pannuun taikinaa ja paista.Tarjoa vastapaistettuna sopivaksikatsomasi päällisen kanssa. Vohvelit pitää tarjota tosiaan heti, jotta pysyvät rapsakkoina. Jos vohvelit joutuvat odottamaan, laita ne ritilän päälle jotta eivät lössäänny.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin