maanantai 16. helmikuuta 2009

Pastaruokaa Munalla ja Kanalla karnevaalien aikaan

Mietiskellessämme osallistumistamme kuukauden ruokahaasteeseen ”Muna ja kana” saimme Pastapään kanssa samana yönä saman idean – pasta carbonara mutta kanalla. Pohdimme aluksi onko juttu liian yksinkertainen, mutta toisaalta – simppelit ne usein maistuvat herkulle. On myös kiva tehdä jotain italialaismaista, maassa kun nyt ollaan. Googlettamalla huomasimme ettemme toki ole ensimmäisenä asialla, mutta näinhän yleensä käy. Ensin keksit mielestäsi loistavan jutun vain huomataksesi että moni on ehtinyt sinua ennen etkä vain ole törmännyt asiaan. Kehittelimme ruokaa itse täällä Venetsian rumassa keittiössämme ja lienee turha sanoa – maukasta on!

Kana carbonara

250-300 g broiskun rintaleikettä
voita paistamiseen
2 dl paksua ruokakermaa
3 keltuaista
mustapippuria myllystä
suolaa
parmesaania raastettuna

lisäksi pitkää pastaa

Jos olisimme olleet kotona, reseptointi olisi alkanut: Grillaa tai paista pannulla kypsäksi broilerin rintaleike, siis sellainen jööti jossa on myös luu mukana mehevöittämässä. Nyt jouduimme kaupan valikoiman vuoksi tyytymään ohuisiin broiskuntisseihin, mutta menivätpä nuokin. Ainakin olivat nopeita paistaa! Siis, resepti alkaa:

Laita vesi kiehumaan ja lisää siihen suolaa. Keitä valitsemasi (pitkä) pasta kypsäksi niin että purutuntumaa jää.

Paista broiskunleikkeet tms. kypsäksi pannulla voissa veden ja pastan kiehuessa toisaalla. Leikkaa tämän jälkeen broiskut reilun kokoisiksi paloiksi. Leikkuupinnat ottavat vastaan helposti mausteita ja kosteutta, joten mehevyyden aikaansaamiseksi tämä on hyvä keino paistella broiskut (erotuksena siihen että pilkkoisi lihan ennen paistamista tai käyttäisi valmiita suikaleita).

Lisää sitten pannulle paksu ruokakerma ja sekoittele kunnes kerma on melkeinpä kokonaan imeytynyt kanapaloihin ja kuorruttanut ne ihanasti pehmeydellään. Mausta pippurilla ja suolalla.

Riko 3 kananmunaa ja erottele niistä keltuaiset. Laita keltuaiset tarjoilukulhon pohjalle. Kun broisku-kermaseos on valmista, samoin pastat, lisää ne kaikki raakojen keltuaisten päälle ja sekoita hyvin nostelemalla pastoja.

Raasta päälle vielä ronskisti parmesaania ja tarjoile nälkäiselle väelle.

Valkuaiset voi sitten upottaa vaikka marenkien tekoon.

Meillä pasta loihdittiin tarjolle nopsaan kun palasimme San Marcon aukiolta karnevaalitunnelmista. Seuraavassa muutamia kuvia tuosta häppeningistä:
Karnevaalien avajaisten kohokohta on perinteinen Volo dell’Angelo, eli enkelin laskeutuminen. "Enkeli" laskutui San Marcon aukiolle Campanile:stä eli kellotornista.

Väkeä oli paikalla runsaasti.

Tätä karnevaalit on, pukuloistoa!


Toinen toistaan hienompia luomuksia...

...joita sitten kuvataan ahkerasti.

Perinteikäs on myös Festa delle Marie paraati Castellosta San Marcolle.

Yllättäviäkin tilanteita sattuu ja tapahtuu!
Seuraavissa postauksissa lisää pukuloistoa ja tapahtumia.

9 kommenttia:

  1. Onpa upeita pukuja tosiaankin! Varmaan tosi mielenkiintoista olla Venetziassa juuri karnevaaliaikaan..
    Paljon onnea ruokahaasteeseen!

    VastaaPoista
  2. ihan kiva idea... mulla vaan lyö ihan ajatus tyhjää tuon haasteen kanssa. Mulla ei oo kun yksi ajatus ja sekin on tylsä. uuh, kamalan vaikeaa.

    VastaaPoista
  3. Miksen MÄ keksiny tota! :-D Ei o hajunhajua mitä sitä soppais. Jaa-a. Saisko jonki idean lainaan?

    VastaaPoista
  4. Yaelian: on tosi mielenkiintoista! mä haluaisin niiiiin palata tänne joskus karnevaaliaikaan kaksin Pastiksen kanssa pukeutuneena upeasti. Mutta mulla on hiukan sellainen aaninki että meillä meno olisi riehakkaampaa kuin ylvästely jota nämä harrastavat...;)

    eilen oli ihanan tunnelmallista olla kuuntelemassa jazzia yhdellä campolla kun aurinko oli jo laskenut. lapset herkuttelivat jätskillä, me kaakaolla ja spritzillä. lapset tanssivat innoissaan hyvän musiikin tahdissa kun bändi kiersi pitkin aukiota soittaen. ihanaa kun on paljon erilaista ohjelmaa täällä karnevaaleilla!

    kiitos onnentoivotuksista! niitä aina tarvitaan!

    Nelle Ja ylimuuli: miten niin ette keksi? Te?!

    VastaaPoista
  5. Siis mitkä tunnelmat siellä onkaan!! puvut, rakennukset/arkkitehtuuri, värit, fiilis juuri nyt.. aah :)

    Pasta Carbonara on herkkujen herkkua ja erit. Italiassa se oli aivan taivaallista - miksipä ei myös kanalla :) Täytyykin koittaa!

    VastaaPoista
  6. Musta kyllä pekonin korvaaminen millä tahansa missä tahansa reseptissä on pyhäinhäväistys. ;)

    VastaaPoista
  7. Risulinna: kannattaa koittaa! me emme carbonaraan laita normaalisti kermaa, mutta tässä kanaversiossa se teki kaivattua mehevyyttä.

    tunnelmat on mukavat kun aurinkokin paistaa täydeltä terältä!

    cele: ;) ehkä jätskilläkin voisi korvata :D

    löysimme netistä reseptejä joissa kana oli LISÄTTY tavalliseen ohjeeseen. miellyttäisikö se herra sorsanpaistajaa enemmän? :)

    VastaaPoista
  8. Kuulostaapa tämä pasta carbonara makoisalta.

    Venetsia ihana kaupunki ainakin kesällä. Karnevaalitunnelmaa näyttää olevan, hienot puvut.

    Mukava katsella Italia-kuviasi ja palauttaa mieliin omia muistoja.

    VastaaPoista
  9. arleena: makoisa se olikin!

    kiva jos kuviamme on mukava katsella. tämä kaupunki on kyllä uskomattoman monipuolinen ja lumoavan ihana. tulemme varmasti palaamaan tänne takaisin, ehkä jopa karnevaaliasujen kanssa ;)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin