lauantai 26. huhtikuuta 2008

Parsakaalikeitto inkiväärillä


"Tanssii Tähtien kanssa" tuomari Jukka Haapalainen on esitellyt Gloriassa kesäkuussa 2006 Inkiväärinmakuisen parsakaalikeiton. Olen varmaan repäissyt sivun irti alapuolella olleen kuppiriisin vuoksi, mutta nyt alkoi keitto kutkuttamaan. Tein vain puolikkaan satsin, koska tarkoitus oli tarjoilla keitto ruokahalun herättäjänä. Minusta keitto oli kaunis vihreydessään, Pastapään mielestä taas ruma - näin sitä voi olla ihan eri mieltä samasta asiasta.(Kuva ei kyllä kerro koko totuutta...) Molemmat kuitenkin tykkäsimme mausta, varsinkin kun laitoin ronskisti ohjetta enemmän inkivääriä. Tryffeliöljy ei kyllä meidän inkiväärimäärillä päässyt oikeuksiinsa. Keitto oli huippuhelppo ja nopea tehdä.

4 dl vettä
2 rkl kasvisfondia
pieni sipuli pilkottuna
300 g parsakaalia pestynä ja paloiteltuna, myös varsi
1-4 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
suolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl (yrttimaustettua) tuorejuustoa
reipas teelusikallinen tryffeliöljyä

Kiehauta vesi ja fondi kattilassa. Keitä sipulia ja parsakaalia liemessä noin 10 minuuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää mausteet ja tuorejuusto. Kuumenna keitto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin