maanantai 6. lokakuuta 2008

Kauratoscaomenat eli parasta mitä omenasta saa

Hämärtyvä syysilta, kynttilänvaloa ja viltti johon kietoutua kirjaa* lukemaan. Käteen vielä lämmintä kaura-toscaomenapaistosta jäätelöpallolla. Nautiskelu voi alkaa!

Tämän reseptin olen saanut ystäväni äidiltä. Kevyempiä versioitakin herkusta löytyy, mutta maistuvampaan en ole törmännyt. Jujuna on siirappi ja rasva. Isän puusta kotoisin olevia omenoita en lähtenyt suotta kuorimaan.

Annelin omenaherkku

omenoita siemenet poistettuna ja lohkottuna
1-1 ½ dl siirappia
kanelia reippahasti
100 g margariinia sulana
1 dl sokeria
4 dl kauraleseitä tai -hiutaleita

Laita omppulohkot voidellun, pyöreän uunivuuan pohjalle. Lorauta päälle siirappia. Ripsuttele tähän päälle kanelia. Yhdistä sula margariini, sokeri ja kauraleseet. Laita kaneloitujen omenoiden päälle tasaiseksi kerrokseksi. Sitten vain uuniin 225 asteeseen noin 20 minuutiksi. tarkkaile paistosta ettei päällinen vain tummu liikaa.

Nauti hiukan jäähtynyt omenapaistos jäätelön kanssa. Toimii hyvin myös närppimisherkkuna :).

*luettavaksi suosittelen esimerkiksi
Patrick Süskind "Parfyymi"
Chet Raymo "Yötaivaan alla"

tai seuraavia jos sinulla on lapsi kainalossa

7 kommenttia:

  1. Oih, näyttää ihanalta!
    Nyt löytyy ohjeistusta puolukkaketsuppiin..;)

    VastaaPoista
  2. kiitos nopeasta toiminnasta. vai oliko reseptiä tulossa jo ennen kuin ehdin hoputtaa? jokatapauksessa lähden nyt kurkkimaan teillepäin!

    VastaaPoista
  3. Rasvan, sokerin ja siirapin määrä on kerrassaan vakuuttava. Teimme lauantaina huomattavasti vähempirasvaisen version. Hyvää, mutta ei mikään ekstaattinen elämys. Tosin, kuten pekonillakin on tapana toimin niin myös vaniljajäätelön kanssa mikään ei voi olla pahaa. :)

    VastaaPoista
  4. niin on ja takaa kyllä nautinnon. tuo 1½ dl siirappia on aika paljon, itse laitan lähelle desiä ja silti on yltiömakeaa. mutta margariinissa ei auta pihtailla, muuten kauraleseistä ei tule rapsakoita. tekis mieli taas tuota paistosta...

    VastaaPoista
  5. Resepti oli tulossa joka tapauksessa, mutta hauskaa, että kysyit asiasta just kun olin aatellut kirjoittaa siitä. :D

    VastaaPoista
  6. Ihanan syksyinen kuva ja kaunis herkku. En ole hetkeen jaksanut harmikseni käydä lukemassa muiden blogeja, kun olen ollut lievästi sanottuna kipeä:( Kivoja uusia postauksia!

    Mulla toimii syksyn hämärtyessä näköjään jäätelö ja zombie-leffat:D. Planet Terror toimi kolmannen kerran;)

    VastaaPoista
  7. kiitos rossana! pikaista paranemista sinulle! pöpöt on kurjia :(

    zombie-leffat - empä muista nähneeni ainoatakaan, vaikka kauhusta kyllä tykkään. mutta ennemminkin sellaisesta psykologisesta (tyyliin "Hohto" ja "The Blair Witch Project")

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin