keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Ällöttävät, mustat toukkamuffinssit - makeaa Halloweenpöytään

Toukkia kiemurtelemassa lakritsaisissa muffinsseissa. MITEN TÄSSÄ NÄIN KÄVI?!

Kierrellessäni blogeja intouduin vielä tekemään lasten kanssa makeaa Halloween-hengessä. Suolapalana olemme tehneet Vihreän kouran ja aikaisemmin vahingossa "mato"piirakan.

Kinuskikissan upeasta leivontablogista löytyi lakritsaisten muffinssien ohje. Mustapilkuttuneina ne sopivat mielestäni loistavasti Halloween-henkeen. Muffinssit itsessään ovat jo ökymakeita, joten "pelkät" toukat riittivät koristeeksi kuorrutteen sijasta. Nämä vaaleat möngertäjät muotoilimme lasten kanssa mikrossa HETKENaikaa notkistetuista Omar-karkeista. Toukkiin vinkkiä sain Vilijaanan Rakkaudesta ruokaan-blogista, jossa Omarista oli väkerretty sormia. Tuosta blogista löytyy myös Halloween-juhliin tehtyjä "kärpäsiä", verisiä nakkisormia ja hieno käsi boolissa. HUI!

muffinssit

150 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 dl maitoa tai kermaa
6 kpl Kick-patukoita

Leikkaa Kick-patukat pienenpieniksi paloiksi. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Sekoita taikinaan lopuksi lakritsirouhe nuolijaa tai lusikkaa apuna käyttäen.
Täytä muffinssivuoat taikinalla. Suosittelen tosiaan vuokia. Me laitoimme silikonisiin muffinivuokiin ilman paperia ja varsinkin miniversioiden alapuoli tuppasi jäämään kiinni muottiin. Karkki tekee taikinan niin tahmaiseksi. Paista 225 asteessa 12-15 min. Anna jäähtyä.

Koristelu

Pistä haluamasi määrä Omar-karkkeja mikroon hiukan notkistumaan. Ja varoituksen sana - ihan vaan hetkeksi jotteivät karkit ala tummumaan tai kuplimaan. Ei niin että jollain niin olisi ensin tapahtunut...;) Muotoile lämpimästä massasta toukkia ja painele vielä hiukan veitsellä raitoja toukkien selkään. Tökkää toukat sitten muffisseihin ikäänkuin yrittäisivät kiemurrella sieltä pois. Yäk!

Neljävuotias poikamme halusi myös koristella muffinsseja omalla ideallaan, joka oli kopioitu kerhon Halloween-pirskeistä. Poitsu valikoi kaupan karkkihyllyltä mukaan krokotiileja ja hämähäkin, jotka kiinnitettiin Omar-massalla muffinsseihin. Vaikea arvata mitkä jätkänpätkä valitsee syötäväkseen :).
Ja muffinssien maku? Ällöttävän hyvää, huippumakeaa! :)

Mukavaa ja maistuvaa Halloweenia kaikille koko meidän perheeltämme!

12 kommenttia:

  1. No no vähänkö teillä tulee näitä hienoja halloweenherkkuja. Mä en jouda mukaan ollenkaan:D. Niin hienoja toukkia!

    VastaaPoista
  2. joudat joudat rossana! anna tulla vaan omatkin herkkusi. olen varma että ne ovat huippuhienoja!

    VastaaPoista
  3. Vähänkö hienoja!
    Hyvä korostus tuo HETKENaikaa mikron yhteydessä. Mulla ei ole mikroa ja viimeisen ainakin kymmenen vuoden ajalta mun mikronkäyttökokemus rajoittuu työpaikoilla harvoin lämmitettyihin lounaisiin. No tässäpä taannoin ajattelin sulattaa voita mikrossa kun sellainen oli käytössäni. Väänsin tehot täysille ja aikanappulaan kolme minuuttia. :D Suli se, ja vähän muutakin...

    VastaaPoista
  4. Olen tuossa iltapäivän dusannu noita halloweenherkkuja. Ovat ehkä enemmän huippuhauskoja kuin huippuhienoja.. Mieheltä tuli pelkkä repeäminen kommentiksi mun kauhistusyrityksille. Kivaa että kotona kannustetaan...;)

    VastaaPoista
  5. Teidän halloween-ruoat on kyllä pelottavuudessaan ihan omaa luokkaansa verrattuna johonkin peruskurpitsa-sorminakkimeininkiin. Nään painajaisia tuosta kädestä edelleen :D Ja noi toukat, apua :D!

    VastaaPoista
  6. veera: mäkin olen aika onneton tuon mikron kanssa. välillä tuntuu että se on ihan tehoton ja toisinaan taas höökää täysillä. ehkä silläkin on erilaisia päiviä kuten kaikilla meillä ;)

    rossana: kotijoukot ei aina tajuu...;)

    anna: kiitos anna! nää halloweenjutut loppui nyt tähän, joten uskallathan vielä jatkossa tulla tänne kurkistelemaan? ;D

    VastaaPoista
  7. Ihan loistava koristeluidea!! :)
    Todella omaperäistä, ja ällöä!
    Pistän korvan taakse, josko kokeilisi itsekin joskus tuota toukkaideaa..

    VastaaPoista
  8. insanity: ällöä on, mutta omaperäisyys on kyllä lainattua. olen nähnyt jossain tällaisia. tuo Omar oli mainiota työstää, eikä tarvinnut erikseen ostaa marsipaania tms. ja jo yhdestä Omarista tuli monta toukkaa kun tein sen verran pieniä.

    VastaaPoista
  9. No ohhoh, onpas tosiaan aidon näköisiä toukkia. Yyyyyyhhhh! Hirveää ja ihanaa! :)

    VastaaPoista
  10. minustakin oli ällöttävän onnistuneita :)ja muffinssit olivat hurjan hyviä, kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  11. Aivan ihania :D Ihan harmittaa, ettei tullut vietettyä halloweenia oikein mitenkään. Ihan loistavat teemaherkut teillä kyllä ollut!

    VastaaPoista
  12. kiitos sanna! ei mekään vietetty Halloweenia kummemmin. leivottiin nyt nuo ja käytiin lastenkutsuilla :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin