perjantai 10. lokakuuta 2008

Milla Magian haarukkaleivät

Prinsessakeittiön Veera aloitti Ankkalinnaleivonnaiset postaamalla blogiinsa Ison Pahan Suden suklaaruudut Mikki Hiiren keittokirjasta. Bella Vanillan Rossana jatkoi samanhenkisesti Hassun Hatuntekijän kakulla, joka löytyy Mummo Ankan Unelmaherkut-teoksesta. Jotta en minäkään jäisi (Musta) Pekkaa pahemmaksi, päätin esitellä oman Disney-reseptien kirjan:

Se on 1986 julkaistu Aku Ankan keittokirja - Ankanpoikien parhaat herkut. Kirjasta löytyy siis ohjeistusta niin ruokiin kuin jälkkäreihin, juomiin ja leivonnaisiinkin. Mitäs sanoisitte Taavi Ankan juhlapadasta -tehty jauhelihasta :)-, Leenun, Liinun ja Tiinun Aurinkosalaatista tai Pelle Pelottoman Pikajälkiruuasta? Jokaista ohjetta alustaa pieni tarinanpätkä. Nämä olivat mielestäni aika hauskoja:

"Karhukoplan jäsen n:o 176-499 rakastaa vaniljakakkua ja haluaa yllättää toverinsa herkullisella kakulla. Karhukoplan jäsenillä vain on paha tapa leipoa viila kakun sisään. Sinua se tuskin huvittaa."

"Vankilassa tarjottiin niin herkullista kanasalaattia, että karhukoplan oli pakko varastaa sen ohje."

Kirjan alussa on myös 10 hyvää neuvoa ennen kuin aloitat, joista yksi kuuluu seuraavasti: Suojaa vaatteesi esiliinalla tai vaihda huonommat vaatteet yllesi. Ja minä kun olen aina ajatellut että ihmiset jemmaavat "vähän huonompia vaatteita" remontteja tms varten :).

Mutta nyt jo ainoaan reseptiin, jota olen tästä kirjasta aikaisemminkin tehnyt. HYVÄ! luki yläkulmassa. Ja herkkua kyllä olikin! Pipareita oli myös hauska leipoa lasten kanssa. Nelivuotiaamme oli pitkästä aikaa oikein innostunut leipomisesta. Yksivuotiaan kanssa käytiin taistelua siitä voiko hän yksin heilua veitsen kanssa.

Milla Magian haarukkaleivät

Vaikeusaste yksi Aku Ankan lakki eli helppo

Milla Magialla ei kauan nokka tuhise, kun hän on jo pyöräyttänyt valmiiksi haarukkaleivät. Haarukalla tehdyin painalluksin somistetut leivät muistuttavat Roopen onnenlanttia.

150 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

1. Ota rasva hyvissä ajoin pehmenemään. Hiero rasva ja sokeri vaahdoksi. (siis ihan käsin vaan)2. Lisää loput aineet taikinakulhoon ja sekoita.
3. Leivo taikinasta ensin pikkusormesi paksuinen tanko (meillä huomattavasti paksumpi) ja leikkaa sitten pieniä pätkiä, joista pyörittelet pikku pyöryköitä. (Meiltä jäi pyörittelyt tekemättä)

4. Nosta pyörykät leivinpaperilla peitetylle pellille ja paina ne litteiksi haarukalla. (Tämä vaihe oli nelivuotiaasta erityisen mukava. Pikkumies huomasi olevansa hommassa tosi taitava!)5. Paista pikkuleipiä 175 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Nam! Kyllä maistuu koko perheelle!


Neljävuotiaamme sanoi: "Kiijoita äiti sinne että tehkää tämmösiä haaukkaleipiä. Mutta vain sellaisia että painatte ensin haaukalla näin ja sitten näin. "

10 kommenttia:

  1. Mahtavuutta!
    Mikäs on tällaisia Vesuviuksen reunalla Millan mutustellesa. :)
    Jos intoudun näitä tekemään, niin lupaan painaa haarukalla ensin noin ja sitten noin.

    VastaaPoista
  2. Ihania haarukkaleipiä! Nuo kaksi alinta leivontavalokuvaa ovat ihan mahtavat.

    Mun kirjasta löytyy Mummo Ankan versio haarukkaleivistä ja ne on kuulemma niin hyviä, että ne on piilotettava Hansulta;D

    VastaaPoista
  3. Hei, ei ole totta! Meillä oli tuo kirja joskus kun olimme lapsia, mutta sittemmin se on joutunut hukkateille. Mahtaisitko millään viitsiä kirjoittaa sieltä joidenkin kookospalleroiden ohjeen joko tänne blogiin tai vaikka minulle mailiin (marinka79@gmail.com)? Kyse oli jostain makeasta naposteltavasta, kookosta oli mukana tai ainakin ne lopuksi pyöriteltiin kookosrouheessa eikä uunia muistaakseni tarvittu lainkaan.

    VastaaPoista
  4. sirpale, olen mielelläni avuksi kun osaan tai voin. nyt osaan!:)

    Kyseessä ovat kookostaikakuulat, joita ammuksina käyttämällä Milla Magia saattaa onnistua saamaan Roopen onnenrahan itselleen. Tavallaan siis jatkoa haarukkaleiville:)

    vaikeusaste 1 Akun lakki eli helppo

    100 g voita
    3 dl kaurahiutaleita
    1 dl kookoshiutaleita
    1½ dl PÖLYsokeria
    1 tl vaniljasokeria
    2 rkl kaakaojauhetta
    1 rkl kylmää vettä
    Koristeeksi kookoshiutaleita

    1. kaada kaikki ainekset kulhoon ja sekoita ne tiiviiksi massaksi.
    2. Pyörittele massasta pieniä kuulia ja kieritele ne kookoshiutaleissa. Pane valmiit kuulat leivinpaperin päälle.
    3. anna kuulien kovettua hieman, ennen kuin panet ne rasiaan.

    VastaaPoista
  5. veera: painelu on tärkeä osa tätä piparia (haenkin taas yhden kaapista kun on kahviakin)

    rossana: varmasti ovat niin hyviä. kuka piilottaisi nuo voiset piparit minulta?;)

    VastaaPoista
  6. Ihanaa! Nelivuotiaan kommentteineen kaikkineen :) Mullakin on jemmassa yksi kirja josta voisin postata... taidankin syventyä siihen jossain välissä!

    VastaaPoista
  7. Ai että, ihania keksejä! :)
    Mistä ihmeestä olet tuon akuankan keittokirjan löytänyt? Miulle ei ole kävellyt missään vastaan..
    Nallepuhin keittokirjan omistankin jo, ja tahtoisin kovasti löytää jostain lisää disney/sarjakuva-aiheisia keittokirjoja (ja yksi 90-luvun karviskeittokirjakin on haussa..)

    VastaaPoista
  8. insanity_: mulla on se Nalle Puh:kin, sen olen ostanut itse vuosia sitten. hyvä että muistutit!

    Aku Ankan olen saanut itse lapsena. omistuskirjoitus puuttuu, joten en tarkalleen tiedä milloin. kauheaa kun tunnen itseni nyt vanhaksi, mutta se oli luultavasti ennen kuin sinä olit syntynytkään...;)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin