torstai 22. marraskuuta 2012

50 parasta

Tänään julkistettiin Suomen 50 parasta ravintolaa. Äänestäjinä ovat toimineet ravintola-, ruoka- ja juoma-alan ammattilaiset. Eero-Pekka Rislakki ja Jari Etelälahti ovat miehet Viisi tähteä-ruoka-alan median ja 50 parasta äänestyksen takana. He kertoivat, että tämän vuoden parhaat listassa näkyy selkeästi bistroutuminen, joka miesten mielestä merkitsee erinomaista hinta-laatusuhdetta asiakkaan eduksi. Skandinaavisuus, lähi-ja luomuruoka pitävät edelleen pintansa, mutta mukana on myös muiden ruokakulttuurien ja makumaailmoiden hyödyntämistä. 

Tomi Björkillä oli syytä hymyyn, sillä vaikka Farang tipahtikin vuoden 2011 johtosijalta kaksi porrasta, löytyi top 20:sta miehen kaikki kolme ravintolaa. Matti Jämsen oli palauttanut G.W.Sundmansin takaisin listalle ja suoraan sijalle 16. 
Jouni Toivanen ja Mika Mattila kävivät pokkaamassa Movember-tunnelmissa taulut sekä 13:ksi sijoittuneesta Luomosta, että Pure Bistrosta. Jälkimmäinen sijoittui yllätyksekseni vasta sijalle 45. Olisin odottanut paljon parempaa rankkausta. 
Ihana Chef & Sommelier kipusi sijalle 8, vaikka minä olisin nähnyt heidät mieluusti ihan kärkikahinoissakin. Kehystetyn kunniakirjan kainaloonsa koppasivat sydämelliset Sasu Laukkonen ja Johan Borgar.
Toiseksi äänestäjät olivat nostaneet Murun, joka on meiltä valitettavasti kokematta. Henri Alen kävi kiittelemässä koko Muru-väen puolesta. 
Olo nousi vuoden 2011 kakkossijalta nyt ykköseksi. Arvatkaapa keillä onnellisilla on pöytävaraus sinne parin viikon päästä!

Seuraavassa vielä listattuna Suomen parhaat ravintolat. Linkit vievät juttuihin blogissamme. 
Onnea kaikille listatuille! 

1.Olo, Helsinki
2. Muru, Helsinki
3.Farang, Helsinki
4. Chez Dominique, Helsinki
5. Savoy, Helsinki
6. Gaijin, Helsinki
7. Mami, Turku
8. Chef & Sommelier, Helsinki
9. Ravinteli Bertha, Tampere
10. Sergio´s, Turku
11. Bistro Sinne, Porvoo
12. Ateljé Finne, Helsinki
13. Luomo, Helsinki 
14. Demo, Helsinki
15. Nokka, Helsinki
16. G.W. Sundmans, Helsinki
17. Smör, Turku
18. Bistro O mat, Kirkkonummi
19. Spis, Helsinki
20. Boulevard Social, Helsinki
lista jatkuu täällä

8 kommenttia:

 1. siinä on H-lvetin kova kärki kolmikko mun mielestä! hienoo, hymyissäsuin kohti niiku tiiätte! -Jaska

  VastaaPoista
 2. Loistavaa Olo, ihan huippu ravintola! Tässähän on hyvä lista ensi vuoden ravintolakäyntejä suunnitellessa.

  VastaaPoista
 3. Täysin asian vierestä ja epäolennaista, mutta ei nyt ihan ole kokkien edustuspukeutuminen hallussa. Suomalainen mies <3 Go Bertha!

  VastaaPoista
 4. Terävä huomio, Annika. Kuten eräässä toisessa blogissa jo todettiin, niin esimerkiksi Panimoravintola Huvilan puuttuminen listalta on aika vääryys! Ja joidenkin helsinkiläisravintoloiden oleminen listalla vähän hämmästyttää.

  VastaaPoista
 5. Jaska: Tilaisuudessa kiiteltiin yleensäkin Suomen ravintolatason laadukkuutta. Toivottavasti olen pian viisaampi koko kolmikon suhteen :).

  Riitta: Mietin ihan samaa. Ainakin Ateljee Finne ja Muru on korkattava pikimmiten. Mutta ne nyt on olleet haaveissa ennenkin. Mihin itse ajattelit ensin suunnata?

  Annika: No, kieltämättä. Ehkä silläkin oli haettu bistroutumista ;D.

  Chez Jasu: Sinä ainakin pokkasit palkinnon tyylikkäänä muutama viikko sitten!
  Huvilan olisi tosiaan suonut olevan listalla, samoin Bistro Vileen Mikkelistä.

  VastaaPoista
 6. Äänet jakautuivat muuten 200:n eri ravintolan kesken.

  VastaaPoista
 7. Kiinnitin ihan samaan huomiota kuin Annika. Ei mitään tietoa minkä henkinen tuo palkintojenjakotilaisuus on mahtanut olla, mutta ehkä nyt sellainen "smart casual" olisi edes ollut suotavaa, aika moni oli näköjään valinnut sen pelkän "casual" osan :)

  No, ehkä se edustaminen jää ruoanlaiton jalkoihin...

  VastaaPoista
 8. Tilaisuus ei ollut kyllä mikään kauhian pramea, Teatterissa keskellä päivää lounaan ja iltakattauksen välissä. Itseasiassa esimerkiksi Olon porukka myöhästyi hiukan kun olivat vasta päättäneet lounastarjoilun. Aika rennosti mentiin.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin