torstai 8. marraskuuta 2012

Chef & Sommelier oli huippukokemus

Jaana kutsui koolle kivan blogileidinelikon houkuttelemalla meidät luomuravintola Chef & Sommelieriin. Minua ei tarvinnut kauaa maanitella, kun tarjolla oli rentoa seuraa Hannaa ja Rosmista myöden, sekä kauan suunnitelmissa ollut ravintolavierailu. Olin kuullut Sasu Laukkosen paikasta pelkkää hyvää, joten odotukset olivat korkealla. 

Pöydän äärellä päädyimme päättämisvaikeuksissamme tilaamaan kaikki suolaiset ja (vain) yhden jälkkärin. Juustot tarjottiin meille yhteislautaselta, jotta kaikki pääsivät hiukan maistamaan herkkuja. 
Alkuun tuotu rosmariininen ruisleipä oli aivan taivaallista. Saimme puolikkaan leivän myös läksiäislahjaksi. Sitä oli mukava natustella kotimatkalla bussissa vieressä istuvan herrasmiehen kanssa. 

Ja takaisin ravintolaan: suupalaksi tarjottu munakoisokikare ei suuremmin lämmittänyt, mutta sitten alkoikin tulla pöytään todella hyvää ruokaa. 
Joimme ruualla cavan lisäksi lasin valkoviiniä ja toisen punaviiniä. Alkuun saimme Mas de la Damen Cuvée Gourmande 2011, joka olikin oikein passeli. 

Maa-artisokka loisti ylläolevalla lautasella monessa muodossa, esimerkiksi gnoccheina ja rapeina lastuina sekä paahdettuna. 
Tässä komeilee Hauhalan hanhea ja punajuurta. Ranskankermamainen, vispipuuron näköinen hienous oli tehty itse hapattamalla. Hanhea löytyi paitsi pitkään muhitettuna, fileenä, myös kivipiirana. Arvostan. 
Seuraava ruoka esiteltiin meille kertomalla Davy Jonesin juurisellerin hyödyntämisestä. Luomumöllykkä oli nimittäin käytetty kokonaan juuria ja varsia myöden. 
Tässä siis juuriselleristä tehty sellerisotto eli risoton tapaan kypsennetty kokonaisuus. Vihreys tulee juurikin varsista. 
Nyt lautasella on haukea ja lahnaa. Haukifile oli täytetty haukimurekkeella ja savulahnaa löytyi perunapyreestä. Ihan taivaallista! Esillepano oli upea tymäkän vihreän rikkoessa neitseellistä valkoisuutta. 
Tässä vaiheessa iltaa laseihimme kaadettiin Prioratin alueelta Espanjasta tulevaa Celler Geniumin Ecològic 2007. Ja eteen kannettiin jälleen komea annos, joka sisälsi mm. herkkutattiblinin. Porkkanat olivat kuulemma viimeisimpiä ravintolan omasta sadosta. 
Chef & Sommelieriin oli ostettu oma vasikka (paloiteltuna) ja mekin saimme maistiaisia siitä eri muodoissa, kera sipulien. Kyllä punainen liha sitten vaan on kaunista ja maukasta!
Juustolautaselta löytyi meidän iltanamme uutta tuttavuutta punahomejuusto Metsuria, joka hieman yllättäen maistui minullekin. Samoin suuhuni sopivat hyvin tuttu Peltolan Blue ja minulle uusi vuohenmaitojuusto Vuohen Vuoristo. Valmiiksi siipaloituna laudalla kölli Valion Sasulle tekemää omaa emmentaalia. 
Pre-jälkiruokina lusikoimme näöltään Englannin lakritsamaisia mustikkapaloja. 
Suklaahimokkaana valitsin varsinaiseksi jälkiruuakseni suklaata ja pähkinää. Pähkinät olivat kotimaisia hasselpähkinöitä, joita oli saatu hiukan tähän ravintolaankin naftista kuormasta. Keralla oli ruskistettua voita sisältävää jäätelöä ja ah - sitä suklaata!
Muut seurueen daamit valitsivat kamomillateessä marinoitua omenaa ja jäätelöä, joka oli mukavan raikas kokonaisuus. Toki nyt maistoin lusikallisen kaverin lautaselta!
Ravintolailtanamme Chef & Sommelierissa sattui olemaan myös huippukahvinkeittäjä, barista Kalle Freese. Nuoren miehen intohimoinen ja huolellinen suhtautuminen kahviin sopi hyvin tähän miljööseen. Muut hörppäsivätkin vielä pehmeän makeat kahveet ruokailun päälle. 
Ravintolakäyntimme oli kodikas, hauska ja erittäin maukas. Chef & Sommelier todella kaappasi syleilyynsä ja hyväili hellästi koko vierailun ajan. Ihanaa! Tänne vien Jukan varmasti jonain päivänä kun haluan häntä helliä jollain oikein hyvällä!

Täällä Jaanan tuumintoja illasta. 

6 kommenttia:

 1. Kyllä Chef et Sommelier on kokonaisuutena sellainen paketti, että siitä on tosi, tosi vaikea olla pitämättä!

  VastaaPoista
 2. Kerroppa milloin sinä menet häärimään keittiöön. Josko tultais silloin Jukan kanssa.

  VastaaPoista
 3. Olen käynyt itse kerran Chef & Sommelier -ravintolassa ja olen samaa mieltä kanssasi. Aivan ihana tunnelma ja erinomaista ruokaa.

  Kati

  VastaaPoista
 4. meitä eräitä lämmittää myös se, että halutessaan chef et sommelierissa saa koko menun vegaanisena. vähän se oli köykäinen verrattuna lihaa sisältäneeseen menuun, mutta silti haluaisin vielä joskus mennä maistelemaan sen uudestaan. illallinen siellä oli niin kiva kokemus kokonaisuudessan!

  VastaaPoista
 5. Voih, tuskin maltan odottaa, että pääsemme kohtapuoliin hyvässä ja tasokkaassa (mm. eräs vuoden ruokablogisti) serurassa tuonne nauttimaan!

  VastaaPoista
 6. Ano: tästä paikasta on helposti olla tätä mieltä :).

  ellu varmasti! Minusta on kutsuvaa, että jo nettisivuilla tarjotaan mahdollisuutta vegaanimenuun. Se on ikäänkuin vaihtoehto, eikä "pakollinen lisä", jos ymmärrät mitä tarkoitan.

  Ulla: ai Jasu vie teidät sinne - wau! Olen melkein varma että sinäkin tykkäät!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin