sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Ultimate munakoisovuoka

Tästä vuuasta syötiin ihan liikaa. Salaisuutena suosioon oli muhitus. Ja villisika. Ja valtaisa nälkä. Tarkkaa ohjetta ei ole, mutta tässä suuntaviivoja. Eikä tämän ruuan kokoonsaattaminen niin nökönuukaa olekaan- Tärkeää on aika, aika ja juuston määrä. Käytimme settiin maitona Valiolta saatua juustokeittoa, mutta punainen tai ruskea maito menee varmasti myös hyvin. 

Muhita villisian potkaa noin 7 tuntia liemessä, jossa on punaviiniä, lihalientä, tomaattimurskaa, suolaa, mustapippuria ja laakerinlehteä. Viiden tunnin kohdilla voit riipiä lihat irti luusta, jotta saat jutusta kastikemaisemman.  Laita potkaluu silti takaisin syventämään makua. Jos tuotos on liian nestemäistä, anna setin kiehua ilman kantta. 

Nautimme muhitettua villisikaa ensimmäisenä päivänä fettucini-pastan kera. 

Seuraavana päivänä halusin siitä jotain muuta, joten alkoi munakoisovuuan kokoonsaattaminen. 

Viipaloi kaksi munakoisoa pituussuunnassa ja ripsi niiden päälle suolaa. Pyyhi suolat ja munakoison kyyneleet tunnin päästä pois ja paahda viipaleet 200 asteisessa uunissa kunnes ne ovat kullanruskeita. 
Valmista maitokastike lisäämällä siihen runsaasti emmentaljuustoa. 
Kokoa vuoka aloittaen villisikakastikkeella, laita päälle paahdettuja munakoisoviipaleita ja sitten juustoista maitokastiketta. Toista. Kypsennä 175 asteisessa uunissa kunnes pinta on kaunis. 

Syö hiukan vetäytyneenä ja varo ähkyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin