perjantai 2. lokakuuta 2015

Rockkaava brunssi

Miehet -omani ja siskon- olivat tuossa yhtenä viikonloppuna lähdössä RadioRockin risteilylle rälläämään katsomaan bändiä jos toistakin. Alle piti tietysti tehdä tuhti brunssi, jotta jantterit jaksaisivat riekkua seurata soitantaa yömyöhään. Rockhenkisyyteen käyvät loistavasti mausteisemmat maut, joten päädyimme tuhdittamaan ruokia TABASCO® maustekastikkeilla. 
Brunssista rakentui lopulta meksikohenkinen, vaikka emme sitä lähteneet alunperin hakemaan. Pöytään nostettiin nyhtökanaa ja maissitortilloja, kuhaceviceä, sekä guacamoletyyppistä avokadotahnaa joka lusikoitiin croissantin väliin. Edelleen napaan sopi vetää pekoniin käärittyjä avokadoja jotka nautittiin TABASCO®majoneesin kanssa. Jälkiruokamakeaksi tarjottiin simppelisti lakritsia ja fudgea.
 
Maut kaikissa ruuissa olivat mausteisia olematta tulisia. Siskoni mies on kovasti tulisen ruuan ystävä, joten hän lisäili joihinkin ruokiin lisää TABASCO® maustekastikkeita pöydällä lojuvista pulloista. Jälkikäteen hän kiitteli huulien kihelmöivän kivasti. 
Yllättävin oli fudge, johon lorautimme myös maustekastiketta. Tujakan TABASCO® Habanero Sauce-kastikkeen maku tuli suuhun mietona poltteena vasta karkin nielaistua. En ole pitkään aikaan ollut näin innostunut omakehittelemästäni reseptistä. Näihin karkkeihin tuli ihan himo, joten älä sano ettei sinua varoitettu!

Käyttämistämme maustekastikkeista vielä sen verran, että ne ovat kaikki lisäaineettomia. TABASCO® Saucet sisältävät vain chiliä, suolaa ja etikkaa. Perinteikkään TABASCO®-maustekastikkeista tekee se, että niitä on valmistettu saman omistajasuvun voimin jo vuodesta 1868 asti. Nykyään perusmaun lisäksi on saatavilla esimerkiksi pecan puulla savustetuista jalapenoista tehtyä maustekastiketta, jossa todella maistuu ihana savuisuus. 

Tässä vielä kaikki brunssiruuat ohjeiden kanssa nyhtökanaa lukuunottamatta:

TABASCO®FUDGE
16 palaa

100 g valkosuklaata
1 dl kuohukermaa
1½ dl sokeria
50 g voita
1tl TABASCO® Habanero Sauce

Rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi. Mittaa kuohukerma, sokeri ja voi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä koko ajan sekoitellen 8-10 minuuttia. Lisää valkosuklaarouhe ja TABASCO® Habanero Sauce. Sekoita hyvin, kaada leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen astiaan (10 x 10 cm) ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Leikkaa parin sentin kokoisiksi annospaloiksi. Säilytä makeiset kylmässä.

CEVICHE 

240 g merikuhafilettä 
2 tl TABASCO® Green Sauce
½ punasipuli 
1 dl tuoretta korianteria silputtuna
2 limen mehu
suolaa 
sokeria

Pilko kala pieniin paloihin. Silppua puolikas punasipuli aivan pieneksi. Silppua joukkoon myös korianteri. Yhdistä nämä kulhossa vaikka jo valmiiksi jääkaappiin. 20 minuuttia ennen brunssin alkua purista joukkoon limen mehu kypsentämään kala. Lisää joukkoon myös TABASCO® Green Sauce, suola ja sokeri. Tässä ohjeessa jalapeno maistuu vienosti taustalla jättäen kalan maun ansaitusti etusijalle. Tulisuutta kaipaavat voivat ripsiä lisäpotkua ceviceen pöytä TABASCO®-kastikkeista. 
Cevichen voi hyvin tehdä myös herkkutattisena korvaamalla kalan sienellä. Silloin suosittelemme käyttämään savunmakuista TABASCO® Chipotle Saucea.
PEKONIIN KÄÄRITYT AVOKADOT
12 kpl

2 avokadoa 
12 kpl luomupekonia
4 tl TABASCO® Chipotle Sauce
(suolaa)

Puolita avokado, poista kivi. Lusikoi puolikkaat kuoristaan kokonaisena pois. Leikkaa jokainen puolikas kolmeen osaan. 
Laita pekoni työlaudalle ja sutikoi niille TABASCO® Chipotle Saucea
Kääri pekoni avokadon ympärille kastikepuoli ulospäin. 
Nosta leivinpaperoidulle uunipellille ja lykkää 200 asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi. 
Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä. Toimii kummin vaan!
Jos tarjoat pekoniavokadot TABASCO®majoneesin kanssa, unohda suola. Jos tarjoat ne pelkälteen, ripsi ennen pekoniin käärimistä avokadoille hiukan suolaa. Luomupekonit ovat eettisyytensä lisäksi sopivan lyhyitä tähän hommaan. Tavallisen pekonisiivun puolittaisin. 

TABASCO®MAJONEESI

1 munankeltuainen
2 tl sinappia 
1 rkl vaaleaa balsamico-etikkaa
1,5 dl rypsiöljyä
hyppysellinen suolaa
sokeria
paprikajauhetta
2 tl TABASCO® Chipotle Sauce

Sekoita korkeassa, kapeassa kulhossa munankeltuaiset, sinappi ja etikka. Vaahdota seosta sähkövatkaimella ja lisää laitteen käydessä joukkoon öljy ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana. Valmis majoneesi on vaaleaa ja kuohkeaa. Mausta.
GUACAMOLEHKO

8 kpl miniluumutomaattia
2 avokadoa
reilusti korianteria
suolaa
2 tl TABASCO® Green Sauce

Puolita tomaatit. Puolita myös avokadot ja poista kivi. Koverra avokadot pois kuorestaan. Pilko korianteri silpuksi.Yhdistä kaikki ainekset morttelissa ja nuiji karkeaksi seokseksi. Tarjoa tortillan tai croissantin välissä.

Viime viikolla omat TABASCO® reseptinsä julkaisseet olisivat hyvin sopineet saman brunssipöydän äärelle. Vai mitäs sanotte jos tähän olisi lisätty Avaruusaseman Huevos Rancherosit ja Chocochilin Venezuelaiset maissipannukakut. Lisää TABASCO® brunssiherkkuja tulossa Blogiringin kampanjasivulle



TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co



7 kommenttia:

  1. Pekoniin kääritty avokado kuulostaa niin namilta! Hieno ateriakokonaisuus ja kauniit kuvat 😊

    VastaaPoista
  2. Pekoniin kääritty avokado kuulostaa niin namilta! Hieno ateriakokonaisuus ja kauniit kuvat 😊

    VastaaPoista
  3. Ne oli tosi hyviä. TABASCO lisäsi vielä luonnetta kivasti kun sipeli sitä pekonin pintaan.

    VastaaPoista
  4. Minun Tabasco-suosikkini on Chipotle Tabasco,olen suorastaan hullaantunut siihen.

    VastaaPoista
  5. Se on meidänkin suosikkimme ihanan savunmakunsa ansiosta! Siskon mies kertoi maustavansa sillä melkein kaikki grillausmarinadinsa.

    VastaaPoista
  6. Kivoja erilaisia ohjeita. Joskus tullut tabascoa käytettyä, nyt voiskin taas kokeilla johonkin lisätä. :)

    VastaaPoista
  7. Kiitos! Minusta on kiva kun brunssilla on monenlaista syötävää. Yleensä jokainen löytää jotain vatsantäytettä - tai sitten kaikki uppoaa :). Kampis jatkuu vielä, joten Blogirinkin kamjaesittelysivulle nousee vielä paljon vinkkejä TABASCOn käyttöön. Tällä viikolla Vatsa Sekaisin Kilinkolin blogista löytyy myös chilisuklaamuffinssit.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin