torstai 3. helmikuuta 2011

Itämaista kotimaista possua rullalla

Joskus, onneksi ylettömän harvoin, meillä on arki niin kiireistä ettemme me vanhemmat näe toisiamme pariin päivään. Jukka voi tulla vaikka työmatkalta yöllä ja minä ehdin vilahtaa töihin jo ennen muiden heräämistä. Tällaisten hektisten hetkien helpottajaksi on luotu sähköposti. Tässä taannoin lähetin esimerkiksi miehelleni meilin, jotta seuraavan päivän ruokailu olisi pelastettu:
"Otin possua sulamaan jääkaappiin. Tee näitä rullia mahdollisimman valmiiksi asti http://punkkuajapydee.blogspot.com/2010/12/possurullat-itamaiseen-tapaan.html. Mittaa että saadaan resepti. Tulen puoli viisi. Hyödynnä valkokaali. Tuon mukanani paprikan ja maitoa."
Näin jälkikäteen ajatellen tuohon olisi voinut lisätä jotain suukkoja tai sydämiä. Vaikka kyllä Jukka ne asiat tietää, näpyttämättäkin.

Ohje ja inspiraatio on tosiaan mainiosta Punkkua ja Pydee-blogista. Oikein hyvää oli! Tykkäsin Jukan tyylistä pilkkoa purjon vihreät osat (jotka itseltä jää monesti suotta hyödyntämättä) tuollaisiksi suiroiksi. Purjo oli heti astetta itämaisemman näköinen.

ITÄMAISITTAIN MAUSTETTUA POSSUA RULLANA

330 g luomupossun ulkofilettä leikkeinä, nuijittuna
2 rkl hoisinkastiketta
1,5 rkl miriniä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta

Yhdistä mausteet ja laita nuijitut lihapalat joukkoon. Marinoi muutaman tunnin.

Laita lihoille täytettä ja rullaa. Laita saumapuoli alaspäin uunivuokaan, jotta pysyvät helpommin kääreenä. Kyosennä 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Valmista sinä aikana lisäke kaalista:

VALKOKAALILISÄKE

öljyä
kaalia paloina
purjon vihreää osaa pitkinä suiroina
soijakastiketta
hoisinkastiketta

Paista kaalia kevyesti pannulla öljyssä. Mausta soija- ja hoisinkastikkeella makusi mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin