lauantai 26. helmikuuta 2011

Roppani kaipaa romantiikkaa, sieluni suklaata...

...vai miten se nyt meni?

Pääsin vihdoin viime viikolla käymään ensi kertaa Chjokon putiikissa Liisankadulla Helsingissä. Olen maistellut kyllä Chjokon kakkuja ja suklaaherkkuja ennenkin erinäisissä tilaisuuksissa, mutta nyt ensi kertaa itseostamana.
Valitsimme tyttäreni kanssa vitriinistä mustikka-kardemummapraliineita ja suklaa"patukoita". Itse asiassa nuo uutuusmalliset patukat olivat käteviä, kun halusimme koko perhe jälkiruuaksi maistella kaikkea. Niistä oli helppo jakaa paloja. Makuvoittajan titteliä ei voitu jakaa mielipiteiden jakautuessa melkein täysin perheen kesken, mutta limenmakua sisältävästä pitivät ihan kaikki. Itse tykkäsin hurjasti kardemummaisista praliineista (ja täytyy tunnustaa että kaikista muistakin)!
mansikkakoristeissa oli hauska rakenne,
joka aivan kuin hajosi suuhun

Aloituskuvan macarons-leivokset ovat myös Chjokosta. Emme oikein kukaan ihastuneet ruskeisiin, suklaisiin leivoksiin, mutta muihin sitten sitäkin enemmän!

Herkkuostoksia tehdessä siemailimme oikein suklaisaa kaakaota ja juttelimme Mika Gröndahlin kanssa. Jälleen kerran tuli fiilis ammattilaisesta, joka on innostunut työstään ja ammatistaan olematta turhan tärkeä. Mies opasti ja palveli meitä leppoisan mukavasti. Kovasti onnea huomenna starttaaviin World Chocolate Masters-kilvan Scandinavian osakilpailuun!
Samaisella Helsinginreissulla poikkesimme myös Juureen ja sen puodista hankimme Suklaatäplän konvehteja, joissa oli käytetty ruusun terälehtiä. Ajatus on minusta viehättävä! Maku vastasi mielikuvaa, ollen ihanan pehmeä ja selkeän ruusuinen. Pinta on minusta väritykseltään kaunis ja muotoilu tyylikäs!

Tänään kävimme siskon kanssa shoppailemassa Sellossa. se itsessään on jo harvinaista herkkua, mutta pisteenä iin päälle löysin Cittarin hyllyltä levyllisen Lindt:n Cherry & Chili-suklaata. Pahvikääritty herkku ei tietystikään yllä samoihin sfääreihin käsintehtyjen konvehtien kanssa, mutta oli kyllä oikein mukava uusi tuttavuus. 70 prosenttinen suklaa kätkee sisäänsä geelimäisen täytteen, joka maistuu hennosti kirsikalle ja antaa lopussa chilin makua vienona "poltteena".

Kaikkia näitä suosittelemme lämpimästi suklaan ystäville! Nautiskellen.

13 kommenttia:

  1. Macaronseja ja suklaata,mikä voisikaan olla parempaa...Menin Chjokon ohi nyt Suomen reissulla mutten mennyt sisälle....

    VastaaPoista
  2. Mut ei kai Gröndahl osallistu World Chocolate Mastersiin? :o Chjokon Eero Paulamäki kyllä osallistuu.

    VastaaPoista
  3. Oi! Nyt alkoi tekemään mieli suklaata! =p Ihanan pirteä macarons-kuva.

    VastaaPoista
  4. Yaelian: Seuraavalla kerralla suosittelen poikkeamaan!

    Anni: Minua ihan hymyilyttää että kommentoit - minulle nääs jäi osallistuja vähän epäselväksi, enkä huomannut asiaa kysyä. Siksi kirjoitin sen vähän tuolla tavalla epämääräisesti ;). Onnenpotku Chjokon suuntaan!

    Mimmu: Kiitos! Kyllä hyvä suklaa vaan on hyvää :)!

    VastaaPoista
  5. Merituuli, Nokkelaa! Mä mietinkin että oot saattanut vain ilmaista asiaso epäselvästi tms. :D

    VastaaPoista
  6. Nam, näyttääpä hyvältä. Tuohan ei ole kaukana työpaikaltani, siellä voisi siis piipahtaa vaikka ensi viikolla joku päivä!

    VastaaPoista
  7. Anni: ;D

    Ketturouva: Tarkoitatko Chjokoa? Niillä on myymälä myös Kämpissä.

    VastaaPoista
  8. Hei!Löysin tänne ihan sattumalta ja jäin koukkuun heti, täällä on ihan mahtavia juttuja, toivottavasti voin sinut itselleni linkittää?mukavaa aurinkoista sunnuntaita:)

    VastaaPoista
  9. Hei vaan ja aurinkoa päivääsi! Kiva kun löysit ja tervetuloa uudelleen. Saa linkittää, sehän on ilo meille!

    VastaaPoista
  10. Kai huomasit Sellon uuden suklaakaupan myös, siinä Robertsin vieressä?

    VastaaPoista
  11. Olga: En huomannut kyllä. Me lähinnä juostiin vaatekauppoja läpi ja aika tiukalla aikataululla kun miesten piti ehtiä lounaaan jälkeen ralliin. Mutta ensi kerralla muistan, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  12. Hip hei, blogissani on kunniamaininta teille :)
    http://sudrana.blogspot.com/

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin