keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Lakutasting

Saimme tuossa männäviikolla postissa kotiin uutuuslakuja Pandalta. Jukka sai idean toteuttaa koko perheen maistelutilaisuuden, johon lapset osallistuivat innolla ja tilanteen vaatimalla hartaudella. Poikamme on siis esikoululainen ja tyttömme täyttää pian 4 vuotta.
Arvioimme ensin pakkauksen houkuttelevuutta. Lapset pitivät punaista pussia mielenkiintoisimman näköisenä, minä mustaa ja Jukka sinistä. Pakkauksen sisällöstä luettuamme lapset valitsivat kiinnostavimmaksi edelleen punaisen pussin, mutta aikuisten suosikit vaihtuivat keskenään. Säilöntäaineettomuus, luonnolliset väri- ja aromiaineet saivat plussaa meiltä aikuisilta. Lapset jo hinkuivat pusseja auki.
Musta pussi sisälsi Panda Natural Original Liquoricea, joka suomeksi sanottuna koostui neljästä luonnollisesta raaka-aineesta. Pussin kuvassa keltaisella pohjalla poseerannut lakritsi vain oli otettu jostain toisesta pussista, sillä tämän pussin sisältö oli ruskea (katso kommentit niin värin salaisuus selviää!). Lapset pitivät silti ulkonäköä hyvänä, aikuiset eivät. Hiukan tunsi olonsa huijatuksi. Tuoksu oli perheen poikien mielestä tavallinen, tyttö löysi vadelmaa ja äiti tavallista lakua raikkaampaa tuoksua. Maussa poika löysi "samaa kuin vanhassa mutta parempaa" ja tyttö vadelmaa. Aikuisten mielestä mieto maku oli aika perus, mutta hyvä. Rakenne oli ok.

Sininen pussukka oli nimetty Panda Natural Liquorice Fresh Herbiksi. Se sisälsi lakritsia johon oli lisätty 18:sta yrtistä valmistettua uutetta. Pakkauksen lupaamat mustat lakut olivat jälleen haalistuneet ruman ruskeiksi, joka aikuisia häiritsi, lapsia ei. Tuoksu oli pojan mielestä huonompi kuin muissa, muut löysivät tuoksusta salmiakkia. Maun lapset tuomitsivat väkeväksi, liian vahvaksi. Äiti totesi maun olevan raikas ja isä puhui kurkkulääkemäisyydestä. Rakenne kirvoitti kommentteja "perus", "pehmeä", "joustava", "ei tahmainen" ja "paras näistä kolmesta".

Punainen pussi sisälsi Panda Natural Strawberry Liquoricea, jonka luvattiin sisältävän aitoa marjasosetta 2,4 prosenttia. Ulkonäkö arvioitiin lasten taholta läpinäkyväksi, aikuiset kuvailivat lakua tahmaisen oloiseksi, laimean punaiseksi ja ei littanaksi, ehjäksi. Tuoksussa poikamme erotti vadelmaa ja tyttömme kukkaa. Aikuiset nyrpistelivät nenää esanssisuudelle ja houkuttelemattomuudelle. Maku arvioitiin lasten taholta hyväksi, kukikkaaksi ja vadelmaiseksi. Jukka kiitteli marjaisuutta, minä en pitänyt lainkaan. Rakenne jakoi meidät täysin. Itse pidin lakua turhan pehmeänä, Jukka taas tiiviinä ja lapset pitivät rakennettakin läpinäkyvänä.

Kun arvioimme kukin, minkä pussin näistä ostaisimme  kaupassa, poikamme päätyi punaiseen ja me muut mustaan. Suurimpana pettymyksenä koettiin punainen, joskin minä olin jo lähtökohtaisesti sitä mieltä ettei se voi olla hyvää. Lapset pettyivät myös siniseen pussiin. Yksikään näistä uutuuksista ei aikuisten mielestä vie lakritsinhimoa.

Maistelu oli hauskaa puuhaa! Lapset nauttivat silminnähden paitsi karkkien mussuttamisesta, mutta myös siitä, että heidän mielipiteitään todella kuunneltiin ja kirjattiin tasavertaisina.

13 kommenttia:

 1. Ihania ja hellyyttäviä nuo lasten kommentit, läpinäkyvä ja kukikas! :D Arvostan raatinne mielipiteitä suuresti, on tärkeää, että myös lapset saavat äänensä kuuluviin.

  Tällaisia tasting-tilaisuuksia pitäis järjestää itekin. Viime aikoina vaan ei ole postilaatikosta tipahdellut mitään kivaa maisteltavaa (mikä SAATTAA johtua siitä, etten koskaan tee lahjoista merkintöjä :D).

  VastaaPoista
 2. Hauskoja kommentteja lapsilta! :)
  Lakut ovat kyllä aika erikoisen värisiä. Lakujen kuuluu olla mustia eikä ruskeita! :O

  VastaaPoista
 3. Laku on pop! :)

  HS:n sivuilta bongasin just kiehtovan mustapippuri-sorbetin ja lakumoussen reseptin: http://www.hs.fi/juttusarja/kokkipariskuntakilpasilla/artikkeli/Mustapippurisorbettia+ja+lakritsimoussea/1135263496412

  VastaaPoista
 4. Hauska raportti tastingista! :) Varmasti on lapsille tärkeää saada mielipiteensä kuuluville.

  VastaaPoista
 5. Olipa hauska tasting! Pidän kauheasti lakusta (ja onneksi täällä saa Fasun lakua irtopainossa..) mutta kaikenlaiset maustetut lakut taas eivät ole mieleeni. Luonnollista lakua ,sellaisia pitkiä ohuita paloja,ostin tuliaiseksi lentokentältä.

  VastaaPoista
 6. Janna: Meillä karkkeja syövät pääosin lapset, joten oli oiekin luonnollista että heidän äänensä saatiin kuuluville.

  Suattaapi olla että tuo postaamattomuus uutuustuotteista "kostautuu" noin ;).

  Arietta: Näiden tuotteiden myötä tuli vaan tuli mieleen, eikö lakuihin saa niihin totuttua mustaa väriä luonnollisin keinoin?

  Tusla: Söin myös eräässä tilaisuudessa perjantaina lohta, jonka lisäksi tarjottiin laku"hilloketta". Oli hurrrjan toimiva yhdistelmä! He olivat kuulemma käyttäneet Brunbergin lakuja.

  Anni: kiitos!

  Virpi: Minä uskon myös näin.

  Yaelian: Minäkin pidän ihan peruslakusta! Hyvä että teidänkin huudeilta saa tätä ihanuutta!

  VastaaPoista
 7. Lakua värjätään lääkehiilellä. Se lienee ihan luonnollinen aine joten tuntuu kummalta ettei sitä ole käytetty. Ehkä ne on halunneet tehdä oudon väristä lakua? Kyllähän sillä voi viestittää, hmmh, aitoudesta ja luonnonmukaisuudesta, tosin se luultavammin myös myy huonommin.

  VastaaPoista
 8. Toisaalta, jos värillä halutaan vietittää aitoutta ja muuta vastaavaa, olisi luullut että väri olisi näkynyt myös muuten läpinäkymättömän pakkausken päällä. Outo valinta kyllä minustakin.

  VastaaPoista
 9. Paras laku vaan ja edelleen on Halvan vanhan ajan lakut, pussi ei mitenkään houkutteleva. mutta sisältöön kun pääsee käsiksi ei muu kiinnosta ja hintakin on ihan sopiva ;)

  VastaaPoista
 10. Juttu tastingistä ja kommentit olivat mukavaa luettavaa. Olette saaneet aivan erityisen tuoretta lakritsia maistettavaksi. Jopa niin tuoretta, että sen näkee väristä. Aivan vastavalmistettuna lakritsi on kuvan väristä eli ruskeaa. Tekeydyttyään noin kaksi viikkoa, lakritsin pinnan väri muuttuu tutun mustaksi.

  Jo tekeytyneessäkin parin viikon ikäisessä Pandan Natural Original Liquorice ja sinisessä pussissa olevassa Natural Fresh Herb Liquorice -lakritsissa voi puraistessa huomata vielä pienen vivahteen ruskeaan. Tämä johtuu siitä, että valmistuksessa ei ole käytetty värinä lääkehiiltä.

  Terveisin,

  Oy Panda Ab
  Sami Linna
  Tuoteryhmäpäällikkö

  VastaaPoista
 11. Heidi: peruslaku on kyllä Hyvää!

  Sami Linna: Olipas mielenkiintoista tietoa lakritsista! Kiitos!

  VastaaPoista
 12. Hauska postaus ja kiitos myös Pandalle taustojen valaisusta! Nimimerkillä suurkuluttaja joka ei todellakaan tiennyt ettei laku ole automaattisesti mustaa :D

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin